ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ψηφίστηκε στη Βουλή η πώληση της ακτής Σκαραμαγκά – Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα στο Χαϊδάρι

Η τροπολογία με την οποία παραχωρείται στον μελλοντικό αγοραστή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά η χρήση της Προβλήτας 4, την οποία διεκδικούσε το Χαϊδάρι, ψηφίστηκε χτες στη Βουλή και έγινε νόμος του κράτους. Στο μεταξύ η δημοτική αρχή συγκαλεί σήμερα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για την ενημέρωση σχετικά με το θέμα που καίει την πόλη και ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Την καταστροφική για την πόλη μας τροπολογία ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα καταψήφισαν. Σε χτεσινό μας δημοσίευμα αναρωτηθήκαμε τι θα πράξουν οι κυβερνητικοί βουλευτές της Β΄ Αθήνας, αλλά ήταν, προφανώς, μια ανόητη απορία. Ωστόσο το θέμα μάλλον δεν θα περάσει τόσο εύκολα σε τοπικό επίπεδο και σήμερα στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο (ώρα 8.00 μμ) αναμένονται αντιδράσεις από φίλα προσκείμενους στη ΝΔ δημοτικούς συμβούλους.

Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι η επίμαχη τροπολογία κατατέθηκε και ψηφίστηκε μέσα σε μια μέρα, αφαιρώντας κάθε ουσιαστική δυνατότητα διαβούλευσης και πολιτικής ζύμωσης, με αποτέλεσμα η διοίκηση του Δήμου και οι δημοτικές παρατάξεις να βρεθούν προ τετελεσμένων. 

Τελικά, τα 220 στρέμματα του Σκαραμαγκά, που επί πολλά χρόνια διεκδικούσε η πόλη μας και η δυτική Αθήνα σε μια προοπτική εξόδου από τη μιζέρια και τη στασιμότητα, δόθηκαν δώρο στους υποψήφιους επενδυτές των Ναυπηγείων. Κάποιοι από αυτούς παλιότερα φέσωσαν τον Δήμο με 300.000 ευρώ από απλήρωτα δημοτικά τέλη, ας μην το ξεχνάμε αυτό. 

Σήμερα θα δούμε τις τελικές προτάσεις της δημοτικής αρχής, η οποία στη χτεσινή της ανακοίνωση είχε απειλήσει με δικαστικό αγώνα για τη διεκδίκηση της έκτασης, η οποία αποτελεί παράνομη πρόσχωση στη θάλασσα και είναι ζητούμενο αν μπορεί πράγματι να νομιμοποιηθεί για να πουληθεί.  

Θα σας κρατήσουμε ενήμερους για την σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Γερή “σφαλιάρα” στη Δυτική Αθήνα – Εξαπατήθηκε το Χαϊδάρι – Κυνική κλοπή στον Σκαραμαγκά από την κυβέρνηση

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button