ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Ξύπνησε” πάλι το χάσμα – Εδώ κινδυνεύει κόσμος!

Το κακό νέο της ημέρας: Το οδόστρωμα στην διασταύρωση Πύλου και Λ. Αθηνών άρχισε και πάλι να καταρρέει. Οι πρόσφατες δυνατές βροχές “ξύπνησαν” το υπόγειο πρόβλημα στο σημείο αυτό, που πριν από τρία χρόνια προκάλεσε τεράστια καθίζηση και κλείσιμο του δρόμου επί μήνες!

Τώρα η τρύπα άνοιξε ακριβώς στη στροφή των οχημάτων από Λ. Αθηνών προς Δάσος και είναι πασιφανές πως αποτελεί επικίνδυνη παγίδα. Οι περίοικοι έσπευσαν να βάλουν σημάδια για να προστατεύσουν τα περαστικά οχήματα (ειδικά οι μοτοσυκλετιστές κινδυνεύουν πολύ σοβαρά). Όπως μας είπαν έχουν ειδοποιήσει και τον Δήμο.

"Ξύπνησε" πάλι το χάσμα - Εδώ κινδυνεύει κόσμος! 1

Στις 12/6/2017 είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Πύλου λόγω τεράστιου χάσματος στο οδόστρωμα και το έργο αποκατάστασης έγινε, λόγω γραφειοκρατίας, 6 μήνες μετά! Τότε είχαμε σημειώσει ότι, παρά την παρέμβαση, το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται ολοκληρωτικά καθώς η διαρροή του νερού σε έντονες βροχοπτώσεις συνέβαινε διότι ο αγωγός διατομής δύο μέτρων, που κατεβαίνει από το ανατολικό Δάσος καταλήγει σε μικρότερο στη Λ. Αθηνών, με αποτέλεσμα τη συσσώρευσης πίεσης στο σημείο αυτό, που ωθεί το νερό στο έδαφος γύρω από τον αγωγό. Δυστυχώς φαίνεται να δικαιωνόμαστε, καθώς το πρόβλημα επανεμφανίζεται.

“Οριστική λύση θα έχουμε σε περίπου ένα έτος (σσ 2019), όταν συνδεθεί ο αγωγός του Δάσους με τη αντιπλημμυρική τάφρο της Λεωφόρου Αθηνών, έργο που ξεκινά με την εγκατάσταση του εργολάβου σε λίγες μέρες”. Αυτά γράφαμε στις 17 Ιανουαρίου του 2018, νομίζοντας ότι είχε έρθει επιτέλους η ώρα να αρχίσει το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Λ. Αθηνών, από το Αιγάλεω μέχρι την οδό Πύλου, αλλά… σε αυτό πέσαμε έξω!

Σε επόμενο δημοσίευμα θα έχουμε περισσότερες και πιο φρέσκες πληροφορίες για τα αντιπλημμυρικά έργα του Χαϊδαρίου, μεταξύ του και της Λ. Αθηνών.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ: Πνίγηκε σε… αχαρτογράφητο υπόνομο της Λ. Αθηνών το μεγάλο αντιπλημμυρικό για το Χαϊδάρι!

"Ξύπνησε" πάλι το χάσμα - Εδώ κινδυνεύει κόσμος! 3
Ιανουάριος 2018, έργο αποκατάστασης της οδού Πύλου.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button