ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Νέα κατάληψη από τον Βοτανικό Κήπο Πετρούπολης

Με νέα κατάληψη παρατημένου κτηρίου του δήμου Πετρούπολης απάντησε σήμερα ο “Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Βοτανικός Κήπος” στην “έξωσή του” από κτήριο του Άλσους Αγίου Δημητρίου την περασμένη Δευτέρα.

«Ενώ κάνουμε εργασίες συντήρησης και καθαρισμό ξερών χόρτων, που είναι εν δυνάμει επικίνδυνα για τη γειτονιά και ήταν παρατημένα στο έλεός τους, είμαστε περικυκλωμένοι από μονάδες καταστολής (ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ). Όπως ξεκαθαρίσαμε και στους ίδιους: “Δεν πάμε πουθενά. Για ό,τι γίνει από εδώ και πέρα, υπεύθυνος ο Δήμος και προσωπικά ο Δήμαρχος Πετρούπολης» αναφέρει η συνέλευση.

Νέα κατάληψη από τον Βοτανικό Κήπο Πετρούπολης 3

«Συνεχίζουμε την εδαφικοποίηση των ανθρωπίνων σχέσεων, της συλλογικότητας που λέγεται “Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης” και υφίσταται εδώ και 14 χρόνια στην πόλη» τονίζει στην ανακοίνωσή της.

Η κατάληψη κατηγορεί τον δήμο και την κυβέρνηση ότι θέλουν να επιβάλουν μια κατάσταση εξαίρεσης και αποκλεισμού για όσους αντιστέκονται στον θύλακα της «κανονικότητάς» τους, ενώ εκφράζει φόβους για αποχαρακτηρισμό και τεμαχισμό του Αλσους.

Έχει επικρίνει επίσης την επιλογή της δημοτικής αρχής να κατασκευάσει το δημαρχείο στον χώρο της πρώην κατάληψης, ενώ και αντιπολιτευόμενες παρατάξεις έχουν ασκήσει κριτική στη διοίκηση γιατί πήρε την απόφαση για ένα τόσο σημαντικό θέμα, χωρίς διαβούλευση και χωρίς να το φέρει στο δημοτικό συμβούλιο.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button