ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ

Μάτι Αττικής – συνοικία Brondby. Ας γίνει το πάθημα μάθημα

 

ΤΟ ΚΑΜΕΝΟ ΜΑΤΙ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΟΥΜΑΝΙΣΤΙΚΟΣ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΥΤΟΠΙΑΣ

Γράφει ο Κώστας Λάμπος

[email protected]http://www.classlessdemocracy.blogspot.com,

Όταν οι κοινωνίες αντιμετωπίζουν ανταγωνιστικά, ως κατακτητές, ασελγούν και ασεβούν σε βάρος της Φύσης, τότε είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή, όταν τα όρια αντοχής της Φύσης, αλλά και τα όρια ανοχής της ίδιας της κοινωνίας εξαντληθούν, θα πληρώσουν το τίμημα και θα καταστραφούν. Αυτό είναι το δίδαγμα της σχετικά πρόσφατης ανθρώπινης ιστορίας από τη στιγμή που κάποιοι αποφάσισαν με τη βία των όπλων, των θεσμών, των κοινωνικών και οικονομικών δομών να ιδιοποιηθούν τμήμα της κοινής κληρονομιάς και να μετασχηματιστούν σε εκμεταλλευτική, απάνθρωπη και καταστροφική εξουσία μειοψηφίας σε βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας, με την εμφάνιση, δηλαδή, της ατομικής ιδιοκτησίας.

Από τότε που η επιβίωση, η ασφάλεια και η ευημερία των μελών των κοινωνιών έπαψε να είναι συλλογική-κοινωνική υπόθεση και φορτώθηκε στις πλάτες αδύναμων, αμαθών και αβοήθητων ατόμων έγινε κανόνας ο νόμος της καπιταλιστικής ζούγκλας, σύμφωνα με τον οποίον ο δυνατότερος επιβιώνει σε βάρος των αδυνάτων και συνεπώς “ο σώζων εαυτόν σωθήτω” και “όποιον πάρει ο χάρος”. Από τότε οι λίγοι μεγαλοϊδιοκτήτες γης και μέσων παραγωγής εκμεταλλεύονται τους πολλούς πουλώντας τους ένα οικοπεδάκι και παραχωρώντας τους το “πλασματικό δικαίωμα” απόκτησης, κατά κανόνα παράνομα και με υπέρογκα τοκογλυφικά τραπεζικά δάνεια, ένα αυθαίρετο σπιτάκι στην πόλη, άντε και ένα εξοχικό σε κάποιο βουνό ή σε κάποια κοντινή παραλία.

Το αποτέλεσμα δεν ήταν βέβαια η αύξηση του αισθήματος ασφάλειας των πλασματικών ιδιοκτητών, ούτε φυσικά και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατόχων πλασματικής ιδιοκτησίας, γιατί αυτή συνδέθηκε με την αγωνία της εξασφάλισης της δόσης για το τραπεζικό δάνειο, για τον φόρο ακίνητης περιουσίας, για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, για το αναπόφευκτο “λάδωμα” του αρμόδιου υπαλλήλου του Δήμου, της Πολεοδομίας, του εφοριακού, του δασάρχη, της ΕΥΔΑΠ αλλά και με τον φόβο της κατεδάφισης του αυθαιρέτου και συνεπώς της απώλειας των κόπων μιας ζωής. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις αυτή η σχέση παράνομης ή ημινομιμοποιημένης, για λόγους διατήρησης της πολιτικής πελατείας των κυβερνητικών κομμάτων, κατοχής πλασματικής ιδιοκτησίας οδήγησε τους κατόχους της στις φυλακές και σε κάποιες άλλες στον θάνατο εξαιτίας πλημμυρών ή πυρκαγιάς, λόγω έλλειψης της αναγκαίας υποδομής, αλλά και της οφειλόμενης πολιτικής για την προστασία αυτών των “ιδιοκτησιών”. Έτσι φτάσαμε στα φαινόμενα της Ολυμπίας, της Μάντρας και του οικισμού Μάτι, για να περιοριστούμε σε όσα δεν προλάβαμε, εξαιτίας των δεκάδων αδικοχαμένων πλασματικών ιδιοκτητών, να ξεχάσουμε.

Κάποιοι επιζήσαντες αυτών των καταστροφών ονειρεύονται και κάποιοι πολιτικάντηδες έμποροι ελπίδων υπόσχονται να ξαναστήσουν τα καμένα και πνιγμένα χωριά και να ξαναχτίσουν το Μάτι καλύτερο από ότι ήταν, ακόμα κι αν χρειαστεί να γκρεμιστούν και όσα σπίτια δεν κάηκαν αλλά είναι ακόμα, και παρά τις αλλεπάλληλες πανάκριβες νομιμοποιήσεις, αυθαίρετα. Δεν είναι λογικό να αμφισβητήσει κανείς τις προθέσεις όσων  ελπίζουν και πασχίζουν για κάτι καλύτερο, αλλά είναι απόλυτα λογικό να ξανασκεφτούν τους λόγους που τους έδεσαν για μια ζωή στο άρμα της εκμετάλλευσής τους από το μεγάλο κεφάλαιο και τους οδήγησαν στη καταστροφή. Με αντικειμενική σκέψη θα καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι ο βασικότερος λόγος αυτής προδιαγεγραμμένης καταστροφής τους είναι το γεγονός ότι κάποιοι κατακερμάτισαν κοινή-κοινωνική περιουσία σε μικρές ατομικές ιδιοκτησίες χωρίς τις αναγκαίες υποδομές και χωρίς τους απαραίτητους πολεοδομικούς σχεδιασμούς που θα εξασφάλιζαν μια ασφαλή, αξιοπρεπή, κοινωνικά και πολιτιστικά γόνιμη συμβίωση που αργά ή γρήγορα θα οδηγούσαν, πέρα από τους μίζερους ανταγωνισμούς και τις άγονες συγκρούσεις στην συνολική κατάρρευση του συγκεκριμένου μοντέλου στέγασης και κοινωνικής συμβίωσης.

Αν αυτή η πραγματικότητα γίνει συνείδηση όσων επέζησαν και όσων έχουν το κουράγιο να ξαναπροσπαθήσουν, τότε θα πρέπει να επεξεργαστούν ένα διαφορετικό χωροταξικό σχέδιο που θα εγκαταλείπει την ανταγωνιστική ατομιστική νοοτροπία που διασπά και εχθροποιεί γείτονες και συμπολίτες και θα οικοδομεί το μέλλον όλων των νέων κατοίκων πάνω στο κοινό, συλλογικό όραμα που θα εδράζεται στην ανακήρυξη όλης της περιοχής του οικισμού Μάτι σε συλλογική και εξ αδιαιρέτου κοινωνική περιουσία, πάνω στην οποία θα οικοδομήσουν έναν πρότυπο οικισμό που θα αξιοποιεί με άριστο τρόπο ολόκληρη την έκταση, ώστε όλοι να ζουν σε αξιοπρεπείς κατοικίες με τις αντίστοιχες υποδομές, πράγμα που θα τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν μεγάλες εκτάσεις για την δημιουργία των αναγκαίων δημόσιων χώρων και των απαραίτητων πάρκων αναψυχής.

Γι’ αυτό δεν χρειάζεται παρά να αναζητήσει και να μελετήσει κανείς παρόμοια χωροταξικά σχέδια, όπως λ. χ. αυτό της συνοικίας Brondby[1] έξω από την Κοπεγχάγη της Δανίας και να τα προσαρμόσει στις τοπικές συνθήκες. Ας γίνει το πάθημα μάθημα, ας αποδεχτούμε το μήνυμα της πρότασης Brondby ως πρόκληση και ας αποδείξουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, αλλάζοντας τον εαυτό μας για λογαριασμό της πόλης μας, της χώρας μας, των παιδιών μας και του μέλλοντός τους. Η κοινωνική ισότητα, η άμεση δημοκρατία και ο αταξικός ουμανισμός δεν είναι κούφιες θεωρίες, αλλά συγκεκριμένες πράξεις και ρεαλιστικές λύσεις που μας απελευθερώνουν από την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Ας γίνουμε η αλλαγή που ονειρευόμαστε κι ας πάψουμε να είμαστε οπαδοί/θύματα σκοταδιστικών ιερατείων και εξουσιαστικών συμμοριών κάθε εκδοχής και κοπής.

[1] Περιοδικό ΕΨΙΛΟΝ, 946/31.05.2009.

Παρόμοια Άρθρα

21 Σχόλια

 1. Είσαι ηλίθιος ρε άνθρωπε, είσαι βλάξ, τι είσαι ακριβώς ? Για ποιο πάθημα μιλάς, δεν ντρέπεσαι καθόλου ?

 2. Παλιάτσε, κουκουλοφόρε,

  ρεμάλι, φασιστάκο δεν γίνεσαι κάποιος βρίζοντας
  κατά παραγγελία συνανθρώπους σου που δεν γνωρίζεις κι ούτε ξεπερνάς την
  δυστυχισμένη ύπαρξή σου υποδυόμενος έναν συμπαθή καλλιτέχνη.

  Βγάλε την κουκούλα σου να δεις ποιος είσαι, να ντραπείς και να ντραπούν για
  σένα τα παιδιά σου, οι γονείς σου, οι φίλοι σου και οι συμπολίτες σου.

  Και μην μιλάς για θέματα που δεν γνωρίζεις και δεν καταλαβαίνεις όσο
  κρύβεσαι και λειτουργείς ως ένας ελεεινός χαφιές.

  Κώστας Λάμπος

 3. Σε 777 λέξεις, το μόνο που βρήκες να γράψεις για τα θύματα είναι ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ λέξη. “Αδικοχαμένοι”. Αλλά και τη λέξη “πάθημα”. Λες και θα περάσει με χανζαπλάστ….
  Μέχρι εκεί ήταν η συναισθητική σου φόρτιση για αυτή την αδιανόητη καταστροφή.
  Αυτός είναι ο ανθρωπισμός σου, κάηκαν τόσοι άνθρωποι αλλά βρήκες αφορμή να γράψεις τα δικά σου.
  Όμως ο κόσμος ξέρει ότι ήσουν κομμάτι του συστήματος που έδινε τα δάνεια για να χτιστούν όλα αυτά που σου ξινίζουν τώρα.
  Με τη δική σου τη συμμετοχή στήθηκε ένα ανίκανο κράτος. Το σάπιο κράτος που υπηρέτησες και υπηρετείς άφησε τον κόσμο να καεί.
  Μείνε στον κόσμο σου. Στον κόσμο που οι εκατό νεκροί είναι στατιστική.

  Enrico Pallazzo

 4. Σε όσα σχόλια σε ρώτησα ο μόνος σου καημός είναι να βρεις ποιος “κρύβεται” πίσω από το ψευδώνυμο. Γιατί εγώ μιλάω με επιχειρήματα και με ψευδώνυμο. Το ψευδώνυμο είναι κατάκτηση στο Ίντερνετ για να προστατεύεται ο χρήστης από την αλαζονεία και την εκδικητικότητα του αντιπάλου. Μόνο που δεν μπορείς να με στείλεις στην Κολιμά για αναμόρφωση, όπως βλέπω ότι επιθυμείς διακαώς.
  Άλλωστε η διαστρέβλωση και κατάχρηση της λέξης “χαφιές” δείχνει τις άθλιες προθέσεις σου.
  Ευτυχώς ομολογείς ότι ήσουν παρέα με τον εκλεκτό κύριο Παπά, όπου και δώσατε μάχη να ροκανίσετε τα δάνεια μιας πρόσκαιρης ευημερίας, καταστρέφοντας την παραγωγική βάση της χώρας.
  Όμως αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

  Εδώ δε λες κουβέντα “Σε 777 λέξεις, το μόνο που βρήκες να γράψεις για τα θύματα είναι ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ λέξη. “Αδικοχαμένοι”. Αλλά και τη λέξη “πάθημα”. Λες και θα περάσει με χανζαπλάστ….”

  Enrico Pallazzo

 5. https://uploads.disquscdn.com/images/c4c4a6ae9157e9f0ef1cdc927f99063630641cd08a709debf6fc076c2758214f.jpg

  Θρασύδειλε κουκουλοφόρε φασιστάκο δεν σου πάει να το
  παίξεις και αντιστασιακός γιατί εσύ είσαι από εκείνους που έχουν αναλάβει
  επαγγελματικά και εργολαβικά τη βρώμικη δουλειά να υπηρετούν το σύστημα
  συκοφαντώντας όσους το αμφισβητούν συθέμελα, γι αυτό αποφεύγεις να πάρεις θέση
  επί της ουσίας του συγκεκριμένου άρθρου μου, αλλά και όσων άλλων προηγούμενων
  σε ενόχλησαν τόσο ώστε να αυτογελοιοποιείσαι κρίνοντας τους άλλους με το
  θλιβερό σου μπόι, σαν άλλος Προκρούστης.

  Όσο για τις νεκρολογίες που θα ήθελες, θρασύδειλε κουκουλοφόρε
  φασιστάκο, σου κάνω γνωστό ότι αυτή η τακτική χαρακτηρίζει το σύστημα του κεφαλαίου
  και τους θύτες που προσπαθούν με αυτές τις υποκρισίες να αποπροσανατολίσουν τα
  θύματά τους από την πραγματική αιτία που τους στέρησε τη ζωή, που δεν είναι
  άλλη από την ατομική ιδιοκτησία πάνω στα μέσα παραγωγής που γεννούν τον
  ανταγωνισμό, τις ανισότητες, τον φασισμό και την καπιταλιστική βαρβαρότητα, της
  ‘αυθαίρετης ζωής’ προς δόξαν της κομματικής πελατείας, της οποίας γίνεσαι ένας θλιβερός
  απολογητής.

  Θρασύδειλε κουκουλοφόρε φασιστάκο η συκοφαντία, το ψέμα και
  η κακοήθεια δεν αποτελούν επιχείρημα, αλλά δείγμα έλλειψης επιχειρημάτων,
  αμορφωσιά και σύνδρομο κομπλεξικού, συνειδητού και επικίνδυνου φασίστα, πράγμα
  που αποτελεί και τον λόγο που σε κάνει να φοράς την κατάπτυστη κουκούλα. Θα
  έπρεπε, πληρωμένε συκοφάντη, να ξέρεις, μιας και αναφέρεις και ονόματα, ότι ως ομόφωνα εκλεγμένος πρόεδρος της Κεντρικής
  Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδας εκπροσώπησα έντιμα και
  επάξια έναν ολόκληρο επιστημονικό κλάδο με εξήντα χιλιάδες οικονομολόγους. Εσύ
  μπορείς να μας πεις ποιόν εκπροσωπείς και τι έχεις κάνει στη ζωή σου εκτός από
  να φοράς την κουκούλα του συκοφάντη;

  Όσο για το τι έχω να πω στους αδικοχαμένους, αλλά και
  κύρια σε όσους έμειναν πίσω στους πέντε δρόμους, έρμαια απροστάτευτα στην
  εκμεταλλευτική μανία του κεφαλαίου θα το μάθεις αν ξαναδιαβάσεις το άρθρο που
  τόσο σε ενόχλησε, κι αν αυτό δεν σου φτάνει διάβασε έστω και ένα από τα βιβλία
  μου, για να δεις ότι πολλά έχω να τους πω και δεν φοβάμαι το τίμημα. Εσύ όμως πέρα
  από κούφιες ευχές για «καλό παράδεισο» στους αδικοχαμένους νεκρούς, υποταγή και
  πίστη στα αφεντικά σου, στα σκοταδιστικά και εξουσιαστικά ιερατεία, στους επιζήσαντες
  τι έχεις να τους πεις;

  Παλιάτσο, θρασύδειλε, κουκουλοφόρε φασιστάκο, βγάλε τη
  μάσκα σου για να εξιλεωθείς, να ξαναγίνεις άνθρωπος.

 6. Θρασύδειλε κουκουλοφόρε φασιστάκο δεν σου πάει να το
  παίξεις και αντιστασιακός γιατί εσύ είσαι από εκείνους που έχουν αναλάβει
  επαγγελματικά και εργολαβικά τη βρώμικη δουλειά να υπηρετούν το σύστημα
  συκοφαντώντας όσους το αμφισβητούν συθέμελα, γι αυτό αποφεύγεις να πάρεις θέση
  επί της ουσίας του συγκεκριμένου άρθρου μου, αλλά και όσων άλλων προηγούμενων
  σε ενόχλησαν τόσο ώστε να αυτογελοιοποιείσαι κρίνοντας τους άλλους με το
  θλιβερό σου μπόι, σαν άλλος Προκρούστης.

  Όσο για τις νεκρολογίες που θα ήθελες, θρασύδειλε κουκουλοφόρε
  φασιστάκο, σου κάνω γνωστό ότι αυτή η τακτική χαρακτηρίζει το σύστημα του κεφαλαίου
  και τους θύτες που προσπαθούν με αυτές τις υποκρισίες να αποπροσανατολίσουν τα
  θύματά τους από την πραγματική αιτία που τους στέρησε τη ζωή, που δεν είναι
  άλλη από την ατομική ιδιοκτησία πάνω στα μέσα παραγωγής που γεννούν τον
  ανταγωνισμό, τις ανισότητες, τον φασισμό και την καπιταλιστική βαρβαρότητα, της
  ‘αυθαίρετης ζωής’ προς δόξαν της κομματικής πελατείας, της οποίας γίνεσαι ένας θλιβερός
  απολογητής.

  Θρασύδειλε κουκουλοφόρε φασιστάκο η συκοφαντία, το ψέμα και
  η κακοήθεια δεν αποτελούν επιχείρημα, αλλά δείγμα έλλειψης επιχειρημάτων,
  αμορφωσιά και σύνδρομο κομπλεξικού, συνειδητού και επικίνδυνου φασίστα, πράγμα
  που αποτελεί και τον λόγο που σε κάνει να φοράς την κατάπτυστη κουκούλα. Θα
  έπρεπε, πληρωμένε συκοφάντη, να ξέρεις, μιας και αναφέρεις και ονόματα, ότι ως ομόφωνα εκλεγμένος πρόεδρος της Κεντρικής
  Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδας εκπροσώπησα έντιμα και
  επάξια έναν ολόκληρο επιστημονικό κλάδο με εξήντα χιλιάδες οικονομολόγους. Εσύ
  μπορείς να μας πεις ποιόν εκπροσωπείς και τι έχεις κάνει στη ζωή σου εκτός από
  να φοράς την κουκούλα του συκοφάντη;

  Όσο για το τι έχω να πω στους αδικοχαμένους, αλλά και
  κύρια σε όσους έμειναν πίσω στους πέντε δρόμους, έρμαια απροστάτευτα στην
  εκμεταλλευτική μανία του κεφαλαίου θα το μάθεις αν ξαναδιαβάσεις το άρθρο που
  τόσο σε ενόχλησε, όπου τους λέω μεταξύ των άλλων και τα παρακάτω:

  “Ας γίνει το πάθημα μάθημα. Ας πάψουμε να μοιρολογούμε, κάνοντας το πένθος για τα χαμένα
  αδέρφια μας δημιουργικό θυμό και αγώνα για κάτι καλύτερο και ασφαλέστερο
  συλλογικό και κοινωνικά αυτοπροσδιοριζόμενο. Αντί, λοιπόν, τα θύματα να
  ξαναμπούν στο ρινγκ του μεγάλου κεφαλαίου για μια από τα ίδια, ας ξεκινήσουν με
  μια Γενική Συνέλευση όλων όσων υπήρξαν και θέλουν να συνεχίσουν να είναι
  κάτοικοι του συνοικισμού ΜΑΤΙ ΑΤΤΙΚΗΣ και να συσπειρωθούν σε έναν συνεταιρισμό
  για να καταργήσουν ότι και όσα τους χώριζαν και να ανακηρύξουν ολόκληρο το
  κομμάτι γης που κατείχαν σε εξ αδιαιρέτου κοινή περιουσία με σκοπό να την
  αναπλάσουν σε ένα πρότυπο πολεοδομικό συγκρότημα με κριτήριο το «μέτρον άριστον»
  και «όλων των πραγμάτων μέτρο είναι ο άνθρωπος». Θα τους κοστίσει πολύ
  λιγότερο, ίσως και τίποτα, αν διεκδικήσουν από το κράτος και από την Ευρωπαϊκή
  Ένωση τις οφειλόμενες αποζημιώσεις και φυσικά να διαχειριστούν οι ίδιοι και τα
  χρήματα που ήδη κατατίθενται και θα συνεχίσουν να κατατίθενται από συνανθρώπους
  τους στους τραπεζικούς λογαριασμούς αλληλεγγύης” ,
  Κι αν αυτό, θλιβερέ παλιάτσο, κουκουλοφόρε, φασιστάκο δεν σου φτάνει διάβασε έστω και ένα από τα βιβλία μου, για να δεις ότι πολλά τους λέγω και ακόμα περισσότερα έχω να τους πω και δεν φοβάμαι το τίμημα. Εσύ όμως πέρα από κούφιες ευχές για «καλό παράδεισο», σαν θρησκόληπτη γριούλα, στους αδικοχαμένους νεκρούς και υποταγή και πίστη σε ανύπαρκτους θεούς, στα αφεντικά σου, στα σκοταδιστικά και εξουσιαστικά ιερατεία, στους επιζήσαντες τι άλλο πρακτικό και χρήσιμο έχεις να τους πεις;

  Παλιάτσο, θρασύδειλε, κουκουλοφόρε φασιστάκο, βγάλε τη
  μάσκα σου για να εξιλεωθείς, να ξαναγίνεις άνθρωπος.

  ΥΣΤΕΡΟΓΕΑΦΟ: Τ’ άκουσες τα νέα φασιστάκο. Αυτή την ώρα τα θύματα του Ματιού, που το πυρπόλησε η αδιαφορία του κράτους του κεφαλαίου, κάνουν Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουν τι θα κάνουν, κι αν τους αφήσουν ήσυχους, χωρίς τον φόβο και τον δόλο της εξουσίας, θα πάρουν τις σωστές αποφάσεις.

 7. για κάτι απόπατους σαν και εσένα το έγραψε το άρθρο https://www.lifo.gr/articles/guest_editors/203666/o-patos-apo-ton-dimitri-dimitriadi
  Δεν χρειάζεται να το διαβάσεις, δεν θα αλλάξει τίποτα.
  Αλλά αφού κάνεις το μάγκα και τον αντιστασιακό δεν μας βάζεις το πόθεν αίσχος σου να δούμε πόσα λεφτά κονόμησες από αυτό το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα ?
  Και μην το ξεχνάς, ” “Σε 777 λέξεις, το μόνο που βρήκες να γράψεις για τα θύματα είναι ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ λέξη.”

 8. https://uploads.disquscdn.com/images/c4c4a6ae9157e9f0ef1cdc927f99063630641cd08a709debf6fc076c2758214f.jpg

  Παλιάτσο, φασιστάκο και χυδαίε συκοφάντη, δεν έχω “πόθεν ΄έσχες” γιατί δεν έχω τίποτα, κανένα περιουσιακό στοιχείο εκτός από τα γραπτά μου και την αξιοπρέπειά μου, κι αυτό γιατί επέλεξα να μην πουληθώ στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, (χωρίς εισαγωγικά), για να διατηρήσω το δικαίωμα να λέω και να γράφω την γνώμη μου και να αγωνίζομαι για έναν καλύτερο κόσμο.

  Σε προκαλώ λοιπόν, να βγάλεις την κουκούλα του κομπλεξικού φασιστόδουλου και να ανταλλάξουμε τα περιουσιακά μας στοιχεία, να δούμε ποιος θα βγει χαμένος.
  Άντε ρεμάλι, φασιστάκο, συκοφάντη τόλμησέ το, για να φανεί η γύμνια σου και για να δούμε όλοι ποια αφεντικά υπηρετείς και για πόσα αργύρια.
  Ρεμάλι, ε ρεμάλι…,

 9. Μήπως να αποκαλύψεις στου αναγνώστες σου πόσο ΠΑΣΟΚ ήσουν όλα αυτά τα χρόνια ?
  Θα πάρω μερικά τηλέφωνα στα κεντρικά του Κινάλ και στο ΚΙΔΗΣΟ, να μάθω κάτι παραπάνω. Τώρα που θυμήθηκα κάτι, ήσουν βοηθός στην «Ομάδα των Τεσσάρων» ?

 10. Κουκουλοφόρε, ρεμάλι, φασιστάκο, ότι και να λες γνωρίζεις ότι δεν με αγγίζει, αλλά ως γκεμπελίσκος νομίζεις ότι πες-πες όλο και κάτι θα μείνει. Ε, σε πληροφορώ ότι δεν υπήρξα ποτέ βοηθός κανενός, ούτε ενεργούμενο όπως εσύ, εκτελεστής συμβολαίων κατασυκοφάντησης, γιατί

  ‘καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται’. Βγάλε την κουκούλα αν μπορείς να αντέξεις το γελοίο πρόσωπό σου. Βγες στο Φως να σε καμαρώσουν τα παιδιά σου…
  Φασιστάκο, ε, φασιστάκο….

  https://uploads.disquscdn.com/images/c4c4a6ae9157e9f0ef1cdc927f99063630641cd08a709debf6fc076c2758214f.jpg

 11. Βγάλε την προβιά του αντιστασιακού και άσε τις παπάτζες, πόσα λάμβανες από το Δημόσιο κορβανά όλα αυτά τα χρόνια ? “Κουκουλοφόρε, ρεμάλι, φασιστάκο” αχααχαχαχ, τραπεζικό στέλεχος είσαι, υπόδειγμα αριστερού με δεξιά τσέπη. Τα θαλασσοδάνεια ποιός τα έδινε εγώ? Τα δεκάδες κομματόσκυλα που είχες δίπλα σου ποιός του διόρισε, εγώ? Την τράπεζα ποιός την διέλυσε εγώ? Για πες στον κόσμο πόσοι άλλοι σαν και εσένα πληρώνονταν για να ξύνονται και να για να πέρνουν ποσοστά από τα δάνεια? Για πες στους αναγνώστες σου να μάθουν, πόσα έχεις πάρει όλα αυτά τα χρόνια, πόσο εφάπαξ πήρες και πόσες συντάξεις βάζεις στην τσέπη σου τώρα.
  Αποκαλύψου, παραδέξου ότι είσαι κομμάτι της σαπίλας της μεταπολίτευσης.

  https://www.youtube.com/watch?v=l59A6jZCk2U

  https://www.youtube.com/watch?v=ODu002n2DYM

  https://insidestory.gr/article/ate-meros-oi-trapezes-den-listeyontai-apo-mesa-listeyontai-ap-exo

  https://www.google.gr/search?q=%CE%91%CE%B3%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE+%CE%A4%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B1+%CF%87%CF%81%CE%B5%CF%89%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B1&oq=%CE%91%CE%B3%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE+%CE%A4%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B1+%CF%87%CF%81%CE%B5%CF%89%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B1+&aqs=chrome..69i57.5196j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8

 12. https://uploads.disquscdn.com/images/c4c4a6ae9157e9f0ef1cdc927f99063630641cd08a709debf6fc076c2758214f.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/d08589d285489b14742f6c12c734911b15ceb5e712b93933372734104bab83ea.jpg

  Εσύ κουκουλοφόρε, συκοφάντη, φασιστάκο δεν είσαι ικανός να κάνεις τίποτα,
  εκτός από το να διαλύσεις τον εαυτό σου και για να κρύψεις το γελοίο πρόσωπό
  σου φοράς την κουκούλα του χαφιέ, του συκοφάντη και του προδότη. Η δική μου δύσκολη αλλά αξιοπρεπής διαδρομή είναι γνωστή
  και προσβάσιμη στον καθένα, όπως γνωστό είναι επίσης ότι από όπου κι αν πέρασα
  δίδαξα ήθος, εντιμότητα και
  αποτελεσματικότητα ακόμα και όταν χρειάστηκε να στείλω κάποιους υποκριτές
  εργατοπατέρες και κλέφτες στο σπίτι τους και στον εισαγγελέα. Ακόμα κι όταν
  χρειάστηκε να συγκρουστώ με υψηλά ιστάμενους και κορυφαίους πολιτικούς
  προστάτες τρωκτικών που το έπαιζαν και κομματόσκυλα.

  Αλήθεια μήπως είσαι κάποιος από αυτά τα φυντάνια, τους ελληναράδες που
  εξαργυρώνουν για τριάντα αργύρια τον υποτιθέμενο πατριωτισμό τους κάνοντας την
  βρώμικη δουλειά και συκοφαντώντας τους μη αρεστούς, για λογαριασμό της όποιας
  εξουσίας;

  Αν έχεις στοιχειώδη ανδρισμό σταμάτα να ψεύδεσαι και να πηδάς από θέμα σε
  θέμα με αόριστες συκοφαντίες καλυπτόμενος με την ανωνυμία του κατάπτυστου
  κουκουλοφόρου, γιατί διαφορετικά θα με αναγκάσεις να ζητήσω την προστασία του
  εισαγγελέα ηλεκτρονικού εγκλήματος για να σε ξεσκεπάσω και να σε στείλω στη
  φυλακή.

  Ελεεινέ φασιστάκο, κομπλεξικό ανθρωπάκι εγώ δεν είμαι από εκείνους που το
  βάζουν στα πόδια γιατί ότι και όσα κατάφερα στη ζωή μου τα κέρδισα με τον προσωπικό μου ιδρώτα δουλεύοντας από πέντε χρονών παιδί και την αξιοπρέπειά μου. Ένα δείγμα της δουλειάς και της προσφοράς μου είναι τα δεκαεπτά βιβλία μου, της διπλανής φωτογραφίας, τα οποία ενοχλούν εσένα και τα σκοταδιστικά και εξουσιαστικά ιερατεία που τυφλά και δουλικά υπηρετείς.

  Εσύ μπορείς να μας πεις τι κατάφερες στη ζωή σου εκτός από το να
  καταντήσεις ένας κοινός, χυδαίος και προφανώς πληρωμένος συκοφάντης;

 13. Εσύ κουκουλοφόρε, συκοφάντη, φασιστάκο δεν είσαι ικανός να κάνεις τίποτα,
  εκτός από το να διαλύσεις τον εαυτό σου και για να κρύψεις το γελοίο πρόσωπό
  σου φοράς την κουκούλα του χαφιέ, του συκοφάντη και του προδότη. Η δική μου δύσκολη αλλά αξιοπρεπής διαδρομή είναι γνωστή
  και προσβάσιμη στον καθένα, όπως γνωστό είναι επίσης ότι από όπου κι αν πέρασα
  δίδαξα ήθος, εντιμότητα και
  αποτελεσματικότητα ακόμα και όταν χρειάστηκε να στείλω κάποιους υποκριτές
  εργατοπατέρες και κλέφτες στο σπίτι τους και στον εισαγγελέα. Ακόμα κι όταν
  χρειάστηκε να συγκρουστώ με υψηλά ιστάμενους και κορυφαίους πολιτικούς
  προστάτες τρωκτικών που το έπαιζαν και κομματόσκυλα.

  Αλήθεια μήπως είσαι κάποιος από αυτά τα φυντάνια, τους ελληναράδες που
  εξαργυρώνουν για τριάντα αργύρια τον υποτιθέμενο πατριωτισμό τους κάνοντας την
  βρώμικη δουλειά και συκοφαντώντας τους μη αρεστούς, για λογαριασμό της όποιας
  εξουσίας;

  Αν έχεις στοιχειώδη ανδρισμό σταμάτα να ψεύδεσαι και να πηδάς από θέμα σε
  θέμα με αόριστες συκοφαντίες καλυπτόμενος με την ανωνυμία του κατάπτυστου
  κουκουλοφόρου, γιατί διαφορετικά θα με αναγκάσεις να ζητήσω την προστασία του
  εισαγγελέα ηλεκτρονικού εγκλήματος για να σε ξεσκεπάσω και να σε στείλω στη
  φυλακή.

  Ελεεινέ φασιστάκο, κομπλεξικό ανθρωπάκι εγώ δεν είμαι από εκείνους που το
  βάζουν
  στα πόδια γιατί ότι και όσα κατάφερα στη ζωή μου τα κέρδισα με τον
  προσωπικό μου ιδρώτα δουλεύοντας από πέντε χρονών παιδί και την
  αξιοπρέπειά μου. Ένα δείγμα της δουλειάς και της προσφοράς μου είναι τα
  δεκαεπτά βιβλία μου, της διπλανής φωτογραφίας, τα οποία ενοχλούν εσένα
  και τα σκοταδιστικά και εξουσιαστικά ιερατεία που τυφλά και δουλικά
  υπηρετείς.

  Εσύ μπορείς να μας πεις τι κατάφερες στη ζωή σου εκτός από το να
  καταντήσεις ένας κοινός, χυδαίος και προφανώς πληρωμένος συκοφάντης;

 14. Σε υπολογίζω στα 150.000 εφάπαξ και σύνταξη πριν τις περικοπές 4.000 ευρώ. Αποκαλύψου και βάλτα τώρα στο σάιτ σου.
  Τώρα ζητάς τον εισαγγελέα γιατί, επειδή αποκάλυψα ότι έκρυβες τεχνηέντως το βιογραφικό σου ?
  Ότι δεν λίγες μέρες μετά την αδιανότητη καταστροφή στο Μάτι ανάμεσα σε 777 λέξεις, είχες μόνο μια λέξη για να συμπαρασταθείς στα θύματα?
  Ή το ότι κάνεις φτηνή αντικαπιταλιστική προπαγάνδα παρέα με τους φίλους σου που ρημάξατε την οικονομία με τα θαλλασοδάνεια και τώρα κάνεις τον διανοούμενο ?
  Για φώναξε τον εισαγγελέα να μας στείλει για αναμόρφωση, αυτή είναι η αντίληψή σου για την νέα κοινωνία, αυτή την ελευθερία υπερασπίζεσαι.
  Eπειδή έχεις πολύ μεγάλη αλαζονεία, ίδιον των φαντασμένων ανθρώπων, για να ψάξω λίγο εάν μας το επιτρέπει ο εισαγγελέας βέβαια, στο https://scholar.google.gr/ να δω τη επιστημονική σου έρευνα.
  …..συνεχίζεται

 15. Κουκουλοφόρε, συκοφάντη, φασιστάκο, έχεις νοσηρή φαντασία και για να
  τελειώνουμε σε κάλεσα, όταν υπαινίχτηκες ότι έχω περιουσίες για να τεκμηριώσεις
  τις γελοιότητές σου, να ανταλλάξουμε τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά μας
  στοιχεία, αλλά δεν το τολμάς και συνεχίζεις να ψεύδεσαι. Είσαι ένας δειλός και
  ουτιδανός και προφανώς είσαι κάποιος από εκείνους που έστειλα στο σπίτι τους ή
  και στον εισαγγελέα, ανακόπτοντας την καριέρα του τρωκτικού δημόσιου χρήματος
  από τη θέση που σε είχαν τοποθετήσει οι πολιτικοί προστάτες σου που τώρα τους
  κατηγορείς γιατί εσύ είσαι πάντα με την εξουσία. Βγάλε την κουκούλα για να δει
  ο κόσμος ποιο και πόσο ρεμάλι είσαι.

  Όσο για το δικό μου βιογραφικό είναι στο διαδίκτυο, το δικό σου που είναι;

  Για το συγγραφικό μου έργο (δεκαεπτά βιβλία και εκατοντάδες άρθρα και
  μελέτες στα ελληνικά και σε πολλές ξένες γλώσσες http://keimenakostalampou.blogspot.com/2015/05/blog-post.html,
  ) δεν είσαι σε θέση να μιλήσεις αφενός γιατί είσαι κομπλεξικός και αγράμματος
  και αφετέρου γιατί ως φασιστάκος μισείς κάθε άνθρωπο που σκέπτεται φωναχτά,
  στέκεται από την πλευρά των αδυνάτων συνανθρώπων του και δεν προσκυνάει σκοταδιστικά
  και εξουσιαστικά ιερατεία, πληρώνοντας βέβαια το σχετικό τίμημα.

  Ούτε για κοινωνία της ισότητας και της ελευθερίας μπορείς να μιλήσεις γιατί
  φοράς κουκούλα και γιατί επέλεξες να είσαι ένας μισάνθρωπος, δούλος των μύθων
  και των εξουσιών, ένας αξιολύπητος φασιστάκος που νομίζει ότι είναι ή ότι
  γίνεται κάποιος όταν συκοφαντεί όσους κατάφεραν να μείνουν όρθιοι και αξιοπρεπείς.
  Φασίστες, συκοφάντες και κουκουλοφόροι είναι χρήσιμα εργαλεία σε συνθήκες
  καπιταλιστικής βαρβαρότητας και δεν ευδοκιμούν σε κοινωνίες άμεσης δημοκρατίας
  και αταξικής κοινωνίας

  Αλλά τι λέω τώρα για άμεση δημοκρατία και για αξιοπρέπεια σε έναν
  κουκουλοφόρο, συκοφάντη φασιστάκο!!!

  Σε ένα ρεμάλι.

 16. για να δω τις αναφορές του αντιστασιακού, καθηγητή, τραπεζικού (της καλής τράπεζας) και συγγραφέα, στο https://scholar.google.gr/ , δεν μπορεί κάτι θα έχει, κάπου θα δω και τον H-index. Μήπως έχει εδώ και δεν βλέπω καλά ? https://www.openarchives.gr/aggregator-openarchives/portal/ , δεν μπορεί κάτι θα έχει. Μήπως να ρωτήσω στην Χαριλάου Τρικούπη 50, δεν έχουν αρχεία εκεί ?

 17. https://uploads.disquscdn.com/images/2837d97466af2f449cd7f266d56608c9746b94a79ee8fec80484bd7749467746.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/7eee5489d2a08d29717be1d11851946769a8f54bca9d9dc6e4d5fe99d57e5c0a.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/2a88068298265928c42247083a8deeb38c958d2db21c67bf5741230826fdd155.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/b66f7b98aee8d59d3f71912e0f499dd156ac5abdab9203f567a566b27e2af9df.png https://uploads.disquscdn.com/images/9e6109ea124cf50e2d289c5b1051286217ecf9106f9151faae84dc27c572a897.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/3c2027e25fe3c118f93ee5dfdbed4e136cb5905e82aaf5b3c9dda984fbe14d11.jpg
  https://uploads.disquscdn.com/images/24af9e52da967843e1e096f76a9a7f1ea2eedde2b011caa4a39f03a369437bfb.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/611b5455f75194da74a2538f5eee8d6ef68c1b476c8e7366601ada550837a921.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/30293e9179c0c380c1316500498ca525b98591f38060b9cf604fea6e90ce7199.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/e45cf8d07096266aaf019ebd08488ef18686e1f1f5777a2b1293195de848d865.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/993b5bd98ee5224b552ec1dab25ae4195513e31aa97478a26a470322c6aa4e09.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/ec0d2a1d8bb925ec131fce8cf5f772b1c7b61feab421eb0824de5e37d5244e53.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/1b4782271f726225bf515a1f653b558628e0d366b94355df0f40947c738be92b.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/f45bc66932e88dbf1e3df982bf5c537fa8cce0d894fed7b91fef7aa8b4a9d0c5.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/c0ce5346badffefa772e96025fb066a05d475e04a725448f594d2ce52598fa05.jpg

  Φασιστάκο,

  δεν χρειάζεται να ψάχνεις, κάτι άλλωστε που δεν ξέρεις να
  το κάνεις, γιατί αν ήξερες θα έβρισκες χιλιάδες αναφορές ερευνητών στο έργο μου.

  Κούγκλαρε μόνο ‘Κώστας Λάμπος’ και θα βρεις μεγάλη σπορά, την οποία
  εσύ, λόγω φασιστοδουλείας, ούτε να τη διαβάσεις δεν μπορείς και πολύ περισσότερο
  να την αξιολογήσεις. Είναι αυτός άλλωστε ο λόγος που ξεκίνησες τη συκοφαντία σε
  βάρος μου, επειδή κάποιος που ξέρει https://xaidarisimera.gr/i-politiki-filosofia-os-ithiki/ τόλμησε να
  αξιολογήσει τη δουλεία μου. Η οποία, όπως είναι γνωστό ενοχλεί σφόδρα τα
  σκοταδιστικά και τα εξουσιαστικά ιερατεία για λογαριασμό των οποίων και για ένα
  κόκκαλο κοπιάζεις, παραιτούμενος από το δικαίωμα να είσαι ελεύθερος και
  χρήσιμος άνθρωπος και όχι δούλος τους.

  Παρακάτω θα βρεις τα εξώφυλλα από τα περισσότερα βιβλία
  μου. Αν καταφέρεις έστω και τα εξώφφυλλά τους να διαβάσεις και να αναρωτηθείς τι θέλουν να πουν είμαι βέβαιος ότι θα βγεις ωφελημένος.
  Κρίμα κουκουλοφόρε, Παλιάτσο και αξιολύπητε φασιστάκο.
  Δεν αξίζει πια να ασχολούμαι μαζί σου. Βράσε στο τοξικό ζουμί σου. Κανένας πια δεν σε πιστεύει, όσα ψέματα κι αν αραδιάσεις.

 18. Τουλάχιστον ο άλλος αγωνιστής το έδωσε το πόθεν έσχες και είχε κάτι ψωροχιλιάρικα για μια ώρα ανάγκης και δυο-τρις χιλιάδες τετραγωνικά να φιλοξενήσει κανένα άνθρωπο. Δικαίωμα του, τόσα του έδωσε το σύστημα τόσα μπόρεσε να πάρει.
  Εσύ γιατί δεν γράφεις ένα ωραίο βιβλίο, πως να Νεο-πλουτίσετε πουλώντας Αντιστασιακό παπατζιλίκι ?
  Αυτά τα βιβλία ήταν το βιογραφικό σου για να μπεις στην ΑγροτοΠασοκική τράπεζα, μπράβο, όχι μπράβο, συγχαρητήρια.
  Φασιστάκο-Φασιστάκο μην το σταματάς, οι άλλοι κάνανε καριέρα με αυτή την καραμέλα, έγιναν υπουργοί, χωθήκαν σε γραφεία, αυτοί και όλα τους τα σόγια. Συνέχισε το, κάτι θα λάβεις και εσύ, εκλογές έρχονται τώρα, κάπου θα βολευτεί κανάς δικός σου, εάν δεν είναι ήδη βολεμένος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button