ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΔΗΜΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε στάση αναμονής ο Δήμος Χαϊδαρίου για την “Γιορτή”

Η διοίκηση Ντηνιακού, διά στόματος δημάρχου, δήλωσε ότι ενδιαφέρεται να  διεκδικήσει και πάλι για το Χαϊδάρι τη “Γιορτή”. Όπως έχουμε γράψει, ο χώρος αυτός, μετά από 20 χρόνια εκμετάλλευσής του από τον Δήμο Χαϊδαρίου, επέστρεψε πρόσφατα στο χαρτοφυλάκιο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου. 

Σε στάση αναμονής

Προς το παρόν πάντως η νέα δημοτική αρχή έχει παγώσει το θέμα της «Γιορτής» (πρώην Τουριστικό Περίπτερο Δαφνίου – Γιορτή του Κρασιού – Δάφνες). Ο δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός αιτιολόγησε τη στάση του στην παρούσα φάση, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 9ης Οκτωβρίου λέγοντας: «Σε σχέση με τη Γιορτή, είμαστε σε ένα πρώιμο στάδιο. Έχουμε διαβάσει τον φάκελο, αλλά δεν έχουμε κάνει επίσημη συνάντηση με τον αρμόδιο. Αυτό διότι από τα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες που έχουμε επίκειται αλλαγή στη διοίκηση της ΕΤΑΔ. Προσδοκούμε συνάντηση με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, για να δούμε πού βρισκόμαστε και τι θα ενέργειες θα κάνουμε από δω και πέρα».

ΕΤΑΔ: “Την παραχωρούμε στο Δήμο αρκεί…”

Σε γραπτή ερώτηση που υπέβαλε πρόσφατα στην ΕΤΑΔ το «Χαϊδάρι Σήμερα», μας δήλωσε πως είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει εκ νέου τη “Γιορτή” στο Δήμο μας. Αυτό μπορεί να γίνει αν εξοφληθεί το ποσό που θεωρεί ότι της χρωστάει ο Δήμος. Προέρχεται από το 5% του μισθώματος που εισέπραττε ο τελευταίος από τον ενοικιαστή κατά την προηγούμενη εικοσαετία. Ανέρχεται, σύμφωνα με την προηγούμενη δημοτική αρχή, στο ποσό των 72.000 ευρώ, που η ΕΤΑΔ απαιτεί εφάπαξ. 

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Σχετικό δημοσίευμα: Δίνουμε τη “Γιορτή” πίσω στο Χαϊδάρι, αν…

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button