ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιερά Οδός: Mega επένδυση για τη μετατροπή ιστορικής βιομηχανίας σε “πράσινο συγκρότημα” με καταστήματα

Επιταχύνεται η διαδικασία για την έναρξη εργασιών στη μεγάλη ιδιωτική επένδυση σε παλαιάς βιομηχανίας στο Βοτανικό, ανάμεσα στην Ιερά Οδό, τη Λεωφόρο Κηφισού και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που στοχεύει στη δημιουργία ενός επιχειρηματικού και εμπορικού πόλου.

Πιο συγκεκριμένα, το κτίριο της Softex θα μετατραπεί σε “πράσινο συγκρότημα” από την Dimand, σε μια επένδυση ύψους 159,6 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2025.

Τον περασμένο χειμώνα κατεδαφίστηκαν τα κτίρια της Softex στο Βοτανικό, ενώ σειρά έχουν οι στατικές ενισχύσεις των 3 κτιρίων που θα διατηρηθούν και αξιοποιηθούν στο ακίνητο.

Έχει εγκριθεί ήδη η αρχιτεκτονική μελέτη για το έργο ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

επένδυση
Σε “πράσινο συγκρότημα” μετεξελίσσει η Dimand το κτήριο της Softex

Σύμφωνα με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, η αρχιτεκτονική μελέτη της επένδυσης αφορά την αλλαγή χρήσης 3 υφιστάμενων κτιρίων βιομηχανικών εγκαταστάσεων σε γραφεία, προσθήκη 2 επιπέδων εντός υφιστάμενου κέλυφους και ανέγερση νέου ισογείου κτιρίου συνάθροισης κοινού με πατάρι και υπόγειο χώρο στάθμευσης.

Βλέπε και Βοτανικός: Ανάπλαση στο χάος με δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις πάνω από 700 εκατ. ευρώ

To ακίνητο περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας, στο Βοτανικό, πολύ κοντά στην Ιερά Οδό, τη Λεωφόρο Κηφισού και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το ακίνητο της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας στο Βοτανικό

Η μεγάλη επένδυση για το “πράσινο συγκρότημα”

H Dimand μέσω της θυγατρικής της IQ Athens είχε συνάψει συμβολαιογραφικό προσύμφωνο για την αγορά των εγκαταστάσεων της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας (3 βιομηχανικά κτίρια και θυρωρείο) στο οικοδομικό τετράγωνο 35 του Δήμου Αθηναίων, στην περιοχή του Βοτανικού.

Αυτές βρίσκονται εντός έκτασης με συνολική επιφάνεια 49.34 στρεμμάτων που περικλείεται από τις οδούς Χαρτεργατών, Ιερά Οδός και Αγίου Πολυκάρπου.

Το έργο ανάπλασης περιλαμβάνει και 15.000 τ.μ. φύτευσης, ενώ θα κατασκευαστούν και φωτοβολταϊκά 1 MW ώστε να καλύπτεται ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ενεργειακής κατανάλωσης των κτιρίων με πράσινη και καθαρή ενέργεια.

Το συνολικό τίμημα ανήλθε σε 14,22 εκατ. ευρώ.

Η πωλήτρια εταιρεία (Αθηναϊκή Χαρτοποιία) είχε αναλάβει να προβεί μέχρι την υπογραφή του οριστικού συμβολαίου σε συγκεκριμένες ενέργειες που αφορούν σε εκκένωση του ακινήτου, σε άρση βαρών επί αυτού, σε έκδοση αδειών κ.ο.κ. 

Η επένδυση θα δημιουργήσει πράσινο συγκρότημα μικτής χρήσης με γραφεία και καταστήματα μεταξύ άλλων, συνολικής επιφάνειας περίπου 79.827 τ.μ..

Το συγκρότημα θα είναι βιοκλιματικό και θα πιστοποιηθεί με LEED Gold.

Ιερά Οδός: Mega επένδυση για τη μετατροπή ιστορικής βιομηχανίας σε "πράσινο συγκρότημα" με καταστήματα 4
H “διπλή ανάπλαση” έχει καταστήσει δημοφιλή προορισμό ιδιωτικών επενδύσεων τον Βοτανικό.

Η “πίσω αυλή της Αθήνας”

Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική παρέμβαση αστικής ανάπλασης που υλοποιεί η Dimand στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και μάλιστα σε μια περιοχή, που αν και μόλις δύο χιλιόμετρα από την Ακρόπολη, γώρισε την πολύχρονη υποβάθμιση.

«Το έχουμε πετύχει στον Πειραιά, με την ανάπλαση των πρώην εγκαταστάσεων της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος, την ανακατασκευή του Πύργου Πειραιά και το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά. Στην Αθήνα, με το Moxy Athens City και την ανακατασκευή του ΜΙΝΙΟΝ και στη Θεσσαλονίκη, με το πρώτο, μεγάλης κλίμακας, βιοκλιματικό επιχειρηματικό πάρκο της Β. Ελλάδος, το HUB26. Το ίδιο οραματιζόμαστε να κάνουμε και στην περιοχή του Ελαιώνα, με την ανάπτυξη ενός σύγχρονου πράσινου συγκροτήματος γραφείων που θα αποτελέσει καταλύτη στην ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Δημήτρης Ανδριόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Dimand. 

Ιερά Οδός: Mega επένδυση για τη μετατροπή ιστορικής βιομηχανίας σε "πράσινο συγκρότημα" με καταστήματα 6

Η άμεση γειτνίαση που έχει η επένδυση με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο σχεδιαζόμενος νέος Κεντρικός Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΣΥΛ) στον Ελαιώνα που θα αποτελέσει υπερσύγχρονο συγκοινωνιακό κόμβο, όπως και το έργο της Διπλής Ανάπλασης με την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού και του μεγαλύτερου αστικού πάρκου της Αθήνας, έκτασης 215 στρεμμάτων, δημιουργούν νέα δεδομένα για την πολύπαθη γειτονιά.

“Παίρνουν θέση”

Εκτός από το ώριμο έργο αστικής ανάπλασης της Dimand, στην ευρύτερη περιοχή του Βοτανικού κι άλλοι μεγάλοι παίκτες του κλάδου του real estate σχεδιάζουν αναπτύξεις.

Η Noval Property δρομολογεί την υλοποίηση τουριστικού, πολιτιστικού, συνεδριακού, ιατρικού, εμπορικού και επιχειρηματικού πόλου στον Ελαιώνα. Πρόκειται για επένδυση 117 εκατ. ευρώ που έχει εγκριθεί από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.

Η Premia Properties πούλησε το πρώην εργοστάσιο της Soulis, σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 10.799 τ.μ., στην εταιρεία Jannec, η οποία δραστηριοποιείται στο χονδρικό εμπόριο ποτών. Η τιμή πώλησης έφθασε στα 5,5 εκατ. ευρώ.

Στην Ακαδημία Πλάτωνος ακίνητο 8.094 τ.μ. διαθέτει και η Reds.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button