ΙΣΤΟΡΙΑ

Ένα άλλο Χαϊδάρι – Εικόνες πατριδογνωσίας…

Οι φωτογραφίες του συμπολίτη Μιλτιάδη Σταθάτου μάς ταξιδεύουν στο χρόνο, στο παλιό Χαϊδάρι. Γυρνώντας προς τα πίσω, φτάνουμε μέχρι το 1948, περίοδο που οι άνθρωποι προσπαθούσαν να ξαναφέρουν κάποια κανονικότητα στη ζωή τους. Μάθημα τοπικής πατριδογνωσίας, με αφήγηση του κ. Σταθάτου.

Παλιό Χαϊδάρι

Ένα άλλο Χαϊδάρι - Εικόνες πατριδογνωσίας... 3Το καφέ μπαρ του πατέρα μου Χρήστου Σταθάτου, περιοχή Κουνέλια, περίπου 1948. Εκεί όπου είναι οι καρέκλες και τα τραπέζια, σήμερα είναι η οδός Κύπρου 59. Εκεί όπου είναι το τραπέζι με τα άλογα στο μπροστινό μέρος είναι η Λεωφόρος Αθηνών. Και δεξιά του δέντρου η Γεωργίου Παπανδρέου και το δάσος. Το καφέ μπαρ μετά έγινε ραφείο, κουρείο, φωτογραφείο του Τάκη Ιγνατιάδη κλπ.

Ένα άλλο Χαϊδάρι - Εικόνες πατριδογνωσίας... 5

Μιλτιάδης Σταθάτος στο ποδήλατο στην οδό Κύπρου. Πίσω φαντάροι και στη Λ. Αθηνών. Αυτοκίνητο της εποχής εκείνης. Δεξιά περίπτερο.

Ένα άλλο Χαϊδάρι - Εικόνες πατριδογνωσίας... 7

Ο πατέρας μου Χρήστος Σταθάτος δίπλα στην ταβέρνα.

Ένα άλλο Χαϊδάρι - Εικόνες πατριδογνωσίας... 9

Η ταβέρνα του πατέρα μου, Κύπρου 59, περίπου το 1960. Τότε δουλεύαμε με τους φαντάρους και όλος ο στρατός κατέβαινε στην Κύπρου και πήγαινε Ιερά Οδό να πάρει το λεωφορείο για Αθήνα. Τότε, μετά από εμάς, άνοιξαν ταβέρνα ο Στράτος Βουτσιδίδης, ο Ντόβας, η “Καλή καρδιά” του Νικούλη, το “Πειραϊκό픨και πολλά άλλα.

Ένα άλλο Χαϊδάρι - Εικόνες πατριδογνωσίας... 11

Μετά το καφέ μπαρ το κουρείο. Αριστερά η ταβέρνα και στη μέση η μάντρα που στο βάθος ήτανε το σπίτι μας. Ο πατέρας μου κάθεται σε μια καρέκλα στη μέση της Κύπρου και διαβάζει εφημερίδα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ: 1ο Δημοτικό Σχολείο Δάσους Χαϊδαρίου, βαθιά στο χρόνο…

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button