ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μάχη συνδικαλιστών με βαριές κατηγορίες από τον Σύλλογο Εργαζομένων

Ενδοσυνδικαλιστική σύγκρουση στον εργασιακό χώρο του Δήμου Χαϊδαρίου, με σοβαρές κατηγορίες από την πλευρά του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Χαϊδαρίου καταγγέλλει την παράταξη “Δράση Εργατών” ότι “υπονομεύει την δράση του, προς όφελος της διοίκησης του Δήμου”. Πέραν των άλλων μιλάει και για “εκλεκτούς της διοίκησης του Δήμου που απολαμβάνουν επιπρόσθετα τα μέγιστα σε υπερωρίες, εξαιρέσιμα, αργίες, Κυριακές και νυκτερινή απασχόληση”.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων, η οποία εγκρίθηκε με αυξημένη πλειοψηφία, πλην του ενός νέου, ενώ περιμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση της Δράσης Εργατών:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων καταγγέλλει την συνδικαλιστική παράταξη “Δράση Εργατών” για την συνεχή προσπάθεια της να υπονομεύει την δράση του, προς όφελος της Διοίκησης του Δήμου. Ο Σύλλογος Εργαζομένων όπως αναφέρει και το καταστατικό μας στο Άρθρο 2 : Σκοποί του Συλλόγου, επιδιώκει την με κάθε πρόσφορο μέσον διαφύλαξη της ειρήνης και προαγωγή των Εργασιακών, Οικονομικών, Ασφαλιστικών, Κοινωνικών και Συνδικαλιστικών συμφερόντων των Μελών και η ανύψωση του Πνευματικού και Πολιτιστικού επιπέδου τους και η προστασία των Πολιτικών, Συνδικαλιστικών και Δημοκρατικών Ελευθεριών τους.

Έχουμε Σύλλογο που μιλά με τους Εργαζόμενους και Διεκδικεί από την Διοίκηση και όχι Σύλλογο που θα Διοικείται και θα Κατευθύνεται από την Διοίκηση.

Μετά τις Εκλογές της 30ης Μαρτίου, οι Εργαζόμενοι έχουν Σύλλογο και όχι «Παράρτημα»…

Εντύπωση προκαλεί το συνεχές μένος και οι επιθέσεις της Δράσης Εργατών προς τον Σύλλογο Εργαζομένων επειδή Διεκδικεί για τους Εργαζόμενους χωρίς Κομματικές Κορώνες παραμένοντας μόνο στην ουσία.

Αντιλαμβανόμαστε την σύγχυση της “Δράσης Εργατών” που έχει συνηθίσει να ελέγχει τους Εργαζόμενους χρησιμοποιώντας και όσους έχουν καταλάβει τις δοτές, χαρισμένες από την Διοίκηση Θέσεις Ευθύνης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο η “Δράση Εργατών” υπολογίζει την ψήφο των Συναδέλφων και το Εκλογικό αποτέλεσμα είναι οι αλλεπάλληλες και συνεχείς παραιτήσεις επτά (7) Συναδέλφων μελών της μέχρι να κατορθώσουν να καλύψουν την θέση που δικαιούνταν στο ΔΣ του Συλλόγου μας.

Την πορεία του Συλλόγου την καθορίζουν οι Εργαζόμενοι και όχι οι Διοικήσεις.

Μάθατε… Θα ξεμάθετε!!!

Στο Σύλλογο φτάνουν συνεχώς καταγγελίες Συναδέλφων για εκφοβισμούς, κατάχρηση εξουσίας και Συνδικαλιστικές διώξεις εις βάρος τους που γίνονται με τις ευλογίες της Διοίκησης. Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι το γεγονός ότι η πλειονότητα των Θέσεων Ευθύνης στην Υπηρεσία Καθαριότητας καταλαμβάνεται από τα μέλη της “Δράσης Εργατών” που είναι οι εκλεκτοί της Διοίκησης του Δήμου και απολαμβάνουν επιπρόσθετα τα μέγιστα σε Υπερωρίες, Εξαιρέσιμα, Αργίες, Κυριακές και Νυκτερινή Απασχόληση. Αναρωτιόμαστε μήπως η αιτία όλων αυτών είναι το ξεχρέωμα των ανεξόφλητων γραμματίων μεταξύ σας;  

Τρανταχτό παράδειγμα, χωρίς αναφορά σε ονόματα για ευνόητους λόγους, μεταξύ τριών Συναδελφισσών που έχουν την ίδια ειδικότητα, εργάζονται στον ίδιο χώρο αλλά με διαφορετική προτίμηση στις Εκλογές για το ΔΣ του Συλλόγου εκείνη η οποία πρόσκειται στην “Δράση Εργατών” απολαμβάνει ιδιαίτερα προνόμια και ευνοϊκές συμπεριφορές.

Ενημερώνουμε για ακόμη  μια φορά προς πάσα κατεύθυνση. Χορτάσαμε από ψευτοσωτήρες!!!

Ας κοιτάξουν να κάνουν την δουλειά για την οποία διορίστηκαν  και τα υπόλοιπα θα τα υλοποιήσουν οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι και να μην γίνεστε εσείς κυματοθραύστες της Διοίκησης.

Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με οποιοδήποτε προσπαθήσει να Διασπάσει την Ενότητα και την Εργασιακή Γαλήνη των Συναδέλφων του Δήμου Χαϊδαρίου.  

Κλείνοντας, δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε με την λαλίστατη Συνάδελφο και διαχειρίστρια της Ιστοσελίδας της ¨Δράσης Εργατών¨ ότι θα πρέπει όλοι να είμαστε στο ίδιο μετερίζι, αυτό των Εργαζόμενων και όχι στο μετερίζι της Διοίκησης!!!

Χωρίς να φανεί ως αδυναμία αλλά ως κίνηση μιας ακόμη ευκαιρίας, σας θέλουμε όλους δίπλα μας στον αγώνα ενάντια στην καταπάτηση των Εργασιακών μας Δικαιωμάτων.

Δεν περισσεύει κανείς !!!

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος, Πιτσικούλης ΜάνθοςΗ Γεν. Γραμματέας, Κιεχαγιά Ιωάννα

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button