ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Παρέμβαση στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθήνας Θήβας

Παρέμβαση του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας κατά μήκος της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθήνας Θήβας, για το κόψιμο επικίνδυνων καμένων πεύκων.

Το τοπίο από τη Μάντρα και πάνω είναι θλιβερό, αφού διαδοχικές φωτιές δεν άφησαν σχεδόν τίποτε ζωντανό και το πάλαι ποτέ όμορφο δάσος αριστερά και δεξιά της Εθνικής Οδού δεν υπάρχει πια.

Όμως δεν είναι μόνο η περιβαλλοντική απογοήτευση και η αισθητική μαυρίλα που συνοδεύει τον ταξιδιώτη. Υπάρχει και ο φόβος των καμένων κορμών που γέρνουν πάνω από τον δρόμο και που ανά πάσα στιγμή μπορεί να καταρρεύσουν.

Για το λόγο αυτό ο τοπικός Δήμος επενέβη με τις υπηρεσίες του στην πυρόπληκτη ζώνη της Π.Ε.Ο.Α.Θ και έκοψε τα δέντρα αυτά, στην κατηφόρα της Αγίας Σωτήρας. Ήταν άκρως επικίνδυνα, καθώς είχαν πάρει κλίση προς την πλευρά του οδικού δικτύου.

“Η κατάστασή τους έδειχνε ότι ανά πάσα στιγμή θα μπορούσαν να πέσουν, με ολέθριες συνέπειες για τους διερχόμενους οδηγούς”, τονίζει ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Ρόκας και λέει ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν.

Παρέμβαση στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθήνας Θήβας 3

Παρόμοια Άρθρα

Εγγραφή
Notify of
guest
0 Comments
Παλαιότερα
Νεότερα Δημοφιλέστερα
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Back to top button
0
Πάρτε μέρος στη συζήτηση!x