ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Έρχονται πρόστιμα για τα μπάζα στα πεζοδρόμια;

Με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή υπενθυμίζει ότι η εναπόθεση μπάζων στα πεζοδρόμια απαγορεύεται. Η κατάσταση ασυδοσίας που επικρατεί στο εν λόγω θέμα είναι γνωστή (λίγοι νοικιάζουν τους ειδικούς κάδους όταν κάνουν εργασίες). Το νέο που βγαίνει από την ανακοίνωση του Δήμου είναι ότι αναφέρεται η σπάνια λέξη “πρόστιμα”. Για να δούμε, θα γίνει και πράξη;

Να ληφθεί μέριμνα για τους σεισμόπληκτους

Μια παρατήρηση: Θεωρούμε απαραίτητη εκ μέρους του Δήμου τη λήψη απόφασης για τη διευκόλυνση των επισκευών από τον σεισμό. Δηλαδή να απαλλαχθούν οι ιδιοκτήτες από το τέλος κατάληψης πεζοδρομίου για τον ειδικό κάδο αποκομιδής μπάζων. (Βλέπε και Άρχισαν οι επισκευές των σπιτιών από τον σεισμό – Να μην γίνει το Χαϊδάρι χωματερή μπάζων). 

Μία άλλη καταστροφική επιλογή, την οποία κάνουν κάποιοι πολίτες για να διώξουν τα μπάζα τους, είναι ότι τα δίνουν σε πλανόδιους με ημιφορτηγάκια, οι οποίοι αναλαμβάνουν έναντι μικρής αμοιβής να πάνε… άγνωστο πού. Είναι ακριβώς τα μπάζα που βλέπουμε πεταμένα στα πάρκινγκ της Εθνικής Οδού και στους δασικούς δρόμους στις άκρες της πόλης.

Η ανακοίνωση του Δήμου Χαϊδαρίου για τα μπάζα στα πεζοδρόμια:   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΕΚΣΚΑΦΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ & ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΝ (ΜΠΑΖΑ)

Έρχονται πρόστιμα για τα μπάζα στα πεζοδρόμια; 1Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Χαϊδαρίου ενημερώνει τους κατοίκους ότι η τοποθέτηση Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών & Κατεδαφίσεων (μπαζών) στους κάδους απορριμμάτων ή στα πεζοδρόμια δεν επιτρέπεται.

Οι κάτοικοι υποχρεούνται να πραγματοποιούν με ίδια μέσα και δική τους ευθύνη την αποκομιδή, μεταφορά και διάθεση των ειδικών απορριμμάτων που προέρχονται από τις δραστηριότητές τους. (Κανονισμός καθαριότητας του Δήμου, κεφάλαιο Β’, Άρθρο 4ο, Παρ. 3).

Τα συνεργεία του Δήμου δεν έχουν ούτε την δυνατότητα ούτε την αρμοδιότητα από τον νόμο να παραλαμβάνουν μπάζα. Σύμφωνα με τον νόμο (Ν. 3854/2010) τα Απόβλητα Εκσκαφών Κατασκευών & Κατεδαφίσεων πρέπει να καταλήγουν στο Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισής τους, με το οποίο έχουν συμβληθεί οι εργολάβοι οικοδομών και οι εταιρείες οι οποίες εγκαθιστούν ειδικούς κάδους για τα ΑΕΕΚ (μπάζα).

Καλούμε τους κατοίκους οι οποίοι πραγματοποιούν πάσης φύσεως οικοδομικές εργασίες να τοποθετούν προσωρινά ειδικούς κάδους για τα ΑΕΕΚ στον χώρο των εργασιών. Η εναπόθεση των μπαζών στα πεζοδρόμια δημιουργεί άσκημη εικόνα για την πόλη, επιβαρύνει το περιβάλλον, γιατί τα μπάζα δεν επιτρέπεται και δεν μπορούν να καταλήγουν στον ΧΥΤΑ Φυλής, και φυσικά επιφέρει τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Οι φωτογραφίες τις οποίες ενδεικτικά δημοσιοποιούμε μιλούν από μόνες τους.

Έρχονται πρόστιμα για τα μπάζα στα πεζοδρόμια; 3 Έρχονται πρόστιμα για τα μπάζα στα πεζοδρόμια; 5

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button