Υπεράνθρωπη προσπάθεια κατέβαλε ισχυρή πυροσβεστική δύναμη για να ελέγξει μεγάλη πυρκαγιά σε εξωτερικό χώρο εργοστάσιου ανακύκλωσης στη Μάνδρα, που ξέσπασε περίπου στις 05:30 τα ξημερώματα. Τελικά τέθηκε υπό έλεγχο το μεσημέρι σήμερα.

Η περιοχή πνίγηκε στον καπνό και τα εύφλεκτα υλικά δυσκόλεψαν το έργο της πυρόσβεσης, ενώ σε διπλανούς χώρους υπήρχαν αντίστοιχα υλικά, αλλά ευτυχώς, παρά τις συνεχείς αναζωπυρώσεις, δεν κινδύνευσαν άλλες επιχειρήσεις στην περιοχή. Επιχείρησαν 6 οχήματα με 18 άνδρες, που έριχναν νερό και αφρό.

Είναι η πολλοστή περίπτωση φωτιάς σε εργοστάσιο ανακύκλωσης τα τελευταία χρόνια στην περιοχή του Θριάσιου -και όχι μόνο. Τέτιου είδους φωτιές, που καίνε και ποσότητες πλαστικών, προκαλούν ατμοσφαιρική επιβάρυνση με επικίνδυνους ρύπους, που όταν φυσούν κατάλληλοι άνεμοι διαχέονται και στο Λεκανοπέδιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: Προσομοίωση διασποράς αερίων ρύπων από την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο,“Μικρό Τσέρνομπιλ” δίπλα μας.        //          Ανησυχητική αύξηση της πιθανότητας καρκινογένεσης από το “μικρό Τσέρνομπιλ” του Ασπροπύργου   // Κάηκε κι άλλο εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο