ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

“Ο Δήμος έκανε σωστά τη δουλειά του”

ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΕΥΚΟΥ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ

"Ο Δήμος έκανε σωστά τη δουλειά του" 3Σε σχέση με δημοσιεύματα αναφορικά με την κοπή επικίνδυνου πεύκου στο Χαϊδάρι και την ανακοίνωση για το ίδιο θέμα της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» ο Δήμος Χαϊδαρίου ενημερώνει ότι:

Στις 6 Σεπτεμβρίου το αρμόδιο Τμήμα Πρασίνου του Δήμου ενημέρωσε με υπηρεσιακό έγγραφο ότι μετά από αίτημα κατοίκων πραγματοποίησε αυτοψία στη συμβολή των οδών Σατωβριάνδου & Λ. Αθηνών. Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι το πεύκο πάνω στο πεζοδρόμιο σε μικρή απόσταση από τον φωτεινό σηματοδότη της Τροχαίας είχε πάρει απότομη κλίση και είχε γίνει πολύ ασταθές και επικίνδυνο. Για τον λόγο αυτό το Τμήμα Πρασίνου και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου αποφάσισαν ότι ήταν άμεση η ανάγκη της κοπής του δέντρου για την αποφυγή ατυχήματος, καθ υπέρβαση των συνήθων διαδικασιών.

Η άμεση κοπή δέντρου για την αποφυγή ατυχήματος χωρίς να υπάρχει χρόνος για σχετική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής είναι διαδικασία την οποία νόμιμα ακολουθούν οι υπηρεσίες των Δήμων σε έκτακτες περιστάσεις όπου απειλείται η ασφάλεια των κατοίκων.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρχε άμεσος κίνδυνος το δέντρο να πέσει πάνω σε αυτοκίνητο, διερχόμενο ή σταματημένο πριν τον φωτεινό σηματοδότη και να προκληθούν υλικές ζημιές ή και τραυματισμός.

Η Διοίκηση του Δήμου έχει εμπιστοσύνη στην κρίση των υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου τα οποία διαθέτουν μεγάλη εμπειρία αλλά και αποδεδειγμένο ενδιαφέρον και αγωνία για την συντήρηση του πρασίνου στον Δήμο. Πέραν αυτού η αρμόδια Αντιδήμαρχος και ο αρμόδιος εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος μετέβησαν στο σημείο πριν την κοπή του δέντρου και απέκτησαν και προσωπική άποψη για την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου πεύκου.

Εκφράζουμε την έκπληξη μας για την προσπάθεια άσκησης κριτικής στην Διοίκησης του Δήμου για μια ενέργεια που τουλάχιστον η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης γνωρίζει καλά ότι εκτελείται μόνον κατόπιν υπηρεσιακής εισήγησης λόγω επικινδυνότητας.

Ακόμη περισσότερο βέβαια απορούμε για την σκοπιμότητα που υποκρύπτεται σε συγκεκριμένο δημοσίευμα υπερτοπικού ενημερωτικού σάιτ που με πλήρη αδιαφορία για τις πραγματικές συνθήκες ασκεί επιθετική και προκατειλημμένη κριτική στον Δήμο η οποία μάλιστα φτάνει στα όρια της σκόπιμης δυσφήμησης επειδή ο Δήμος ενήργησε σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας για την αποφυγή ατυχήματος. Δηλαδή κριτική επειδή ο Δήμος έκανε σωστά τη δουλειά του. Ίσως κάποιοι θα προτιμούσαν να είχε συμβεί κάποιο ατύχημα για να αναζητούν μετά ευθύνες. Ή πιθανόν έχουν εκνευριστεί με την άμεση αναβάθμιση της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας του Δήμου που από τις πρώτες ημέρες γίνεται αισθητή στους κατοίκους.

Ο «καθείς εφ’ ω ετάχθη». Η Διοίκηση του Δήμου έχει ταχθεί στο έργο της καλύτερης και ποιοτικότερης εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας και έτσι θα συνεχίσουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ: Το πεύκο γέρνει – Προβλημάτων συνέχεια

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button