ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ

“Κοκκινοσκουφίτσες, για την αυτοπροστασία μας και την τιμή μας…”

"Κοκκινοσκουφίτσες, για την αυτοπροστασία μας και την τιμή μας..." 3

Φιλιώ Χατζημπεκιάρη

Αφού λοιπόν δεν έχουμε πολλή τεστοστερόνη για να αντιμετωπίσουμε “την τεστοστερόνη και τα όρια του “ερωτικά εκφραζόμενου” συνομιλητή μας”, πρέπει να εκπαιδευτούμε στην ψύχραιμη αντίδραση, να αποφεύγουμε τους μοναχικούς άνδρες και τους χώρους-παγίδες τους, να μην εμπιστευόμαστε κανέναν άντρα – “κακό λύκο” με οποιαδήποτε ιδιότητα και ρόλο, γενικά να αποφεύγουμε ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ το άλλο φύλο, και αν παρ΄όλη την αυτοπροστασία μας, συμβεί το μοιραίο, να το διηγηθούμε με πολλά λόγια, σαφώς και ευκρινώς και χωρίς υπαινιγμούς.

Να θυμίζω στην Πρόεδρο του Συλλόγου Πρόληψης και Καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών Λάρισας και υποψήφιας βουλευτή της ΝΔ, κ. Λένα Αξιόγλου ότι η σεξουαλική βία μπορεί να ξεκινήσει με τις καλύτερες προθέσεις, αλλά να καταλήξει στο έγκλημα. Οτι η συναίνεση, ή το “ναι” μπορεί να είναι αυτοπροστασία τη δεδομένη στιγμή. Οτι η εκδήλωση βίαιης σεξουαλικής συμπεριφοράς μπορεί να είναι η συνέχεια ενός ρομαντικού δείπνου, ο εραστής να την θεωρεί τεκμήριο ποιοτικού σεξ, κλπ. Οτι σε αυτές τις συνθήκες, οι Κοκκινοσκουφίτσες μπορεί να ξενερώσουν και να πουν ΟΧΙ. Να πάρουν πίσω τη συναίνεση (παραδείγματα έχουμε). Οτι η τεστοστερόνη δεν είναι δυνατόν να ρυθμίζει τις κοινωνικές, επαγγελματικές, αθλητικές, οικογενειακές, μορφωτικές, πολιτικές σχέσεις μας.

Γιατί, ακριβώς, η ταύτιση της τεστοστερόνης με την κοινωνική ισχύ και κυριαρχία, μας μετατρέπει σε εν δυνάμει θύματα, αντικείμενα πόθου, υποκείμενα αναπαραγωγής, προϊόντα ανταλλαγής κλπ, εν ολίγοις σε “περιθώριο”. Αυτό που μας προτείνει τόσο γλαφυρά η κ. Αξιόγλου για την αυτοπροστασία μας και την τιμή μας είναι και πάλι η Κοκκινοσκουφίτσα. Η πρότασή της όμως αδικεί και τους άντρες ως εν δυνάμει “κακούς λύκους. Απορώ πως είναι ακόμα στη θέση της!

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button