ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Γιάννης Θεοτοκάς: «Αν χρειαστεί, να κλείσουμε και την Εθνική Οδό!»

Την σφοδρή του αντίδραση στην επιλογή της κυβέρνησης να εκποιήσει το τμήμα της ακτής Σκαραμαγκά που διεκδικεί το Χαϊδάρι, εκδήλωσε στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Γιάννης Θεοτοκάς, ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στην πόλη μας.

Γιάννης Θεοτοκάς: «Αν χρειαστεί, να κλείσουμε και την Εθνική Οδό!» 3Σε μια τοποθέτηση απρόσμενα σκληρή για κομματικό στέλεχος, αλλά πλήρως εναρμονισμένη με την αγωνία της πόλης, ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Χαϊδάρι Αναγέννηση ανακοίνωσε ότι καταθέτει την κομματική του ταυτότητα “μέχρι η Νέα Δημοκρατία να κάνει το καθήκον της”. Σχολίασε αρνητικά το γεγονός ότι η Ν.Δ. δεν έχει απαντήσει σε επιστολή του Δήμου Χαϊδαρίου στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που ζητάει να λάβει θέση ο πρωθυπουργός στο κρίσιμο ζήτημα της παραχώρησης της Προβλήτας 4 στο μελλοντικό αγοραστή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Επισήμανε πάντως ότι ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε στον δήμαρχο Βαγγέλη Ντηνιακό ότι δεν ήταν πλήρως ενημερωμένος, καθώς η τροπολογία για τον Σκαραμαγκά ήταν “χαμένη” μέσα σε ένα πολυπλόκαμο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, γεγονός που επιτρέπει την ελπίδα ότι με κατάλληλη αντίδραση της πόλης η καταστροφική εξέλιξη θα αναστραφεί.

Ο κ. Θεοτοκάς τόνισε ότι, ως δημοτικός σύμβουλος, έχει ορκιστεί να υπηρετεί τα συμφέροντα της πατρίδας και τα συμφέροντα των δημοτών του Χαϊδαρίου, ενώ αντίθετα δεν έχει να δώσει λόγο στο κόμμα. Δήλωσε πως συμφωνεί ότι υπάρχουν ιστορικές ευθύνες, αλλά και με τις απόψεις όλων των δημοτικών παρατάξεων για το ζήτημα που έχει να κάνει όχι μόνο το Χαϊδάρι, αλλά και με ολόκληρη τη Δυτική Αθήνα.

«Η Ν.Δ να καταλάβει πως δεν είμαστε απλοί χειροκροτητές και εξυπηρετητές συμφερόντων»

Ερχόμενος στο σήμερα υποστήριξε πως την ευθύνη της διεκδίκησης έχει η δημοτική αρχή και συμφωνεί με τη νομική διεκδίκηση και την κλιμάκωση του αγώνα σε όλα τα επίπεδα, που πρότεινε ο δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός. «Δεν πάω να κρυφτώ πίσω από τα φουστάνια κανενός. Έχω ενημερώσει ήδη τον πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας, ως ταπεινό στέλεχος εδώ και 40 χρόνια, πως θα πάω να του παραδώσω την κομματική μου ταυτότητα και με πολλή χαρά θα την πάρω πίσω, μόλις η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κάνει το καθήκον της. Αυτό είναι η απόδοση της Προβλήτας 4 στο λαό του Χαϊδαρίου, που θα θεραπεύει νομικά τις αμαρτίες του παρελθόντος. Ακόμα προτείνω σε συναγωνιστές του κόμματός μας, ανεξάρτητα σε ποια δημοτική παράταξη ανήκουν, να κάνουν το ίδιο. Αυτό θα δώσει και ένα μάθημα ελευθερίας έκφρασης ενδοπαραταξιακά στον πολιτικό μας χώρο, πως δεν είμαστε απλοί χειροκροτητές, οπαδοί ή εξυπηρετητές συμφερόντων».

«Αν χρειαστεί, να κλείσουμε και την Εθνική Οδό»

Στη συνέχεια πρότεινε να κινηθεί συντονισμένα και πως δεν χρειάζεται υπερβολικός ζήλος για θέματα αντιπολίτευσης σε αυτό το θέμα. Να δημιουργηθεί Επιτροπή Αγώνα, να καταστρώσουν πλάνο δράσεων με κινητοποιήσεις, που θα είναι κοινώς αποδεκτές και αν χρειαστεί να κλείσουν και την Εθνική Οδό! Να κινηθούν όμως σύντομα.

«Αν το καταφέρουμε αυτό θα πείσουμε και την κυβέρνηση να μας πάρει στα σοβαρά. Αλλιώς θα καταντήσουμε θύματα συμφερόντων ή σπέκουλας», είπε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας σημείωσε πως γνώμονας της πολιτικής του στάσης είναι το συμφέρον των Χαϊδαριωτών, αφού όλοι μπορούν να επωφεληθούν από μιας στρατηγικής σημασίας επένδυση στα όρια της πόλης, με το Δήμο μπροστάρη. Κάτι που μπορεί να αποφέρει έσοδα στον ίδιο, αλλά και οι δημότες να χαίρονται δωρεάν υπηρεσίες και θάλασσα. Ζήτησε ακόμα να δημιουργηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή που θα συντονίζει και θα προτείνει το πλάνο δράσης.

Θα ακολουθήσει ρεπορτάζ από το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με τις τοποθετήσεις όλων των πολιτικών αρχηγών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ: Ομόφωνο ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου: “Η Προβλήτα 4 ανήκει στον χαϊδαριώτικο λαό”           //           Γερή “σφαλιάρα” στη Δυτική Αθήνα – Εξαπατήθηκε το Χαϊδάρι – Κυνική κλοπή στον Σκαραμαγκά από την κυβέρνηση      //         Ψηφίστηκε στη Βουλή η πώληση της ακτής Σκαραμαγκά – Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα στο Χαϊδάρι

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button