ΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πώς θα λειτουργήσουν Πέμπτη και Παρασκευή σχολεία, καταστήματα, δικαστήρια – Αναλυτικές οδηγίες

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» υποχωρεί, ωστόσο και την Πέμπτη δεν θα λειτουργήσουν όλες οι υπηρεσίες

Και την Πέμπτη σχολεία, υπηρεσίες και καταστήματα δεν θα λειτουργήσουν κανονικά καθώς οι συνέπειες που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Ελπίδα» δεν έχουν ακόμα αντιμετωπιστεί πλήρως.

Όπως έχει γίνει γνωστό τα σχολεία δεν θα ανοίξουν αλλά θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση. Σύσταση για τηλεργασία γίνεται και στον ιδιωτικό τομέα, ενώ τα δικαστήρια δεν θα λειτουργήσουν.

Ακόμα δεν θα πραγματοποιηθούν οι εμβολιασμοί παιδιών στο Παίδων Πεντέλης, και οι γονείς θα ενημερωθούν με sms. Οι υπόλοιποι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση, δεν θα επιτρέπονται οι υπηρεσίες delivery ενώ και για τα καταστήματα προβλέπεται περιορισμένο ωράριο

Ειδικότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανακοίνωσε ότι για τις περιφέρειες Αττικής και Κρήτης θα ισχύσουν τα ακόλουθα:

1. Αύριο Πέμπτη 27 και μεθαύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου ύστερα από συνεννόηση με τις Περιφέρειες τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης, αλλά με τηλεκπαίδευση.

2. Αύριο Πέμπτη 27 και μεθαύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης – ημερήσιας Φροντίδας.

3. Για αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεεργασία στον ιδιωτικό τομέα όπου είναι δυνατόν, ενώ στο Δημόσιο θα υπάρξει τηλεεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τυχόν προβλήματα πρόσβασης.

4. Αύριο Πέμπτη 27 και μεθαύριο 28 Ιανουαρίου, δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια.

Καταστήματα και delivery

5. Για αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, τα καταστήματα δύναται να λειτουργήσουν από 10.00 έως 18.00.

6. Για αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής (delivery) και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (courier).

7. Αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι παιδικοί εμβολιασμοί στο mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας και στο Παίδων Πεντέλης. Οι υπόλοιποι εμβολιασμοί παιδιών, καθώς και οι εμβολιασμοί ενηλίκων θα γίνουν κανονικά. Για όσους δεν προσέλθουν σε προγραμματισμένο ραντεβού, θα σταλεί σε κάθε περίπτωση sms για νέο ραντεβού.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button