ΤΑΞΙΔΙΑ

Ημερήσια εκδρομή στην Εύβοια: Άγιος Ιωάννης Ρώσος – Όσιος Δαυίδ

Αυτή τη Κυριακή (12/11) το MG Travel μάς πηγαίνει στην πανέμορφη Εύβοια, με προορισμό δύο σημαντικά προσκυνήματα της Ορθοδοξίας.

Πρόγραμμα

Αναχώρηση στις 07:30 για τη Λίμνη Ευβοίας και τη Μονή του Οσίου Δαυίδ, με στάση στη Νέα Αρτάκη. Ο Όσιος Δαυίδ, φωτισμένος δασκάλους του Γένους, ίδρυσε το μοναστήρι το 1540 πάνω στα ερείπια παλαιότερου ναού που καταστράφηκε από τους Τούρκους. Συνεχίζουμε για το πανέμορφο και καταπράσινο Προκόπι, όπου θα παραμείνουμε για φαγητό και θα επισκεφθούμε το Ναό του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, με την ασημένια λάρνακα και το σκήνωμα του αγίου. Το βράδυ επιστρέφουμε στην Αθήνα, με σύντομη στάση στη Νέα Αρτάκη.
Τιμή συμμετοχής: 20 ευρώ

MG Travel.gr ΣΤΡ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 107 (ΠΑΛΑΤΑΚΙ) – ΧΑΪΔΑΡΙ
Τηλ: 210 5324850, 210 5324384
Fax: 210 5324285
Email: info@mgtravel.gr

Άγιος Ιωάννης Ρώσος στο Προκόπι

Ο ναός βρίσκεται στο όμορφο χωριό Προκόπι της Βόρειας Εύβοιας και αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων πιστών και επισκεπτών από όλο τον κόσμο.

Στο ναό εκτίθεται, εντός λάρνακας, το ολόσωμο, άφθαρτο και σεπτό σκήνωμα του Άγιου ή Όσιου Ιωάννη, ο οποίος αποτελεί λαοφιλή θαυματουργό μάρτυρα, σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση. Το σκήνωμά του έφεραν στην περιοχή οι πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία που εγκαταστάθηκαν εδώ το 1924, μετά την ανταλλαγή πληθυσμών με την Τουρκία.

Πριν από τη μικρασιατική καταστροφή, το σκήνωμα φυλασσόταν στο ναό του Μεγάλου Βασιλείου στο Προκόπι της Καππαδοκίας. Ο μεγαλοπρεπής ναός άρχισε να κτίζεται το 1930. Όμως, λόγω των δυσκολιών και του πολέμου, η ανέγερσή του σταμάτησε, για να ολοκληρωθεί το 1951.

Από τότε, ο ναός παραμένει σταθερά ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Εύβοιας, ενώ τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μεγάλη επισκεψιμότητα από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και τη Ρωσία. Το Ιερό Προσκύνημα της Εύβοιας διαθέτει ξενώνα 160 κλινών, μουσείο, αίθουσες συνεδρίων και εκδηλώσεων, ενώ συχνά φιλοξενεί ιερατικά συνέδρια, πανορθόδοξες συνδιασκέψεις, θρησκευτικά συμπόσια και εκδηλώσεις.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button