ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Σημειωτόν” τα μεγάλα αντιπλημμυρικά της πόλης – Καλά νέα για το Δάσος

Τέσσερα ζωτικής σημασίας έργα για το Χαϊδάρι “αναζητούνται με το κιάλι”, παρά τις κατά καιρούς πανηγυρικές υποσχέσεις από τις αρμόδιες αρχές για την υλοποίησή τους. Αναφερόμαστε στον πολύτιμο, μεγάλο συλλεκτήρα ομβρίων της Λεωφόρου Αθηνών, μήκους 1.486 μ. που άρχισε το 2018 και αμέσως διακόπηκε λόγω προβλήματος στη μελέτη, αλλά και στα τρία μικρότερα αντιπλημμυρικά που αφορούν το ΒΔ Δάσος, την Αφαία και το Στρατόπεδο.

Σελέκος: «Γιατί δεν προχωράει τίποτα;»

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21ης Οκτωβρίου ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μιχάλης Σελέκος, ρώτησε τη δημοτική αρχή για την τύχη των σχετικών έργων: «Δεκατέσσερις μήνες μετά την ανάληψη της νέας διοίκησης, δεν έχει προχωρήσει κανένα αντιπλημμυρικό. Να μας πείτε τι γίνεται και δεν έχει προχωρήσει καθόλου το έργο του κεντρικού αγωγού στη Λ. Αθηνών. Ακόμα τι συμβαίνει με τις άλλες μελέτες, που είχαν και τις αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις και ήταν έτοιμες προς υλοποίηση».

Καρατζαφέρης: «Ξεκινάει το έργο του Δάσους»

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Καρατζαφέρης, είχε ένα καλό νέο για τους κατοίκους του Δάσους. Συγκεκριμένα, ότι για το έργο της ΒΔ λεκάνης, στην αρχή της Αθανασίου Διάκου, στις 13 Οκτωβρίου υπογράφτηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο και θα ξεκινήσει σύντομα.

Για τον κεντρικό αγωγό ανέφερε πως περιμένουν μια οριστική απάντηση από την Περιφέρεια, σχετικά με το μέλλον του. Να θυμίσουμε πως είχε ζητηθεί μια συμπληρωματική σύμβαση λόγω των τροποποιήσεων που έγιναν αναγκαστικά για αλλαγή θέσης του αγωγού, η οποία απορρίφτηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Πάντως ο κ. Καρατζαφέρης διαβεβαίωσε το Σώμα πως τα έργα αυτά η  Περιφέρεια τα έχει σε πρώτη προτεραιότητα και ο Δήμος είναι σε καθημερινή επαφή μαζί της. «Ότι είναι να γίνει, θα γίνει σε πρώτο χρόνο. Δεν υπάρχει καμιά ολιγωρία, αφού είναι το σημαντικότερο ίσως πρόβλημα που απασχολεί την πόλη μας και κανένας δεν εφησυχάζει πάνω σε αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Τι συμβαίνει με τα άλλα δύο 

Σε επικοινωνία που είχε το «Χαϊδάρι Σήμερα» με τον κ. Καρατζαφέρη, τον ρώτησε αν υπάρχουν εξελίξεις σε ό,τι αφορά υπόλοιπα δύο έργα, δηλαδή Αφαία και Στρατόπεδο, για τα οποία δεν έκανε αναφορά στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μας ενημέρωσε πως για το αντιπλημμυρικό της Αφαίας εκκρεμούσε έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τον Δήμο προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Η μελέτη εστάλη με τη σειρά της στην Περιφέρεια Αττικής και απομένουν κάποια διαδικαστικά θέματα για την προκήρυξη του έργου.

Για το αντιπλημμυρικό του Στρατοπέδου απομένει επισήμως η σύμφωνη γνώμη του Στρατού, προκειμένου να δώσει έγκριση με τη σειρά της η Περιφέρεια. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, αφού μαζεύει τα νερά της λεκάνης του Ποικίλου και του Στρατοπέδου που πλημμυρίζουν τις οδούς Φλούντζη και Ιερού Λόχου. Τα χρήματα για τα συγκεκριμένα έργα, που θα υλοποιηθούν επίσης από την Περιφέρεια Αττικής, είναι ήδη δεσμευμένα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ: Πνίγηκε σε… αχαρτογράφητο υπόνομο της Λ. Αθηνών το μεγάλο αντιπλημμυρικό για το Χαϊδάρι!

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button