Οι τοπικές αρχές δείχνουν αποφασισμένες να επιβάλουν τάξη στην προβληματική Γ. Παπανδρέου -και όχι μόνο-, ενισχυμένες και από την βούληση των κατοίκων.

Σχεδόν καθημερινοί, λοιπόν, είναι το τελευταίο διάστημα οι έλεγχοι της παράνομης στάθμευσης και πολλοί έχουν βρεθεί προ εκπλήξεως, όταν γυρνούν στο αυτοκίνητό τους και βρίσκουν το ροζ χαρτάκι του τροχονόμου στο παρμπρίζ ή λείπουν οι πινακίδες. Δήμος και Αστυνομία φαίνονται αποφασισμένοι να πολεμήσουν το παράνομο παρκάρισμα που τόσο δυσκολεύει τη ζωή των πεζών, αλλά και των οδηγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τις επόμενες ημέρες η δημοτική αρχή θα τοποθετήσει πινακίδα στο ύψος της κεντρικής πλατείας (πεζόδρομος Ηρώων Πολυτεχνείου), που θα κατευθύνει τους οδηγούς στο δημοτικό πάρκινγκ, το οποίο βρίσκεται στο τέρμα της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, στο Αθλητικό Κέντρο. Ο χώρος στάθμευσης λειτουργεί χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Το πάρκινγκ του Αθλητικού Κέντρου απέχει περίπου 500 μέτρα από την Πλατεία του Δάσους. Όμως δεν υπάρχει κατάλληλο πεζοδρόμιο για να περπατήσουν με ασφάλεια όσοι αφήσουν εκεί τα αυτοκίνητά τους.

Από την μεριά του το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα μοιράζει κλήσεις και -σε κλιμάκωση της πίεσης στους παρανομούντες- άρχισε να αφαιρεί πινακίδες. «Βαριούνται να πάνε στο διπλανό δημοτικό πάρκινγκ και τα αφήνουν όπου βρουν», δήλωσε στο «Χαϊδάρι Σήμερα» υψηλόβαθμος αστυνομικός, σημειώνοντας τα σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα που δημιουργούνται στον κεντρικό δρόμο του Δάσους.

Τόνισε μάλιστα πως στην πλειοψηφία τους οι οδηγοί που παρκάρουν παράνομα στο Δάσος, αγνοώντας τα σήματα της Τροχαίας, δεν είναι ξένοι, αλλά ντόπιοι, που γνωρίζουν πολύ καλά τα κατατόπια.

«Οι έλεγχοι για παράνομο παρκάρισμα, κυρίως στις οδούς Παπανδρέου και Στρ. Καραϊσκάκη, θα συνεχιστούν», σημειώνει για μια ακόμη φορά ο αξιωματικός της Αστυνομίας. Προσοχή, λοιπόν…

Ηρώων Πολυτεχνείου και Γ. Παπανδρέου. Κάποτε υπήρχε εδώ διάβαση πεζών με διαγράμμιση.