ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δίνουμε τη “Γιορτή” πίσω στο Χαϊδάρι, αν…

Η έκταση της “Γιορτής”, που ανήκε στον ΕΟΤ και τώρα στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου(ΕΤΑΔ), διεκδικείται εδώ και δεκαετίες από τον Δήμο Χαϊδαρίου. Πράγματι του παραχωρήθηκε το 1997, αλλά με “ημερομηνία λήξης”, δηλαδή για 20 χρόνια. Σήμερα λοιπόν βρίσκεται και πάλι στα χέρια της ΕΤΑΔ και υπάρχει ο φόβος ότι θα πουληθεί σε ιδιώτες, στο πλαίσιο της εκποίησης της κρατικής περιουσίας.

“Ξεπουλήθηκε”;

Έτσι, όταν μέσα στο καλοκαίρι κυκλοφόρησε ανακοίνωση από την Πλεύση Ελευθερίας Χαϊδαρίου, που κατήγγειλε σε έντονο ύφος ότι η έκταση “ξεπουλήθηκε, πέρασε στα χέρια των τοκογλύφων δανειστών”, θεωρήθηκε ότι χάθηκε για πάντα η πιθανότητα να επιστραφεί στον Δήμο. 

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” επιδίωξε να μάθει τι συμβαίνει για να πληροφορήσει την πόλη. Με λίγα λόγια, πράγματι πουλήθηκε η Γιορτή (πρώην Τουριστικό Περίπτερο Δαφνίου – Γιορτή του Κρασιού – Δάφνες); Ή αντίθετα βρίσκεται ακόμη στα χέρια της ΕΤΑΔ; Τελικά όχι μόνο διαπιστώθηκε το δεύτερο, αλλά η Εταιρεία, στην απάντηση που μας έστειλε, θέτει μόνη της το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί και πάλι ο χώρος στο Χαϊδάρι! 

Συγκεκριμένα ρωτήσαμε το Γραφείο Τύπου της ΕΤΑΔ: 

Πληροφορηθήκαμε πως ο χώρος της «Γιορτής» στο Χαϊδάρι, πουλήθηκε σε ιδιώτη. Με ποιο αντίτιμο, για πόσα χρόνια και με ποιους όρους; Ποια εταιρεία θα την εκμεταλλεύεται και ποιες είναι οι επιτρεπόμενες χρήσεις;

Η απάντηση: 

Ο ΕΟΤ, με την από 22.09.1997 Σύμβαση Χρησιδανείου, παραχώρησε κατά χρήση στο Δήμο Χαϊδαρίου άνευ ανταλλάγματος και για είκοσι (20) έτη, ήτοι από 19.08.1997 μέχρι 19.08.2017, έκταση εμβαδού 42.800 τ.μ. Οριοθετείται μεταξύ της Ιστορικής Μονής Δαφνίου, του Διομήδειου Κήπου και της Ιεράς Οδού. Ως σκοπός της παραχώρησης ορίστηκε η αξιοποίηση και αναβάθμιση της εν λόγω έκτασης (λειτουργία εστιατορίου-αναψυκτηρίου με δυνατότητα διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων από το Δήμο). Ο Δήμος Χαϊδαρίου έχει αιτηθεί την παράταση της υφιστάμενης παραχώρησης για επιπλέον είκοσι (20) έτη. Η ΕΤΑΔ εξετάζει το αίτημα του Δήμου υπό την προϋπόθεση καταβολής της οφειλής που εκκρεμεί από τη μίσθωση του Τ.Π. «Δάφνες», πλέον «Γιορτή».

Ζητούν 72.000 ευρώ

Η ΕΤΑΔ, λοιπόν, δεν έχει πουλήσει τον χώρο. Αντίθετα είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει εκ νέου τη “Γιορτή” στον Δήμο μας, αρκεί να εξοφληθεί το ποσό που θεωρεί ότι της χρωστάει ο Δήμος. Προέρχεται από το 5% του μισθώματος που εισέπραττε ο τελευταίος από τον ενοικιαστή κατά την προηγούμενη εικοσαετία. Αυτό ανέρχεται, σύμφωνα με την προηγούμενη δημοτική αρχή, στο ποσό των 72.000 ευρώ, που η ΕΤΑΔ απαιτεί εφάπαξ.

Όπως φαίνεται, η νέα δημοτική αρχή πρέπει να επικαιροποιήσει το αίτημα της επιστροφής της Γιορτής, στην περίπτωση που την επιθυμεί. Και -βασικά- να αποφασίσει τι θα κάνει με το οφειλόμενο ποσό.

Περισσότερα εδώ: Κράμερ εναντίον Κράμερ – Βαρύς ο λογαριασμός στον Δήμο Χαϊδαρίου για τη “Γιορτή”

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button