ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Απορώ πώς το Χαϊδάρι δεν έχει 20.000-30.000 επισκέπτες καθημερινά, με τόσα ταυτοτικά στοιχεία που διαθέτει

Τις προτεραιότητες για τα έργα που θα αλλάξουν την εικόνα στο Χαϊδάρι και τη Δυτική Αθήνα εξέφρασε σε συνέντευξη του στο Χαϊδάρι Σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκατία στο Δυτικό Τομέα, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Συνέντευξη στον Μάριο Μπούλη

Λίγες μόνο μέρες απομένουν για το άνοιγμα της κάλπης και το πλέον σημαντικό ζήτημα -τουλάχιστον για εμάς εδώ στο “Χαϊδάρι Σήμερα”- είναι το σχέδιο κάθε υποψήφιου για την περιοχή μας. Καλή και η γενικότερη πολιτική κουβέντα, αλλά το “ζουμί” είναι στην τοπική ανάπτυξη.

Υποδεχτήκαμε στο γραφείο μας τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και ακούσαμε από τον υποψήφιο βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, το όραμα του για τη Δυτική Αθήνα και το Χαϊδάρι. Θεωρεί την πόλη μας εξαιρετικά προνομιούχα καθώς φωλιάζει μέσα στο περιαστικό πράσινο. Γενικότερα ο πρώην υπουργός αναφέρεται σε μια νέα “ταυτότητα στην πόλη”, που μπορεί να φέρει ανάπτυξη. “Εγώ απορώ πώς το Χαϊδάρι δεν έχει 20.000-30.000 επισκέπτες καθημερινά με όσα ταυτοτικά στοιχεία διαθέτει. Λείπουν οι υποδομές, τα ξενοδοχεία, η εστίαση”, σημειώνει χαρακτηριστικά.

“Σκεφτείτε το Χαϊδάρι χωρίς αυτή την πραγματικότητα”

  • Κύριε υπουργέ κατεβαίνετε στο Δυτικό Τομέα Αθηνών και το ερώτημα είναι το εξής: Ποια είναι τα ζητήματα που θέλετε να τρέξετε άμεσα, εφόσον εκλεγείτε;

«Έχω ερευνήσει και έχω βρει μία προκαταρκτική μελέτη για τη διευθέτηση της Λεωφόρου Αθηνών, η οποία πρέπει να υπογειοποιηθεί, έτσι ώστε να ενώσουμε την πόλη του Χαϊδαρίου. Υπάρχει το περιβαλλοντικό θέμα. Χιλιάδες αυτοκίνητα μολύνουν καθημερινά. Ενώνοντας την πόλη, αποδίδουμε στους κατοίκους δεκάδες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Αυτό θα είναι κάτι πρωτοφανές, διότι θα δημιουργήσει μία νέα ταυτότητα στην πόλη.

Εγώ δεν είμαι των μακετών. Μου αρέσουν τα έργα. Θα μπορούσαμε, όμως, με μία οπτικοποίηση να δούμε πώς θα ήταν το Χαϊδάρι με την υπογειοποίηση σε ένα σημείο της Λεωφόρου. Δυστυχώς το Χαϊδάρι, ενώ περιβάλλεται από τόσα άλση, θυμίζει πόλη του 19ου αιώνα, όσον αφορά τον τεμαχισμό από ένα τόσο μεγάλο δρόμο. Είναι απίστευτο. Σκεφτείτε το Χαϊδάρι χωρίς αυτή την πραγματικότητα. Μαζί με τα άλση οι Χαϊδαριώτες θα απολαύσουν μία πόλη με ισχυρή ταυτότητα που θα προσελκύσει άφθονες επενδύσεις.

κοιλάδα Δαφνιού Χαϊδάρι

Το δεύτερο είναι το Ποικίλο Όρος. Υπάρχει έτοιμη μελέτη και θα τρέξω πολύ γρήγορα τη χρηματοδότησή της για να κάνουμε εκτεταμένη δεντροφύτευση, πυρασφάλεια και υδροδότηση. Η μελέτη προβλέπει συλλογή των υδάτων από τη βροχή. Και οι πόλεις θα γλιτώσουν από τις πλημμύρες και εμείς θα μαζεύουμε τα νερά για να αρδεύουμε όλο το Ποικίλο.

Το τρίτο κεφάλαιο είναι η Βιαμάξ και τι θα κάνουμε με την περίπτωσή της. Μιλάμε για μία τεράστια έκταση, που έχει δυνατότητες για πολύ μεγάλες δραστηριότητες. Να κάνουμε ένα “μικρό Ελληνικό”. Όπως “μικρά Ελληνικά” μπορούμε να έχουμε και στο Χαϊδάρι. Έχω κουβεντιάσει με τα πρόσωπα που πρέπει και πολύ σύντομα θα έχουμε νέα για το σχέδιο στη Βιαμάξ.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Απορώ πώς το Χαϊδάρι δεν έχει 20.000-30.000 επισκέπτες καθημερινά, με τόσα ταυτοτικά στοιχεία που διαθέτει 4
ΒΙΑΜΑΞ

Το πρασίνισμα του Κηφισού επίσης είναι κάτι που σκέφτομαι, ούτως ώστε να σπάσει αυτή η ασχήμια του Κηφισού που αποτελεί ένα τεχνητό όριο.

Τελευταίο πράγμα που έχω σαν σκέψη και θα είναι από τα πρώτα που θα κάνω είναι μία νομοθετική ρύθμιση για να δώσουμε ειδικά κίνητρα για την ανάπτυξη της περιοχής. Θες να κάνεις επένδυση; Έλα εδώ. Θες να κάνεις μία βιοτεχνία που δεν έχει επιβάρυνση; Έλα εδώ. Τεράστιες δυνατότητες έχει και ο τομέας των υπηρεσιών».

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Απορώ πώς το Χαϊδάρι δεν έχει 20.000-30.000 επισκέπτες καθημερινά, με τόσα ταυτοτικά στοιχεία που διαθέτει 6
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τον Μάριο Μπούλη στο γραφείο της εφημερίδας μας.
  • Σε τοποθέτηση σας είχατε αναφέρει πως η τετραετία που ακολουθεί ανήκει στη Δυτική Αττική. Μπορείτε να μας πείτε τις γενικότερες σκέψεις πάνω σε αυτή την τοποθέτηση και πώς οραματίζεστε το μέλλον της περιοχής;

«Κάθε περιοχή, κάθε χώρα, έχει μία ταυτότητα. Πηγαίνω πολλές φορές στη Βουλγαρία και όταν κατεβαίνω στη Σόφια πολλές φορές αναρωτιέμαι ποια είναι η ταυτότητα αυτής της χώρας. Το ίδιο στα Σκόπια. Η Ελλάδα όμως έχει μία ισχυρή ταυτότητα. Η ιστορία της, ο πολιτισμός της, το απαράμιλλο περιβάλλον.

Η κάθε περιοχή έχει επίσης μία εμβληματικότητα. Η Θεσσαλονίκη για παράδειγμα έχει εμβληματικά στοιχεία και δεν εννοώ μόνο τον λευκό Πύργο ή τη ΔΕΘ. Έχει, για παράδειγμα, μια “θερμοκοιτίδα τεχνολογίας”, η οποία όλο και περισσότερο ελκύει νέους επενδυτές. Εγώ θέλω η περιοχή της Δυτικής Αθήνας να αποκτήσει ταυτότητα. Ποια είναι η εμβληματικότητα της περιοχής; Μιλάμε για την είσοδο από τα Δυτικά στην Αθήνα, είναι δασόφυτη, έχει θαλάσσιο μέτωπο, έχει αρχαιολογικούς χώρους. Ουσιαστικά χρειάζεται να αναπτυχθεί ο τομέας των υπηρεσιών, γιατί βιομηχανία στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει. Εγώ απορώ πώς το Χαϊδάρι δεν έχει 20.000-30.000 επισκέπτες καθημερινά με όσα ταυτοτικά στοιχεία διαθέτει. Λείπουν οι υποδομές φυσικά. Αυτές μπορούν να φέρουν ξενοδοχεία, εστίαση που θα καλύψει μεγαλύτερο κοινό, κτλ.».

Παρόμοια Άρθρα

Ένα Σχόλιο

  1. δυστυχώς ο κύριος ΧρυσοΧουντίδης του είπαν οι συμβουλάτορές του μια μπούρδα & την “πέταξε” όπως κάνει ο κάθε κωλοτούμπας που αλλάζει ιδεολογίες & κόμματα σαν τα πουκάμισα

    τι πάει να πει:
    ταυτοτικά στοιχεία?;
    οι άλλοι δεν έχουν ταυτότητα; μόνο το Χαϊδάρι;
    είδαμε πόσο πολύ αγαπάς το τόπο σου γενικότερα……το Χαϊδάρι θα ρχεσαι να γλύφεις τώρα; δεν μας πείθεις!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button