ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Υπέροχες φωτογραφίες και video από το σπήλαιο Αφαίας Σκαραμαγκά

 Σπήλαιο Αφαίας Σκαραμαγκά 

σπήλαιο Αφαίας Σκαραμαγκά
 

 Η ομάδα “Ιχνευτές” και το “ΣΠΕΛΕΟ”, εξερεύνησαν για μια ακόμα φορά το καταπληκτικό σπήλαιο Αφαίας Σκαραμαγκά, στο Χαϊδάρι. Το φωτογραφικό υλικό και το video προέρχονται από αυτή την επίσκεψη. 

Όπως αναφέρουν, το σπήλαιο έχει μια μικρή και κάπως στενή είσοδο. Και συνεχίζουν:”Ξεπερνώντας αυτό το μικρό εμπόδιο όλα τ’ άλλα είναι πολύ εύκολα. Το σπήλαιο μεγάλο, ευρύχωρο και πολύ εντυπωσιακό. Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν είδαμε ούτε ένα όνομα ή κάποια ομάδα γραμμένη στους χιλιόχρονους σταλαγμίτες. Μάλλον η δυσκολία στην εύρεση του, αλλά και η τρομακτική είσοδος έκαναν τη δουλειά τους.

 

Κατεβαίνοντας στο δεύτερο επίπεδο γίνεται αδύνατο να μείνεις αδιάφορος στη δύναμη της φύσης. Οι ρίζες, οι οποίες ξεκινούν από την κορυφή του σπηλαίου, περνούν από μπροστά σου και καταλήγουν στο δάπεδο, μια σπιθαμή κάτω από τα πόδια σου. Η εικόνα είναι συγκινητικά μοναδική. Εκεί συνειδητοποιείς πραγματικά με πόση δύναμη και θάρρος η φύση συνεχίζει την εξέλιξη της ζωής και φροντίζει για την επιβίωσή της. Παρατηρήστε το βίντεο, για να δείτε μόνοι σας τον εκπληκτικό κόσμο που βρίσκεται κάτω απ’ τα πόδια μας…

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την ομάδα ΣΠΕΛΕΟ για την άψογη οργάνωση, αλλά και ειδικότερα την οδηγό μας Ξένια, για την υπόδειξη του σημείου, την πολύτιμη βοήθειά της σε όλα τα βήματά μας.
σπήλαιο Αφαίας Σκαραμαγκά σπήλαιο Αφαίας Σκαραμαγκά σπήλαιο Αφαίας Σκαραμαγκά σπήλαιο Αφαίας Σκαραμαγκά σπήλαιο Αφαίας Σκαραμαγκά σπήλαιο Αφαίας Σκαραμαγκά σπήλαιο Αφαίας Σκαραμαγκά σπήλαιο Αφαίας Σκαραμαγκά

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button