ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενός φαναριού, μύρια έπονται…

Η τοποθέτηση φαναριού σε σημείο με πολλούς προορισμούς πεζών, στην Αγωνιστών Στρατοπέδου στο ύψος του Κολυμβητηρίου, ήταν παλαιό αίτημα, που πήρε πολύ χρόνο να υλοποιηθεί -κατά τους χρόνους της ελληνικής γραφειοκρατίας. Μπήκε, λοιπόν, επιτέλους, αλλά άρχισε ένας νέος κύκλος προβληματισμού, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του, το παράνομο παρκάρισμα που το στραγγαλίζει κτλ.

Ήδη με αφορμή το άρθρο μας Μπήκε το φανάρι – Τέλος καλό, λοιπόν, αλλά όλα καλά; διατυπώθηκαν ενστάσεις και προτάσεις. Επανερχόμαστε λοιπόν με τη γνώμη των δημοτών και σε επόμενο χρόνο θα ζητήσουμε την άποψη της Τεχνικής Υπηρεσίας και του αρμόδιου αντιδήμαρχου για τα περιθώρια βελτίωσης της κατάστασης. Γενικά πάντως, πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να έχουμε άλλο πλάνο, παρά αυτό που επισημαίνει η συμπολίτισσα Δ.Σ.: “Όσο τα επιχειρήματά μας στηρίζουν την διευκόλυνση των οδηγών και όχι την ασφάλεια των πεζών η πόλη μας θα παραμένει τριτοκοσμική! Μόνο μια πόλη φιλική προς τον πεζό έχει μέλλον.”

Ξεκινάμε με την γνώμη ενός επαγγελματία που διασχίζει πολλές φορές την ημέρα το σημείο αυτό:

Κατά την πολύ ταπεινή μου άποψη, και σαν δημότης αλλά και σαν εργαζόμενος της ACS Courier, το φανάρι που προστέθηκε στην Αγίας Λαύρας και Αγωνιστών Στρατοπέδου, φοβάμαι ότι δεν είναι λύση αλλά τείνει να γίνει πρόβλημα. Πρώτα το φανάρι γίνεται άχρηστο εφόσον η Αγίας Λαύρας είναι διπλής κατεύθυνσης, αλλά βλέπεις και διπλοπαρκαρισμένα! Και καταντάει χωράει μόνο ένα αυτοκίνητο να περιμένει το φανάρι να στρίψει αριστερά ή δεξιά, έλα όμως έρχονται από Λ. Αθηνών και Αγωνιστών και θέλουν να μπουν στην Αγίας Λαύρας. ΤΟ ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ!!! Πρώτα πρώτα δεν πρέπει να υπάρχουν παρκαρισμένα στο χώρο αυτό και διπλά μάλιστα. Μετά μονοδρόμηση της Αγίας Λαύρας, αλλά και πάλι χωρίς παρκαρισμένα, με σεβασμό προς όλους.

Άλλα εποικοδομητικά σχόλια:

K.Δ.

Η ρύθμιση του φαναριού είναι κακή, ανάβει τη λάθος ώρα με αποτέλεσμα να δημιουργεί χάος στη Λ. Αθηνών. Όσο για τη διάβαση, θα μπορούσαν να τοποθετήσουν κολωνάκια ώστε να μη μπορούν να μπαίνουν και τα μηχανάκια στον πεζόδρομο του Κολυμβητηρίου, που τις ώρες λειτουργίας του νομίζεις πως βρίσκεσαι σε parking.

Δ.Π.: Πριν από λίγους μήνες συνεργείο του Δήμου έβαφε τις διαβάσεις (ζέβρα) των πεζών σε διάφορα σημεία της πόλης. Τελείωσε η μπογιά και σταμάτησαν; Πού είναι η διαγράμμιση στο σημείο αυτό;

Γ.Λ.: Θα έπρεπε να υπάρχει φανάρι παλλόμενο με διαγράμμιση στην άσφαλτο. Όπως είναι στον Πειραιά στην Γρηγορίου Λαμπράκη στο ύψος της Σωτήρος Διός. Έχει κολωνάκι, που όταν πεζός στέκεται στην διάβαση πάλλεται πορτοκαλί φανάρι.

Μ.Α.: Θα έπρεπε να ήταν πεζοφάναρο και όχι κανονικό κίνησης.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button