ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Στη “δεκάδα” των μεγάλων έργων ο Τριπλός Κόμβος Σκαραμαγκά

Δέκα μεγάλα έργα υποδομής, άλλα σε πιο πρώιμο και άλλα σε πιο ώριμο στάδιο έχει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με στόχο την περαιτέρω επέκταση των συγκοινωνιακών υποδομών της χώρας, σύμφωνα με το ypodomes.gr. Στη δεκάδα περιλαμβάνονται έργα οδικά, σιδηροδρομικά και μετρό, τα οποία κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Ένα από αυτά είναι ο Τριπλός Κόμβος Σκαραμαγκά ή Υπερκόμβος Σκαραμαγκά, όπως συνηθίσαμε να το λέμε σε αυτή την εφημερίδα.

Να το γράφει το ypodomes.gr για το έργο του Σκαραμαγκά:

Το έργο του τριπλού κόμβου Σκαραμαγκά είναι ακόμα ένα παράδειγμα έργου που παίζει κρυφτούλι με την υλοποίηση και έχει χαρακτηριστεί στο παρελθόν ως έργο-μακέτα. Πριν από 10 χρόνια έφτασε πολύ κοντά στο να προκήρυχθεί (τότε μέσω του ΕΣΠΑ 2007-2013). Προβλήματα και δικαστικές εμπλοκές έφτασαν το έργο στην ανυπαρξία μέχρι που το υπουργείο ΥΠΟΜΕ το ανέστησε πριν ένα έτος.

Πλέον μένει να λυθούν κάποια θέματα που έχουν να κάνουν με την τυφλή σήμερα σήραγγα στη στροφή του Σκαραμαγκά, να κλειδώσει η χρηματοδότηση και να μπορέσει το έργο να τρέξει. Το κόστος δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 60 εκατ. ευρώ. Είναι έργο υπέρ-απαραίτητο για να αποφορτίσει το Σχιστό και τη Λ.Αθηνών που σήμερα μπλοκάρουν -και- από την ανεπάρκεια του οδικτού δικτύου της περιοχής.

Για το 24χρονο (!) "σήριαλ" του Κόμβου Σκαραμαγκά, καθώς και αναλυτική παρουσίαση της μελέτης του έργου, εδώ: Υπερ-κόμβος Σκαραμαγκά: Από το 1997 έως το 2020… κατάφεραν δυο τρύπες στο βουνό! 

Εδώ ολόκληρη η δεκάδα:

1.Επεκτάσεις Αττικής Οδού
2.Ιωάννινα-Κακαβιά
3.Επέκταση γραμμής 2 Μετρό Ανθούπολη-Άγιος Νικόλαος
4.Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα
5.Νέα Σιδηροδρομική γραμμή Καλαμπάκα-Ιωάννινα-Ηγουμενίτσα
6.Υποθαλάσσια Ζεύξη Λευκάδας-Αιτωλοακαρνανίας
7.Τριπλός Κόμβος Σκαραμαγκά
8.Οδικός Άξονας Δράμα-Αμφίπολη
9.Οδικός Άξονας Θεσσαλονίκη-Έδεσσα
10.Νέος Τερματικός ΚΤΕΛ Ελαιώνα

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button