ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη κατολίσθηση, έκλεισε ο δρόμος Σχίνου – Αλεποχωρίου (βίντεο)

Μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε στο Αλεποχώρι, με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος Σχίνου – Αλεποχωρίου.

Ο δρόμος Σχίνος – Αλεποχώρι θα παραμείνει, συγκεκριμένα, κλειστός έως τη Δευτέρα 1η Απριλίου.

Σύμφωνα με το ATnews.gr, η εντολή να κλείσει ο δρόμος δόθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ύστερα από αυτοψία για λόγους ασφαλείας.

Μάλιστα, επειδή το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη, υπάρχει κίνδυνος νέας κατολίσθησης.

Η Περιφέρεια Δυτικής Αττικής και ο Δήμος Μεγαρέων παρακολουθούν την κατάσταση και συνεργάζονται με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την προστασία των κατοίκων.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μεγαρέων:

«Κλειστός ο δρόμος προς Σχίνο έως την 1η Απριλίου λόγω κατολισθητικού φαινομένου

Κατολισθητικό φαινόμενο συνέβη στον δρόμο προς Σχίνο Κορινθίας μετά το τέλος του οικισμού του Δήμου Μεγαρέων «Ντουράκο» στο Αλεποχώρι.

Μεγάλος όγκος λίθων και βράχων έχει καταπέσει στο οδόστρωμα καθιστώντας τη διέλευση των οχημάτων αδύνατη.

Στο σημείο έχει καταφθάσει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαρέων, Δημήτρης Βόρδος, κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και η Τροχαία Μεγάρων, η οποία τοποθέτησε ειδική σήμανση απαγόρευσης διέλευσης. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και με βάση τις γνώμες των ειδικών δεν πρέπει να απομακρυνθεί ο όγκος βράχων και λίθων διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος περαιτέρω κατολίσθησης και άρα ο βαθμός επικινδυνότητας για τους διερχόμενους είναι μεγάλος.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων, Παναγιώτης Μαργέτης, αφού έλαβε υπόψη τις εισηγήσεις του αντιδημάρχου, Δημήτρη Βόρδου, της Τροχαίας Μεγάρων και της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας (Περιφέρεια) αποφάσισε να παραμείνει ο δρόμος κλειστός μέχρι νεότερης εκτίμησης του φαινομένου από τις αρμόδιες Υπηρεσίες».

katolisthisi2

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button