ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πρώτη νίκη του Δήμου απέναντι στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας

Στο πρόσφατο άρθρο μας Ιδιώτες πάροχοι ρεύματος παρακρατούν παράνομα τα δημοτικά τέλη μας! – Στέλνει εξώδικα ο Δήμος Χαϊδαρίου αναφερθήκαμε στην παράνομη τακτική κάποιων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο ηλεκτρικής ενέργειας να παρακρατούν μεγάλα ποσά από τα δημοτικά τέλη που εισπράττουν, με θύματα Δήμους σε όλη την Ελλά, μεταξύ τους και ο δικός μας. Εκεί γράψαμε ότι ο Δήμος Χαϊδαρίου έστειλε εξώδικα και ήταν εν αναμονή μηνύσεων.

Μετά λοιπόν τις ενέργειες αυτές (αποστολή αυστηρών ειδοποιήσεων και εξωδίκων) ιδιωτικοί πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας απέδωσαν στο Δημοτικό Ταμείο ένα ποσό της τάξεως των 175.000 ευρώ, που δεν είχαν αποδώσει. Η τακτική τους ήταν εξωφρενική μια και, όπως είπαμε, τα ποσά αυτά αφορούν δημοτικά τέλη που όλοι μας πληρώνουμε μέσω των λογαριασμών μας και οι ιδιωτικές εταιρείες δεν αποδίδουν -ως οφείλων εκ του Νόμου- προς τον Δήμο.

Είναι μια πρώτη νίκη απέναντι στην καθιερωμένη πρακτική τους που δυστυχώς πλέον αφορά μεγάλη μερίδα των Δήμων της χώρας”, λέει στο “Χαϊδάρι Σήμερα” ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιώργος Αργυρόπουλος, και συνεχίζει: “Με εντολή του δημάρχου Βαγγέλη Ντηνιακού θα συνεχίσουμε τις έντονες προσπάθειες προς διασφάλιση των χρημάτων των δημοτών μας, οι οποίοι από το υστέρημά τους καλύπτουν τους δυσβάσταχτους πλέον λογαριασμούς ρεύματος. Η συνέχεια θα έχει και την δικαστική οδό καθώς η παρακράτηση των ποσών που οφείλονται στον Δήμο αποτελεί ποινικό αδίκημα, το οποίο διώκεται αυτεπάγγελτα.”

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button