ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δρομοκαΐτειο: 71 κρούσματα, 2 νεκροί – Στο 30% ο εμβολιασμός νοσηλευτών

Διευκρινίσεις σχετικά με τα περιστατικά λοίμωξης COVID-19 στο «Δρομοκαΐτειο» και τη διαχείρισή τους δίνει το νοσοκομείο με ανακοίνωσή του, μετά το αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων για παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών με το αιτιολογικό ότι «η διασπορά του κορωνοϊού είναι ανεξέλεγκτη».

Στην ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρεται ότι από την έναρξή της πανδημίας ως σήμερα, έχουν ανιχνευθεί συνολικά 71 κρούσματα λοίμωξης COVID-19, εκ των οποίων τα 57 αφορούν ασθενείς με ήπια συμπτώματα που παραμένουν σε δομές του νοσοκομείου. Τα πρώτα κρούσματα παρουσιάστηκαν στο Γηροψυχιατρικό Τμήμα «Γεμέλειο», το οποίο, όπως αναφέρεται, διαμορφώθηκε άμεσα για νοσηλεία ασθενών COVID-19 με ήπια συμπτωματολογία.

Προστίθεται ότι πραγματοποιήθηκαν rapid tests και μοριακός έλεγχος σε όλους τους νοσηλευόμενους και το προσωπικό και οι ασθενείς διαχωρίστηκαν ανάλογα με την κατάσταση της υγείας τους. «Οι ασθενείς που παρουσιάζουν επιδείνωση των συμπτωμάτων αποφασίστηκε να διακομίζονται άμεσα σε Γενικά Νοσοκομεία με Κλινικές COVID-19. Συνολικά, 12 άτομα έχουν μεταφερθεί μέχρι σήμερα και νοσηλεύονται σε Κλινικές COVID-19 Γενικών Νοσοκομείων (Σωτηρία, Αττικό, Γενικό Κρατικό Νίκαιας, Ασκληπιείο). Δυστυχώς, δύο ασθενείς απεβίωσαν. Επίσης, νοσούν έξι άτομα του προσωπικού».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο εμβολιασμός του προσωπικού ανέρχεται στο 50% του συνόλου των εργαζομένων. Ειδικότερα, είναι εμβολιασμένο το 70% του ιατρικού προσωπικού και το 30% του νοσηλευτικού προσωπικού» και τονίζεται:

«Στο “Δρομοκαΐτειο” εφαρμόζονται αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας όπως αυτά έχουν επικαιροποιηθεί από τις 26/11/2020, με απόφαση της υφυπουργού Ψυχικής Υγείας Ζωής Ράπτη. Μεταξύ αυτών, είναι οι συνεχείς έλεγχοι με τεστ, απαγόρευση επισκεπτηρίων, μείωση ραντεβού Εξωτερικών Ιατρείων, αναστολή λειτουργίας Νοσοκομείων Ημέρας».

Τέλος σημειώνεται πως ο συνολικός αριθμός των ασθενών του «Δρομοκαϊτείου» στις 22/3/2021 ανερχόταν στους 347, εκ των οποίων 205 ασθενείς νοσηλεύονται εντός και 142 φιλοξενούνται σε δομές αποκατάστασης. Με σκοπό την αποσυμφόρηση των Κλινικών και με στόχο τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της διασποράς του SARS-CoV-2, το Υπουργείο Υγείας δρομολογεί τη μεταφορά ασθενών που δεν έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό σε ιδιωτικές Ψυχιατρικές Κλινικές, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους ασθενείς.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button