ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημερίδα για την κοινωνική ένταξη μαθητών με προβλήματα όρασης

Η e-Nable Greece σας προσκαλεί στην ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ KA2 (2020-1-PT01-KA201-078451), “Social Inclusion of the Visually Impaired students through STEM projects – INSIDE”, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, ώρα 17:30 – 20:30, στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, Ελευθερίου Βενιζέλου 210, Καλλιθέα, Αθήνα.

Το έργο INSIDE έχει ως στόχους:

  • την Προσβασιμότητα των μαθητών με οπτική αναπηρία σε προγράμματα σπουδών βασισμένα στη σύγχρονη μεθοδολογία STEM,
  • την ανάπτυξη και καλλιέργεια STEM δεξιοτήτων με την χρήση της τεχνολογίας 3D printing στους Εκπαιδευτικούς που παίρνουν μέρος στο έργο και διδάσκουν σε τμήματα ένταξης της γενικής εκπαίδευσης ή σε ειδικά σχολεία μαθητές με οπτική αναπηρία,
  • σχεδιασμό και υποστήριξη της E-learning πλατφόρμας με τίτλο: «Εκπαιδευτικά σενάρια STEM για μαθητές με προβλήματα όρασης» και άλλο εκπαιδευτικό υλικό που θα υποστηρίζει τόσο εκπαιδευτικούς, όσο και μαθητές.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνει αναφορά στην συμπεριληπτική εκπαίδευση, τον ρόλο της διεπιστημονικής προσέγγισης STEM στην σύγχρονή παιδαγωγική και θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα/παραδοτέα του έργου καθώς και 3d printed εκπαιδευτικά βοηθήματα για τα σενάρια STEM.

Η e-Nable Greece παρέχει τη δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία, να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους και τη μοναδικότητα της διαφορετικότητάς τους. Σχεδιάζει απλές κατασκευές (βοηθήματα, βοηθητικές προσθετικές συσκευές, δευτερεύουσες ιδιοκατασκευές, εκπαιδευτικά βοηθήματα) για κάθε ανάγκη και κάθε συνάνθρωπο που βιώνει σωματική αναπηρία στα άνω άκρα ή οπτική αναπηρία. Οι κατασκευές της e-Nable Greece στοχεύουν στην κοινωνική ενσωμάτωση, την αύξηση της συμμετοχικότητας σε κοινωνικές δραστηριότητες-παιχνίδια, την διευκόλυνση της καθημερινότητας και την βελτίωση της εκπαίδευσης, ενώ κατασκευάζονται με την τεχνολογία του 3D printing και παρέχονται χωρίς κόστος για τον παραλήπτη.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα INSIDE εδώ: https://insidestem.eu/el/

Δηλώστε συμμετοχή εδώ: https://fb.me/e/2bgXdMqCs

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button