ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Και αλλήθωρες πινακίδες έχουμε…

Αλλήθωρες πινακίδες Για γέλια ή για κλάματα; “Εμπνευσμένη” οδική ασφάλεια στο Κέντρο Χαϊδαρίου, στην οδό Παύλου Μελά.  

Η συγκεκριμένη ρυθμιστική πινακίδα,μια από τις δεκάδες αλλήθωρες πινακίδες, με τον τρόπο που  είναι τοποθετημένη, σε ποιον απευθύνεται; Στην παρακείμενη οικία προφανώς.  Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου στο χαρτί – σήμανση για να συμμορφώνονται τα σπίτια – οι οδηγοί δεν τη βλέπουν. Ούτε λόγος ότι δεν υπάρχει επαρκές πλάτος  πεζοδρομίου (μικρότερο του 1,50 μ.)  για τοποθέτηση δημοτικού – αστικού – οδικού εξοπλισμού… (Κανονισμός κοινοχρήστων χώρων 24920/20/9/2016).

αλλήθωρες πινακίδες

Οι ρυθμιστικές πινακίδες επιβάλλουν στον οδηγό την τήρηση ορισμένων κανόνων κυκλοφορίας (πχ. απαγόρευση στροφής, υποχρεωτική πορεία, όριο ταχύτητας κλπ.) Η παραβίαση των μηνυμάτων τους αποτελεί σοβαρή τροχαία παράβαση με αυστηρά πρόστιμα και ποινές.

Κυρίως, όμως, εκθέτει τον παραβάτη οδηγό αλλά και τους υπολοίπους, που κινούνται στο ίδιο οδικό δίκτυο, σε σοβαρότατους κινδύνους. Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να αφήσουμε τις αλλήθωρες πινακίδες να παρακινούν τους οδηγούς σε παραβάσεις, αλλά να τις επαναφέρουμε στην αρχική μορφή.

Ελισάβετ Μ. Μπούρα

Αυτοκόλλητα στις πινακίδες. Κίνδυνοι και προβληματισμός

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button