ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Γιάννης Θεοτοκάς: «Γιατί ψήφισα όχι στη μονιμοποίηση των 14 εργαζομένων του Δήμου

Διαφοροποίησε τη θέση του από τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης ο Γιάννης Θεοτοκάς, ως προς το θέμα της μονιμοποίησης 14 συμβασιούχων του Δήμου. Έτσι αυτή τη φορά “έσπασε” η ομοφωνία της αντιπολίτευση απέναντι στη διοίκηση του Δήμου. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Ελευθερία Τοκατλιδη, που ανήκει στην παράταξη “Χαϊδάρι Αναγέννηση”, όπως και ο Γ. Θεοτοκάς, ψήφισε αντιθετα, δηλαδή υπέρ της πρότασης της αντιπολίτευση.

Αίτημα μονιμοποίησης

Όπως έχουμε γράψει, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, κυρίως της Υπηρεσίας Πρασίνου, ζήτησαν από το Δημοτικό Συμβουλιο να σταθεί αρωγός στην εκδίκαση της υπόθεσής τους, που θα γίνει στις 10 Ιανουαρίου. Μέσα από αυτή τη δικαστική μάχη ζητούν τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.

Το θέμα τέθηκε εκτάκτως στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης Νοεμβρίου, μετά από πρόταση του Μιχάλη Σελέκου και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν οριακό, με ψήφους 16-15. Με βάση αυτή την απόφαση που στήριξε η αντιπολίτευση, ο Δήμος αναγνωρίζει πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και συνομολογεί στην ιστορική βάση της αγωγής. Κατά της πρότασης ψήφισαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης και ο Γιάννης Θεοτοκάς, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης «Χαϊδάρι Αναγέννηση» Γιάννης Κέντρης απουσίαζε από τη συνεδρίαση.

«Kάτι που δεν το γνωρίζω καλά, δεν το ψηφίζω»

Σε επικοινωνία που είχε το «Χαϊδάρι Σήμερα» με τον έμπειρο δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Θεοτοκά, μας ανέφερε τους λόγους της διαφοροποίησής του από τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Όπως τόνισε, ένα τόσο σοβαρό θέμα μπήκε ως έκτακτο στο Δημοτικό Συμβούλιο και ως δημοτικός σύμβουλος δεν ήταν ενημερωμένος για αυτό. Σύμφωνα με το πολιτικό του σκεπτικό, δεν θα ριψοκινδύνευε την ψήφο του για κάτι που δεν έχει στοιχεία. Μια τακτική που, όπως μας είπε, θα ακολουθήσει και κατά την ψήφιση άλλων θεμάτων. Επίσης μεγάλο μειονέκτημα, κατά τη γνώμη του, ήταν πως δεν παραβρέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο υπάλληλος από το γραφείο προσωπικού ή ο προϊστάμενος της υπηρεσίας τους, προκειμένου να υποστηρίξει την αναγκαιότητα τους στο Δήμο και να αποδείξει πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Κατά τα άλλα ο κ. Θεοτοκάς αναγνωρίζει πως όλοι έχουν το δικαίωμα στην εργασία.

«Δεν θα υποστείλει τη σημαία της η παράταξή μας»

Στο τέλος της συζήτησής μας τον ρωτήσαμε αν η παράταξη «Χαϊδάρι Αναγέννηση» με την οποία εκλέχθηκε, θα συνεχίσει ενωμένη. Αφορμή για το ερώτημα μας είναι το γεγονός πως οι τρεις δημοτικοί της σύμβουλοι (Κέντρης, Τοκατλίδη, Θεοτοκάς), ακολουθούν τακτικά διαφορετική γραμμή κατά τη συζήτηση και ψήφιση των θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Αυτό είναι υγιές για μια παράταξη», μας είπε και υποστήριξε πως η παράταξη τους θα συνεχίσει την πορεία της μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, για αυτή την τετραετία.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Σχετικό δημοσίευμα: Όταν… ο Ντηνιακός διοικεί και η αντιπολίτευση κυβερνά

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button