ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελέκος: «Το έργο της οδού Αρεοπόλεως προχωράει με σύγχρονη λογική»

Η λογική της “ήπιας παρέμβασης” επικράτησε στη διάνοιξη της οδού Αρεοπόλεως, σύμφωνα με τον δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο. Το έργο, που εκκρεμούσε εδώ και δεκαετίες, αποδίδει τελικά έναν πεζόδρομο, αλλά τον αφήνει εκτός κυκλοφορίας οχημάτων, που θα εξυπηρετούσε το δυτικό και το Άνω Δάσος. Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 15 Ιουλίου.

Ατυχήματα, λιμνάζοντα νερά και παράπονα 

Ο Κώστας Ασπρογέρακας τόνισε πως στη συμβολή των οδών Αρεοπόλεως και Σύρου, έχουν συμβεί στο παρελθόν πολλά ατυχήματα και πρέπει να παρθούν κάποια μέτρα, προτείνοντας την τοποθέτηση καθρέφτη για τα οχήματα. Από την πλευρά του ο Βασίλης Καρατζαφέρης θεώρησε πως υπάρχουν διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής. Πολλοί από αυτούς πιστεύουν πως το έργο έπρεπε να γίνει και για τη διέλευση οχημάτων και όχι μόνο για τους πεζούς. «Υπήρξε διαβούλευση με τους κατοίκους ή εκ των υστέρων υπάρχουν παράπονα;», ρώτησε χαρακτηριστικά.

Σελέκος: «Εμείς δεν ακολουθούμε λογικές του παρελθόντος»

Στην απάντηση του ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος έκρινε πως σε πολλά έργα, άλλοι συμφωνούν και άλλοι διαμαρτύρονται. Μάλιστα «φωτογράφισε» εκείνους που διαφωνούν λέγοντας, πως δεν διαμαρτύρονται αυτοί που το έργο γίνεται έξω από το σπίτι τους, αλλά κάποιοι άλλοι που θέλουν να περνάνε από εκείνο το σημείο. Έκανε μάλιστα μια σύγκριση του παρελθόντος με το παρόν. Όπως είπε χαρακτηριστικά, όταν κάνεις μια τεχνική παρέμβαση πρέπει να λαμβάνεις υπόψη σου αρκετά πράγματα και δεν πηγαίνεις με τη λογική του παρελθόντος, δηλαδή να ανοίξεις δρόμους και να κόψεις δέντρα, αλλά πας με μια πιο ήπια λογική. Αυτή εκφράστηκε μέσω της μελέτης που κατάρτισε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και υιοθέτησε η δημοτική αρχή.

«Είπαμε όχι στο κόψιμο των υπεραιωνόβιων δέντρων»

Επισήμανε πως είχαν να αντιμετωπίσουν δύο βασικά ζητήματα. Το θέμα των όμβριων υδάτων που μαζεύνταν εκεί και το γεγονός ότι δεν υπήρχε δρόμος για να περνάει ο κόσμος και έπρεπε να κάνει στροφή. “Η Αρεοπόλεως γίνεται πλακόστρωτη και θα υπάρξει φωτισμός για να μπορεί ο κόσμος να κάνει βόλτα. Αντίθετα η λύση του δρόμου, θα οδηγούσε στο κόψιμο των υπεραιωνόβιων δέντρων. Όλα αυτά συνεκτιμήθηκαν και η πλάστιγγα έγειρε σε αυτή την απόφαση”, είπε. Κλείνοντας επισήμανε πως, αν επιμένουν κάποιοι κάτοικοι και θέλουν να αλλάξει κάτι, το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να αποφασίσει. 

Σχετικά δημοσιεύματα: Έργο οδού Αρεοπόλεως: Τι λέει η Τεχνική Υπηρεσία – Ερωτήματα που περιμένουν απάντηση     /      Τελικά, πεζόδρομος αντί δρόμος η Αρεοπόλεως – Απογοήτευση στο Δάσος        /      Διανοίγεται η οδός Αρεοπόλεως, μετά από 65 χρόνια! – Σημαντική παρέμβαση για το Δάσος

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button