ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δ. Τσατσαμπάς: “Δεν ενήργησε αποτελεσματικά ο Δήμος για τον άστεγο”

O Δημήτρης Τσατσαμπάς, παρεμβαίνει στο θέμα του αστέγου που εδώ και μήνες “κατοικεί” στον πεζόδρομο της Καραϊσκάκη, τονίζοντας ότι ο “κοινωνικός πολιτισμός της πόλη μας δεν μπορεί να αποδέχεται σε καμία περίπτωση τέτοια φαινόμενα αναξιοπρεπούς διαβίωσης ανθρώπων”. Αναφέρει ότι “η διοίκηση του Δήμου στο συγκεκριμένο θέμα δεν έχει ενεργήσει αποτελεσματικά” και ζητά “λύση χωρίς καθυστέρηση, ξεπερνώντας το άλλοθι της αποσύνθεσης του Δήμου από τις προηγούμενες διοικήσεις”. 
Ο κ. Τσατσαμπάς είναι εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος με ευθύνη την οργάνωση, τον συντονισμό και την εποπτεία των διοικητικών λειτουργιών και την βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών. Η κριτική στάση που κρατάει απέναντι στην διοίκηση του Δήμου αιφνιδιάζει και είναι προφανές πως δεν αποδέχεται το “όλα καλά καμωμένα”. Συγκεκριμένα γράφει:

Ο άστεγος και ο Δήμος εν μέσω πανδημίας

Η επί μήνες μόνιμη πλέον διαμονή άστεγου στο πλακόστρωτο του πεζόδρομου της Καραΐσκάκη, με τα συνακόλουθα υγειονομικά και κοινωνικά ζητήματα που προκαλούνται εν μέσω της πανδημίας, πυροδοτεί δικαιολογημένες διαμαρτυρίες.

Η κατάσταση αυτή τείνει να καθιερωθεί πια με υπαρκτό τον κίνδυνο να εμφανιστούν και νέα περιστατικά.
Ο κοινΔ. Τσατσαμπάς: "Δεν ενήργησε αποτελεσματικά ο Δήμος για τον άστεγο" 3ωνικός πολιτισμός της πόλη μας δεν μπορεί να αποδέχεται σε καμία περίπτωση τέτοια φαινόμενα αναξιοπρεπούς διαβίωσης ανθρώπων!
Η διοίκηση του Δήμου ενώ έχει ισχυρή τη θέληση για την πρόοδο του τόπου που καθημερινά ζούμε, στο συγκεκριμένο θέμα δεν έχει ενεργήσει αποτελεσματικά, δίχως άλλη καθυστέρηση και κατά προτεραιότητα οφείλει να δώσει λύση, ξεπερνώντας το άλλοθι της αποσύνθεσης του Δήμου από τις προηγούμενες διοικήσεις.
Ο Δήμος έχει υποχρέωση με ευαισθησία και κοινωνική ευθύνη να αντιμετωπίσει το περιστατικό, όχι ως παθητικός θεατής ή τροχονόμος αρμοδιοτήτων, αλλά ως αποτελεσματικός οργανισμός υπεύθυνος για την προστασία και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών του.
Ο κίνδυνος για την υγεία από την πανδημία αφορά και τους άστεγους!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

“Αφόρητη κατάσταση στη γειτονιά μας – Θα βρεθεί λύση για τον άστεγο;”

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button