ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Διάψευση άρθρου μας από την Διοικητική Επιτροπή του Διομήδειου Κήπου

Άμεσα αντέδρασε η Διοικητική Επιτροπή του Διομήδειου Κήπου στο δημοσίευμά μας Διομήδειος Κήπος: «Σε εμάς ανήκει το Τουριστικό Περίπτερο στο Δαφνί». Το διαψεύδει κατηγορηματικά, όπως αναφέρει.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή του στο “Χαϊδάρι Σήμερα” γράφει ο Γενικός Γραμματέας, Καθηγητής Δρ Ν.Σ. Χριστοδουλάκης:

Κύριε Διευθυντά

Βρισκόμαστε στην ιδιαιτέρως δυσάρεστη θέση να διαψεύσουμε, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, το άρθρο που δημοσίευσε σήμερα η ηλεκτρονική εφημερίδα σας με τον τίτλο:

Διομήδειος Κήπος: «Σε εμάς ανήκει το Τουριστικό Περίπτερο στο Δαφνί»

Το άρθρο αυτό, σε καμία περίπτωση δεν απηχεί τις απόψεις της Διοικητικής Επιτροπής η οποία ουδέποτε συζήτησε το εν λόγω θέμα ή έλαβε κάποια επίσημη θέση επ’ αυτού, σε οποιαδήποτε από τις πρόσφατες συνεδριάσεις της.

Παρακαλούμε να προβείτε στην άμεση απομάκρυνση του επίμαχου άρθρου και να δημοσιεύσετε, σε εμφανή θέση, την παρούσα διάψευση.

Από την Δ.Ε. του Βοτανικού Κήπου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

Πράγματι οι πληροφορίες μας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Τουριστικού Περιπτέρου Δαφνίου δεν προέρχονται από την Δ.Ε. του Διομήδειου Κήπου -άλλωστε ουδέποτε το ισχυριστήκαμε- εξακολουθούμε όμως να τις θεωρούμε βάσιμες και ισχυρές. Σεβόμαστε την βούληση του Ιδρύματος να προασπίζει με τον προσφορότερο τρόπο τα συμφέροντά του, αλλά και το καθήκον της ενημέρωσης της τοπικής κοινής γνώμης δεν έχουμε δικαίωμα να το παραβλέψουμε.

Αναγνωρίζουμε ότι ο τίτλος του δημοσιεύματός μας και ειδικά η τοποθέτησή του μέσα σε εισαγωγικά μπορεί να δημιουργήσει παρανόηση, αυτό όμως στην περίπτωση που κάποιος δεν διαβάσει ολόκληρο το δημοσίευμα, το οποίο αναφέρει ρητά ότι στηρίζεται σε πληροφορίες (άρα όχι στην επίσημη τοποθέτηση του Ιδρύματος). Επίσης αναφέρεται στην άποψη έγκριτου νομικού και όχι σε επίσημα εκπεφρασμένη θέση του Κήπου. Ο τίτλος αποτελεί την δική μας ερμηνεία της πραγματικότητας σχετικά με το θέμα.

Ήδη στο άρθρο μας σημειώσαμε: “Για τα παραπάνω περιμένουμε σχόλια ή διόρθωση από τους ενδιαφερόμενους φορείς”.

Επί της ουσίας. Η έρευνά μας για το ζήτημα που απασχολεί τους δημότες του Χαϊδαρίου, πείθει ότι πράγματι ο Βοτανικός Κήπος έχει ισχυρές θέσεις σχετικά με το ιδιοκτησιακό τού Τουριστικού Περιπτέρου Δαφνίου. Δημοσιεύουμε λοιπόν ένα επίσημο κρατικό στοιχείο, που είμαστε σίγουροι ότι η Δ.Ε. του Ιδρύματος έχει υπόψιν της:

Διάψευση άρθρου μας από την Διοικητική Επιτροπή του Διομήδειου Κήπου 2

Ο παραπάνω χάρτης χάρτης προέρχεται από το geodata.gov.gr/maps  >Περιβάλλον >Προστατευόμενες περιοχές> Ζώνες Προστασίας Ορεινού Όγκου Αιγάλεω, που αποτελεί επίσημη γεωχωρική πύλη του Κράτους.

Εικονίζει την υποζώνη προστασίας Ζ3, που αφορά την προστασία του Όρους Αιγάλεω. Είναι η ειδική υποζώνη προστασίας του Διομήδειου Κήπου και δείχνει με σαφήνεια τα όρια της ιδιοκτησίας του Ιδρύματος, στα οποία εμφανώς περιλαμβάνεται το Τουριστικό Περίπτερο. Η υποζώνη Ζ3 περιλαμβάνεται στον νόμο του κράτους 2749/99. Στην επόμενη εικόνα με μεγαλύτερη λεπτομέρεια:

Διάψευση άρθρου μας από την Διοικητική Επιτροπή του Διομήδειου Κήπου 4

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” ευχαριστεί τον κ. Γραμματέα του Ιδρύματος για την άμεση ανταπόκρισή του στο δημοσίευμά μας, την δημοσιεύει ευχαρίστως, αλλά δεν μπορεί να αποσύρει το δημοσίευμα στο οποίο αυτός απαντά, όπως ζητάει, διότι κάτι τέτοιο θα αποδυνάμωνε τον δημόσιο διάλογο. Αντίθετα δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεση του ίδιου και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φορέα, για να διασαφηνίσει περαιτέρω το θέμα, προς όφελος της κοινής γνώμης και του δημοσίου συμφέροντος.

Χαϊδάρι Σήμερα


 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button