ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Εργαστήριο για ποτά μπόμπες στον Ασπρόπυργο – Κατασχέθηκαν εκατοντάδες φιάλες

Εργαστήριο για ποτά μπόμπες, όπως και δύο χώρους όπου αυτά αποθηκεύονταν, εντόπισαν οι ελεγκτές της Γενικής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ, σε Ασπρόπυργο και Καλλιθέα, στις 5 Μαΐου.

Έπειτα από σχετικές πληροφορίες του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου (ΣΕΚ) εντοπίστηκε το παράνομο εργαστήριο παρασκευής και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών, αλλά και δύο άλλους χώρους αποθήκευσης παράνομων-νοθευμένων αλκοολούχων ποτών και πλαστών υλικών εμφιάλωσης και συσκευασίας αλκοολούχων ποτών (πώματα, μεμβράνες αυτοκόλλητες ετικέτες).

Στα σημεία όπου έγιναν οι έλεγχοι, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 1.360 φιάλες αλκοολούχων ποτών και πλαστικών δοχείων pet, 1.030 πλαστές αυτοκόλλητες ετικέτες, 2.000 πώματα που έφεραν πλαστά σήματα επώνυμων αλκοολούχων ποτών, 1.000 χαρτοκιβώτια συσκευασίας, μεγάλο πλήθος κενών φιαλών επώνυμων αλκοολούχων ποτών οι οποίες θα γεμίζονταν εκ νέου με το παράνομο- νοθευμένο αλκοολούχο ποτό, μηχανήματα εμφιάλωσης, πλήρωσης φιαλών, αντλίες με αντίστοιχα φίλτρα καθαρισμού ύδατος και εργαλεία θερμοκόλλησης ετικετών.

Το σύνολο των κατασχεθεισών ποσοτήτων αλκοολούχων ποτών στερούνταν φορολογικών και τελωνειακών παραστατικών.

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, έλαβαν δείγματα τα οποία θα εξεταστούν εργαστηριακά από τη Χημική Υπηρεσία και να διαπιστωθεί τυχόν επικινδυνότητα για τη δημόσια υγεία, ενώ οι κατασχεθείσες ποσότητες αλκοολούχων ποτών μεταφέρθηκαν σε αποθηκευτικούς χώρους προς φύλαξη. Παράλληλα, ενημερώθηκε το αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Ποτά μπόμπες, μεγάλη η ζημιά

Όπως εκτιμάται, η ζημία των δικαιούχων σημάτων (παραγωγών αλκοολούχων ποτών) και το παράνομο περιουσιακό όφελος υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 250.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ηλικίας 44 και 43 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία, παράβαση του τελωνειακού κώδικα, παράβαση του νόμου περί σημάτων και αθεμίτου ανταγωνισμού, καθώς και του Αγορανομικού Κώδικα.

Σημειώνεται ότι, το παράνομο εμπόριο, στο πλαίσιο του οποίου εντάσσεται και το λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών, αποτελεί μια από τις μεγάλες μάστιγες της σύγχρονης εποχής, καθώς συνιστά ένα πολυδιάστατο πρόβλημα που πλήττει σοβαρά τις νόμιμες επιχειρήσεις, την απασχόληση και την οικονομία, ενώ δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των καταναλωτών.

Για τον συγκεκριμένο λόγο, το ΣΔΟΕ συνεχίζει σε αμείωτους ρυθμούς τη μάχη κατά του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τους διεθνείς οργανισμούς και λοιπές διωκτικές αρχές για την εξάρθρωση εγκληματικών δικτύων και τη μείωση του κινδύνου που ενέχουν τα προϊόντα παράνομης διακίνησης για τη δημόσια υγεία και την αποτελεσματική προστασία των καταναλωτών, αλλά και των οικονομικών συμφερόντων της χώρας μας και κατ’ επέκταση της ΕΕ, προλαμβάνοντας την απάτη σε όλες τις μορφές της.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button