ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Διομήδειος Κήπος: “Σε εμάς ανήκει το Τουριστικό Περίπτερο στο Δαφνί”

Ανατροπή στην υπόθεση της ιδιοκτησίας του Τουριστικού Περίπτερου στο Δαφνί. Ενώ ΕΤΑΔ και Δήμος Χαϊδαρίου ήταν έτοιμοι να συγκρουστούν για την ιδιοκτησία του, στο προσκήνιο εμφανίζεται ο Διομήδειος Κήπος, ο οποίος έχει ισχυρά χαρτιά για την διεκδίκηση του χώρου. 

Το Τουριστικό Περίπτερο στο Δαφνί είχε παραχωρηθεί από τον πρώην ΕΟΤ στον Δήμο Χαϊδαρίου για 20 χρόνια, ο οποίος με τη σειρά του νοίκιασε σε ιδιώτη το εντός του χώρου κατάστημα “Γιορτή”. Η περίοδος παραχώρησης έληξε φέτος και η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) με έγγραφό της απαιτεί, πλην της καταβολής ποσοστού επί των ενοικίων που εισπράττει ο Δήμος, την άμεση απόδοσή του, προκειμένου να αξιοποιηθεί από την ίδια. Μέχρις εδώ νομίζαμε ότι επίκειται μία σύγκρουση μεταξύ ΕΤΑΔ και Δήμου Χαϊδαρίου, ο οποίος με τη σειρά του ζητάει από το Δημόσιο να του αποδοθεί ο χώρος οριστικά. 

Ωστόσο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, στην υπόθεση της ιδιοκτησίας του Τουριστικού μπαίνει και νέος παράγοντας και μάλιστα με αξιώσεις. Συγκεκριμένα, ο Βοτανικός Κήπος Διομήδους, με δεδομένο ότι ο χώρος στον οποίο βρίσκεται το Περίπτερο, περίπου 35 στρέμματα, περιλαμβάνεται στην δική του ιδιοκτησία, η οποία του παραχωρήθηκε το 1955 από το Υπουργείο Γεωργίας.

Ο νομικός Κώστας Ασπρογέρακας, επικεφαλής της παράταξης “Διάφανο Δήμος”, θεωρεί ισχυρή τη θέση του Διομήδειου Κήπου. Όπως υποστηρίζει, αυτή αποδεικνύεται από ισχυρά στοιχεία που δεν μπορούν ν’ ανατραπούν, εκτός κι αν κάποιοι επικαλεστούν “δικαίωμα κατάληψής” του, σε προγενέστερο χρόνο, με “νομικές κατασκευές” που δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί ότι υπηρετούν ή συνάδουν με οποιαδήποτε μορφή Δικαίου, και μάλιστα όταν αυτό το επιδιώκει κάποιος δημόσιος φορέας.

Οι Δασικοί Χάρτες πράγματι αναγνωρίζουν την κυριότητα του χώρου στον Διομήδειο Κήπο. Επίσης σε παλαιότερο ΦΕΚ που περιλάμβανε τα τουριστικά ακίνητα όλης της χώρας δεν περιλαμβανόταν το Δαφνί. Το πιο πιθανό είναι η υπόθεση να επιλυθεί στα δικαστήρια, με πρωτοβουλία του Διομήδειου Κήπου, ο οποίος, ως γνωστόν, είναι ίδρυμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για τα παραπάνω περιμένουμε σχόλια ή διόρθωση από τους ενδιαφερόμενους φορείς. 

Χαρακτηριστικό της σπουδής της ΕΤΑΔ να εισπράξει χρήμα από όπου μπορεί, είναι το γεγονός ότι υπάλληλός της εμφανίστηκε σε γυμνάσιο κοντά στην Πλατεία Ηρώων, ζητώντας το 5% από το ενοίκιο του σχολικού κυλικείου!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button