ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σπήλαιο Αφαίας, νέες φωτογραφίες – Ένα θαύμα της φύσης στο Χαϊδάρι

Απολαύστε το Σπήλαιο Αφαίας με νέες, εξαιρετικές φωτογραφίες από μια πρόσφατη αποστολή που το επισκέφτηκε. Τις ανέβασε ο Γεώργιος Κατσιαβός, εκπαιδευτής σπηλαιολογίας, στη σελίδα Αιγάλεως – Ποικίλο. Εξερευνώντας την φύση και την ιστορία.

Το “Σπήλαιο Αφαίας” είναι ένα εντυπωσιακό, δαιδαλώδες σπήλαιο, που βρίσκεται στο όρος Αιγάλεω, απέναντι από τον οικισμό της Αφαίας. Η πρώτη παρουσίασή του έγινε σε εκδήλωση που οργάνωσε το “Χαϊδάρι Σήμερα” τον Μάιο του 2010, από την σπηλαιολόγο Πέλη Φιλιππάτου, της Ελληνικής Σπηλαιολογικής εταιρείας, που πήρε μέρος στην χαρτογράφησή του (πρωταγωνιστεί πιο κάτω στο video). Στην εκδήλωση αυτή βραβεύτηκαν οι δύο τολμηροί μαθητές από το Δαφνί, οι Παναγιώτης Διονυσίου και Δημήτρης Παναγιωτίδης, που ανακάλυψαν το Σπήλαιο και απευθύνθηκαν στον Σύλλογο του Δαφνιού “Δαφναίος Απόλλων. Αυτός με τη σειρά του ειδοποίησε την Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία.

Παρά την εξαιρετική ομορφιά του δεν θεωρείται αξιοποιήσιμο για επισκέψεις κοινού, λόγω της μεγάλης κλίσης. Ακολουθούν φωτογραφίες και video που μάς διέθεσε η ΕΣΕ, αλλά και υλικό από δύο ακόμη αποστολές.

Δείτε το υπέροχο οκτάλεπτο ντοκιμαντέρ του Αντρέα Χαλκιόπουλου για ένα θαύμα της φύσης : 

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΦΑΙΑΣ: Το ωραιότερο σπήλαιο της Αττικής βρίσκεται στο Χαϊδάρι! Υπέροχα ντοκιμαντέρ και φωτογραφίες // Υπέροχες φωτογραφίες και video από το σπήλαιο Αφαίας Σκαραμαγκά

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button