ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΗΜΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τα μπλοκάκια πήραν φωτιά – Και μια πρόταση για το ξεμπλοκάρισμα στενών δρόμων

 

Το Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου ασκεί έλεγχο της παράνομης στάθμευσης σε καθημερινή βάση, αν και η αρμοδιότητα αυτή δεν είναι της άμεσης ευθύνης του (ανήκει στην Τροχαία). Ο απολογισμός σε πρόστιμα και αφαιρέσεις πινακίδων είναι πλούσιος, αν και όχι τόσο αποτελεσματικός όσο θα περίμενε κανείς στην αποτροπή της γάγγραινας που λέγεται παράνομη στάθμευση στο Χαϊδάρι.

Το τελευταίο τετράμηνο, λοιπόν, άνδρες του τοπικού Τμήματος μοίρασαν σχεδόν 700 κλήσεις. Από αυτές 440 στην Παπανδρέου και μάλιστα οι 80 συνοδεύονταν από αφαίρεση πινακίδων. Στο ίδιο διάστημα κόπηκαν 280 κλήσεις στην Στρ. Καραϊσκάκη και αφαιρέθηκαν 15 πινακίδες από αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα πάνω σε ράμπες αναπήρων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το κυνήγι θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα. Αυτό παρόλο που, όπως δήλωσε αξιωματικός του Α.Τ Χαϊδαρίου μιλώντας στο Χαϊδάρι Σήμερα, “η  τελευταία αρμοδιότητα της υπηρεσίας μας, είναι η καταγραφή παραβάσεων του Κ.Ο.Κ. Για αυτά είναι υπεύθυνη η Τροχαία». Από τη μεριά τους η πλειοψηφία των πολιτών στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης της εφημερίδας μας ζητούν αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης στάθμευσης. 

Ενδεικτικά είναι και το περιστατικό που καταγράψαμε το απόγευμα της 15ης Μαΐου. Περιπολικό σταμάτησε με αναμμένο τον περιστρεφόμενο φάρο στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Γεωργίου Παπανδρέου, για να κόψει κλήσεις στα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Αρκετοί πολίτες που παρακολουθούσαν τη σκηνή μίλησαν θετικά για την παρέμβαση των αστυνομικών, παρατηρώντας όμως παράλληλα ότι την άλλη μέρα ο δρόμος ξανακλείνει.

Βάλτε κολονάκια!

Ο κ. Γιώργος Πλιάτσικας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Δάσους, κ. Γιώργος Πλιάτσικας, μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15ης Μαΐου, με θέμα το κυκλοφοριακό πρόβλημα της συνοικίας, έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση: «Στη Γεωργίου Παπανδρέου κάθε μέρα πηγαίνει η Αστυνομία και γράφει, σε μια συγκεκριμένη ώρα. Οι περισσότεροι το ξέρουν και πηγαίνουν και παίρνουν τα αυτοκίνητα τους. Δεν γίνεται όμως τίποτα, αφού ούτε με τις κλήσεις λύνεται το θέμα. Δεν μπορούν να μπουν πλαστικά κολονάκια πάνω στη διαχωριστική γραμμή, έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να παρκάρει αριστερά και δεξιά; Υπάρχει δημοτικό πάρκινγκ στο Αθλητικό Κέντρο. Γιατί δεν πάνε εκεί και κάθονται όλοι στην Παπανδρέου;»

Αν μη τι άλλο, πρέπει να εξεταστεί η πρόταση χαμηλού κόστους του κ. Πλιάτσικα να τοποθετηθούν πλαστικά κολονάκια στη μέση της Γ. Παπανδρέου. Όλοι το έχουμε δει σε δρόμους αντίστοιχου πλάτους, σε άλλες πόλεις, και είναι αποτελεσματικό.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Χαϊδάρι: Πώς κινδυνεύεις να δεχτείς κλήση 700€ χωρίς να φταις

“Τροχαία, δώσε πόνο”. Θύελλα σχολίων στο δημοσίευμά μας για τις κλήσεις που μοίρασε η Αστυνομία

“Να πάτε στο δημοτικό πάρκινγκ!” – Σε νέα φάση το κυνήγι της παράνομης στάθμευσης στο Χαϊδάρι

Η Τροχαία άρχισε την αφαίρεση πινακίδων στην πόλη μας

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button