ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Έκανα λάθος, αλλά και πεζοδρόμιο δεν υπάρχει…”

Επιστολή του αναγνώστη Γ.Π. για περιστατικό στην οδό Σουκατζίδη, όπου βρέθηκε “ξεκρέμαστος”, καθώς δεν υπάρχει πεζοδρόμιο.

Αγαπητό Χαϊδάρι Σήμερα,

Με αφορμή χτεσινή σας ανάρτηση για το κυκλοφοριακό στο Χαϊδάρι, όπου μιλάτε και για την οδό Σουκατζίδη, σας αναφέρω πρόσφατο πάθημά μου.

Στεκόμουν στο πεζοδρόμιο της Σουκατζίδη, απέναντι από τον πεζόδρομο, για να περάσω απέναντι. Εκείνη την ώρα από την Ηρώων Πολυτεχνείου ερχόταν λεωφορείο για να στρίψει αριστερά, για να ανεβεί δηλαδή τη Σουκατζίδη. Εκτίμησα λάθος τον χρόνο που είχα στη διάθεσή μου και βγήκα στο δρόμο για να τον διασχίσω. Το λεωφορείο χωρίς να κόψει ταχύτητα πήρε τη στροφή και βρέθηκα κολλημένος στους κάδους, γιατί δεν υπήρχε πεζοδρόμιο να ανεβώ. 

Ρίχνω την ευθύνη πρώτα στον εαυτό μου, όχι στον οδηγό, ίσως να μη με είδε ή να μην περίμενε την κίνησή μου. Έπρεπε να μείνω στη θέση μου. Αλλά, ακόμη κι αν κάνει κάποιος λάθος κινούμενος στην πόλη, δεν πρέπει να βρεθεί σε αδιέξοδο, όπως βρέθηκα εγώ. Πιστεύω λοιπόν ότι το σωστό είναι να φτιαχτεί πεζοδρόμιο στο σημείο αυτό της Σουκατζίδη. Είναι και πολυσύχναστο. Αλλά και λίγο πιο πάνω, στον ίδιο δρόμο, το πεζοδρόμιο διακόπτεται από τον κήπο πολυκατοικίας. Τι θα γίνει γι’ αυτό;

Η εφημερίδα θυμίζει ότι οι κάδοι στους οποίους αναφέρεται ο αναγνώστης βρίσκονταν στον πεζόδρομο της Ηρώων Πολυτεχνείου. Μεταφέρθηκαν στη Σουκατζίδη μετά τα παράπονα των καταστηματαρχών για διαρκή ρύπανση του χώρου, ίσως και για διευκόλυνση των συνεργείων αποκομιδής. Τώρα πια δεν υπάρχει χώρος κίνησης των πεζών. Όχι βέβαια ότι υπήρχε πριν πεζοδρόμιο. Μήπως στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά και άλλα ανάλογα, πρέπει να εξεταστεί η περίπτωση των βυθιζόμενων κάδων, που καταλαμβάνουν λιγότερο επιφανειακό χώρο;

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button