ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συγκινητική εκδήλωση της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος και του Δήμου Χαϊδαρίου για τα 50 χρόνια Εισβολής και Κατοχής

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 30 Μαρτίου η συγκινητική εκδήλωση της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος και του Δήμου Χαϊδαρίου για τα 50 χρόνια Εισβολής και Κατοχής.

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, αφού καλωσόρισε όλους στην εκδήλωση, ανέφερε πως αυτό που έγινε και γίνεται στην Κύπρο είναι ένα έγκλημα σε βάρος του Κυπριακού λαού, το οποίο έχει πληρώσει με αίμα και προσφυγιά στην ίδια του τη χώρα. Τόνισε επίσης – μεταξύ άλλων – πως το πραξικόπημα στην Κύπρο και οι τραγικές εξελίξεις που ακολούθησαν δεν ήταν τυχαία ή συγκυριακά γεγονότα που αποφασίστηκαν τελευταία στιγμή, αλλά ένα ενιαίο σχέδιο με στόχο τη ντε φάκτο διχοτόμηση και ΝΑΤΟποίηση του νησιού. Ο Τουρκικός επεκτατισμός, όπως σημείωσε, είχε την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και εξυπηρετήθηκε από τη Χούντα στην Ελλάδα.

Ο Μιχάλης Σελέκος υπογράμμισε πως είναι αναγκαίο να βρεθεί λύση για το Κυπριακό που θα ευνοεί το λαό του πανέμορφου αυτού τόπου, με ένα ενιαίο κράτος χωρίς ξένες βάσεις, χωρίς ξένα και κατοχικά στρατεύματα, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του. Όπως είπε, οι λαοί θέλουν και πρέπει να ζουν ειρηνικά, με αγάπη και σεβασμό. Σημείωσε πως στην ευρύτερη περιοχή δυστυχώς βλέπουμε να εντείνονται οι ανταγωνισμοί, οι αντιθέσεις, οι συγκρούσεις, και εξέφρασε την αλληλεγγύη του τόσο στον αδελφό Κυπριακό λαό όσο και στον Παλαιστινιακό που όπως τόνισε καθημερινά δολοφονείται από το Ισραήλ. Κάλεσε τέλος όλο το λαό να παλέψει για να ζήσει σ’ έναν καλύτερο κόσμο χωρίς κατοχές, πείνα, προσφυγιά και απελπισία.

Συγκινητική εκδήλωση της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος και του Δήμου Χαϊδαρίου για τα 50 χρόνια Εισβολής και Κατοχής 3
Συγκινητική εκδήλωση της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος και του Δήμου Χαϊδαρίου για τα 50 χρόνια Εισβολής και Κατοχής 5

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Αγίας Νάππας Χρίστος Ζαννέττου εκφώνησε την κεντρική ομιλία στην οποία έκανε μια ιστορική αναδρομή στα όσα συνέβησαν.

Στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης χαιρετισμό ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Σταύρος Αυγουστίδης, ο βουλευτής του Δυτικού Τομέα Αθηνών Γιάννης Λοβέρδος (εκ μέρους του Προέδρου της ελληνικής Βουλής), ο Πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδας Λεωνίδας Μασοστασσής και ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας Γεώργιος Βαρυθυμιάδης.

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον Κώστα Χατζηχριστοδούλου στο τραγούδι, τον Γιώργο Παγιάτη στο πιάνο και τον Ηλία Υφαντίδη στην λύρα.

Από το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κατερίνα Βελέντζα, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ελένη Θερμού και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ηλίας Βαρυτιμιάδης, Βαγγέλης Ντηνιακός και Βασίλης Τσίτσος.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button