ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ

Ωδή στους μικρομεσαίους φίλους μου !

του Θοδωρή Σπηλιόπουλου

Ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε μέτρα οικονομικής ανακούφισης των οικονομικά αδύναμων, αλλά και ενίσχυσης, με θετική επίδραση στην κατανάλωση και κατά συνέπεια στον τζίρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ο Ιούλιος 2020 είναι κοντά, μία ανάσα.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι φτωχοποιημενοι μικρομεσαίοι, έγιναν -ήθελαν δεν ήθελαν- εραστές της μακροοικονομικής ανάλυσης και λούστηκαν τα αποτελέσματα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Νόμισαν ότι ο Μητσοτάκης θα έφερνε το “μάννα εξ ουρανού”. Ακόμα και στις θρησκευτικές δοξασίες τα θαύματα γίνονται άπαξ. Αυτό δεν τους το είπε κανένας.
Ούτε έχουν καταλάβει ότι είναι η “εργατική τάξη” του 21ου αιώνα σίγουρα, που -στην ουσία- “ματώνει”, υπερεργάζεται συν γυναιξι και τεκνοις, υπερφορολογείται.
Ο Ιούλιος 2020 είναι κοντά.
Αγαπητοί “συγκάτοικοι στην τρέλα (…”και γω δεν έχω για νοίκι”, που γράφουν οι Κατσιμιχαιοι), προσοχή στα παιχνιδάκια των διπλών εκλογών. Σας θέλω σκληρούς, αδιαπραγμάτευτους στις διεκδικήσεις από την κυβέρνσηση της ΝΔ. “Εδώ και τώρα” αλλαγές που θα γεμίσουν το κουμπαρά μας και όχι αλλά μέτρα στην καμπούρα τη δική μας και των άλλων εργαζομένων, τουλάχιστον με την ίδια θέρμη και ζέση που πολλοί απαιτούσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το παραμύθι τελείωσε. Τελικά άλλοι είναι τα αφεντικά και ήρθε η ώρα να το καταλάβουμε. Το “αμερικανικό όνειρο” στις διαφορετικές εκδοχές δεν χωράει στην σημερινή αφήγηση του νεοφιλελευθερισμού, που τα θέλει όλα εδώ και τώρα. Φάνηκε στον προϋπολογισμό, στις φοροελαφρύνσεις, στα μερίσματα κοκ. Τελικά ο Μητσοτάκης τίμια και καθαρά έκανε ό,τι περνάει από το χέρι του για να ανακουφίσει τους 6000 κολλητούς του, με την μεγαλύτερη περιουσία στην Ελλάδα.

Τα μοντέλα ανάπτυξης του Μητσοτάκη είναι μοντέλα αποανάπτυξης των μικρομεσαίων!
Φάνηκε και στους χριστουγεννιάτικους τζίρους, θα το δούμε και στους Πασχαλιάτικους.
Το “ωσαννά εν τοις υψίστοις” δεν θα σώσει κανένα. Δεν χωράει ούτε καν ο πάλαι ποτέ
ορθολογισμός και “εξορθολογισμός” της αστικής τάξης. Γιατί τώρα το πάνω χέρι στις πολιτικές εξελίξεις το έχουν οι βιαστικοί ραντιέρηδες του σύγχρονου πολιτικού χρηματιστηρίου, που το πρωί επενδύουν και μέχρι το μεσημέρι θέλουν να βγάλουν και μίζα και μεροκάματο!

Και μη σας πιάνει ασθματικη κρίση, γιατί τα νοσοκομεία θα τα κάνουν ιδιωτικές κλινικές και αλίμονο σε όποιον δεν έχει ιδιωτική ασφάλιση…

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button