ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Για την υγεία και το μέλλον των παιδιών μας, αντιστεκόμαστε σε μονάδα φυσικού αερίου στο Χαϊδάρι”

Απαίτηση για ποιότητα ζωής. “Πήρε μπρος η μηχανή” για τον αγώνα ενάντια στην κατασκευή τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου και εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής στο χώρο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Το Σάββατο, 11 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Δαφνί συντονιστική συνάντηση 5 τοπικών Συλλόγων της πόλης με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Χαϊδαρίου για την διεκδίκηση – υπεράσπιση της Ακτής Σκαραμαγκά. Αποφασίστηκε ενεργοποίηση των Συλλόγων και της Επιτροπής με στόχο την ενημέρωση και την αντίδραση της πόλης στην προοπτική κατασκευής τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και μονάδας παραγωγής ενέργειας στο χώρο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από τον εφοπλιστή κ. Προκοπίου.

Στο πλαίσιο αυτό πάρθηκαν αποφάσεις για μεγάλη συγκέντρωση στις 2 Απριλίου, αίτημα συνάντησης με τον πρωθυπουργό και τον επενδυτή, ενημέρωση του πολιτικού προσωπικού της Δυτικής Αθήνας, συναυλία στην Ακτή, Σκαραμαγκά κτλ.

Στη συνάντηση πήραν μέρος ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κάτω Αφαίας Σκαραμαγκά, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αφαίας, ο Δαφναίος Απόλλων από το Δαφνί, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δάσους Χαϊδαρίου και ο Σύλλογος “Οι φίλοι του Δάσους”. Από την Διαπαραταξιακή συμμετείχαν ο πρόεδρος Γιάννης Θεοτοκάς και τα μέλη Βασίλης Καρατζαφέρης, Αποστόλης Θεοφίλης, και Κώστας Σταθάς.

"Για την υγεία και το μέλλον των παιδιών μας, αντιστεκόμαστε σε μονάδα φυσικού αερίου στο Χαϊδάρι" 3
Από τη συνάντηση στα γραφεία του Συλλόγου Δαφναίος Απόλλων, στο Δαφνί.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου των Συλλόγων στη συνάντηση αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής:

    1. Ενημέρωση των Δημοτών
    α) Δημιουργία φυλλαδίου σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή με υπογραφή Διαπαραταξιακής και Συλλόγων 
    β) Κατασκευή 5 πανό για τοποθέτηση στα σημεία της Εθνικής οδού (υψηλής  κυκλοφορίας) με σαφές μήνυμα διαμαρτυρίας. 

    2. Ενημέρωση Συλλόγων και Φορέων
     α) Αποστολή πρόσκλησης για ενημέρωση και συντονισμό ενεργειών Διαπαραταξιακής, Συλλόγων και Φορέων για τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου. Ο Δήμος θα καλέσει όλους τους Συλλόγους και φορείς με ηλεκτρονική πρόσκληση ενώ οι Τοπικοί Σύλλογοι θα συμβάλλουν στο εν λόγω κάλεσμα των μελών τους.
   β) Κοινοποίηση του ομόφωνου ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου και του μονοσέλιδου εντύπου σε Γραφείο Πρωθυπουργού, Υπουργούς, Κομματικές Οργανώσεις, και θεσμούς ( Περιφέρεια, ΑΣΔΑ, όμοροι Δήμοι) και βουλευτές (και υποψηφίους) Δυτικού Τομέα Αθήνας. 

Ταυτόχρονα, θα κατατεθεί αίτηση τοποθέτησης των ανωτέρω εγγράφως και ξεκάθαρα με ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο εάν συμφωνούν με την δήλωση του επενδυτή για δημιουργία σταθμού παραγωγής ενέργειας με LNG στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων. Παράλληλα, θα υπάρξει αίτημα συνάντησης με κυβέρνηση αλλά και με τον επενδυτή για να δηλώσουν την θέση τους. Σε οποιαδήποτε περίπτωση οι απαντήσεις όλων των παραπάνω θα ανακοινωθούν στους Δημότες στην παρακάτω ανοιχτή συγκέντρωση στις 02 Απριλίου 2023.

    3.  Ενέργειες Κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων
     α) Συγκέντρωση στην Πλ. Δημαρχείου στον ανοικτό χώρο την Κυριακή, 2 Απριλίου 2023 και ώρα 11:30 . Εκτός από την ενημέρωση θα γίνει και η ανακοίνωση της απάντησης των παραπάνω Φορέων . Εάν δεν υπάρχει σχετικη απάντηση, θα ανακοινωθεί ακριβώς αυτό.
     β) Προγραμματισμός Εκδηλώσεων (πολιτιστικές/μουσικές) στον χώρο της Ακτής Σκαραμαγκά για να ενίσχυση της παρουσίας μας και “επικοινωνίας” των διαχρονικών  συμφερόντων του  Δήμου και των Δημοτών στον Χωρο της Προβλήτας 4 και της Ακτής Σκαραμαγκά. 

Από τη μεριά μας, οι τοπικοί σύλλογοι των όμορων περιοχών, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για ενημέρωση των κατοίκων και των φορέων και καλούμε όλες και όλους να συμμετέχετε στην προσπάθεια αυτή για την Υγεία και το Μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button