ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δήμος Χαϊδαρίου: “Μαζική κινητοποίηση υπεράσπισης της Υγείας του λαού”

Δήμος Χαϊδαρίου: "Μαζική κινητοποίηση υπεράσπισης της Υγείας του λαού" 1Για την υπεράσπιση της Υγείας του λαού της Δυτικής Αθήνας πάνω από 35 σωματεία, μαζικοί φορείς και η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου συντόνισαν τα βήματά τους και διαδήλωσαν νωρίς το πρωί της Κυριακής ξεκινώντας από την είσοδο του νοσοκομείου «Αττικόν». Πρόκειται για την υλοποίηση της απόφασης που λήφθηκε κατά τη διάρκεια πρόσφατης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Χαϊδαρίου.

Δήμος Χαϊδαρίου: "Μαζική κινητοποίηση υπεράσπισης της Υγείας του λαού" 3

Στην κεντρική ομιλία ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος τόνισε:

«Η σημερινή συγκέντρωση εκφράζει την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής μας για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας, αλλά και την απαίτησή μας να διεκδικήσουμε Δημόσια- Δωρεάν και ποιοτική Υγεία για το λαό.

Τα θέματα της Υγείας μας αφορούν όλους…»

«Υποχρηματοδότηση, μείωση προσωπικού, ελαστικές σχέσεις εργασίας, καταργήσεις και συγχωνεύσεις Νοσοκομείων, συρρίκνωση κλινικών και εργαστηρίων, διάλυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, χτύπημα των προνοιακών δομών κόψιμο αναπηρικών ποσοστών και συντάξεων, έλλειψη κρεβατιών ΜΕΘ, ράντζα στους διαδρόμους με ασθενείς σε δημόσια θέα με ορούς και καθετήρες.

Πολύμηνες αναμονές για Ιατρικά ραντεβού και πολύωρες στα επείγοντα περιστατικά, πληρωμές στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία μέσα στα δημόσια Νοσοκομεία, έλλειψη ασθενοφόρων, χημειοθεραπεία σε καρέκλες και βέβαια τεράστιες ελλείψεις σε Ιατρικό, Νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που πολλές φορές τρέχει κυριολεκτικά χωρίς ανάσα για να εξυπηρετήσει τους ασθενείς…»

Ενώ συνέχισε την ομιλία του λέγοντας, «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως και οι προηγούμενες, υλοποιώντας και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, μαζί με το χτύπημα των μισθών, των συντάξεων, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, διαλύει μεθοδικά και το δημόσιο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας». «Είναι τουλάχιστον κοροϊδία», είπε σε άλλο σημείο, « να ισχυρίζονται η κυβέρνηση και το υπουργείο ότι θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν τις υπηρεσίες προς τους ασθενείς, την ίδια ώρα που όλα αρχίζουν και τελειώνουν με τη λογική της ανταποδοτικότητας, του κόστους – οφέλους, της επιχειρηματικότητας και της εμπορευματοποίησης(…).»

Δήμος Χαϊδαρίου: "Μαζική κινητοποίηση υπεράσπισης της Υγείας του λαού" 5

Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στο κέντρο του Χαϊδαρίου, από το «Αττικό» και μέσω της Καραϊσκάκη η πορεία κατέληξε στην είσοδο του «Δρομοκαΐτειου».

Βασικά αιτήματα των μαζικών φορέων είναι:

  • Να ξαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο «Λοιμωδών» πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο.

  • Να ενισχυθεί με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το «Αττικόν» και να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση.

  • Να μην προχωρήσει η «ψυχιατρική μεταρρύθμιση» που οδηγεί στο κλείσιμο του Δαφνίου και του Δρομοκαΐτειου.

  • Να δημιουργηθούν δημόσια Κέντρα Υγείας, σε όλους τους δήμους, στελεχωμένα με γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων, που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη. Με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, διαγνωστικά εργαστήρια, οδοντιατρεία, φυσικοθεραπευτήρια, φαρμακεία.

  • Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που να διασυνδέονται με την οικογένεια, τα σχολεία και τις σχολές, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τους τόπους δουλειάς, τους τόπους άθλησης, τα γηροκομεία.

  • Μόνιμη θέση γιατρού και νοσηλευτή στα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, τις βιομηχανικές ζώνες.

  • Κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.

  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους χωρίς καμιά προϋπόθεση σε όλους τους ανασφάλιστους, ανέργους και τα μέλη της οικογένειάς τους.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button