ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χαϊδάρι, τώρα: “Μην παίζετε άλλο με τις ζωές μας” – Ποιο είναι το μεγάλο ραντεβού της πόλης

Χαϊδάρι, τώρα: "Μην παίζετε άλλο με τις ζωές μας" - Ποιο είναι το μεγάλο ραντεβού της πόλης 3

“Μην παίζετε με τις ζωές μας”. Οι τοπικοί σύλλογοι του Χαϊδαρίου που αγωνίζονται για την απόκρουση της εγκατάστασης εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής με καύση φυσικού αερίου στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά κρέμασαν πανό στην γέφυρα πάνω από την Εθνική Οδό, στο πλαίσιο των δράσεων που έχει δρομολογήσει η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου (αναλυτικά εδώ: “Για την υγεία και το μέλλον των παιδιών μας, αντιστεκόμαστε σε μονάδα φυσικού αερίου στο Χαϊδάρι”).

Αρκετές πλευρές “βάζουν στο τραπέζι” και τον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού, όπως και άλλες ενέργειες κλιμάκωσης γιατί, όπως λένε, οι κυβερνώντες δεν καταλαβαίνουν από τίποτε άλλο και δεν δίνουν καμία σημασία σε “λάιτ” κινητοποιήσεις. Σαν παράδειγμα φέρνουν την προ ετών πεισματική αντίσταση των κατοίκων της Κερατέας. Σημειωτέον ότι αυτές οι προτάσεις δεν έρχονται αποκλειστικά από το αριστερό φάσμα των αντιδρώντων στη νέα υποβάθμιση της περιοχής μας.

Σε κάθε περίπτωση, ως ορόσημο αναγνωρίζουν όλοι το μεγάλο ραντεβού της Κυριακής. Αν έχει μαζική συμμετοχή η συγκέντρωση διαμαρτυρίας (2 Απριλίου, 11.30, Πλατεία Δημαρχείου) το κίνημα της πόλης θα είναι στα μάτια της εξουσίας πειστικό, αλλά και η τοπική αντίδραση θα έχει σοβαρή βάση ανάπτυξης και εντατικοποίησης.

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” προτείνει να φωνάξουμε “πάρτε το στο σπίτι σας”. Έχετε φορτώσει τη Δυτική Αθήνα με πολύ περισσότερα από αυτά που μπορεί να αντέξει. Αν είναι και τόσο “καθαρό” όσο λέτε, τι πρόβλημα έχετε;

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button