ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χαϊδάρι: Άγχος για την καταιγίδα, αγωνίας συνέχεια για το αντιπλημμυρικό της Λ. Αθηνών

Συμπολίτες καλούν στο τηλέφωνο την εφημερίδα μας για να μάθουν αν υπάρχουν προβλήματα από τα κύματα της έντονης βροχής που περνούν σήμερα το πρωί από το Λεκανοπέδιο. Το χτεσινό σοκ της Μάνδρας, αλλά και οι σχετικά νωπές μνήμες από τις καταστροφικές πλημμύρες στο Χαϊδάρι το 2013 και το 2015, όταν από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, κρατούν σε αγωνία πολλούς συμπολίτες.

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε αναφορές για μεγάλα προβλήματα. Κάτοικος της οδού Κορυτσάς μάς είπε ότι γύρω στις 11 πμ.το νερό έφτασε στους 60 πόντους και η γειτονιά ελπίζει να σταματήσει εκεί. Επίσης υπάρχει λασπορροή, μικρής προς το παρόν έκτασης, που άρχισε να κατεβαίνει από το Στρατόπεδο και να κυλάει προς τις οδούς Μπουμπουλίνας και Ρίμινι. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα συμβεί σήμερα πολύ έντονο φαινόμενο διάρκειας, ανάλογο με αυτό του Οκτωβρίου 2015.

Κάποιοι συνομιλητές μας έθεσαν το πρόβλημα της καθυστέρησης του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου της Λεωφόρου Αθηνών, στο οποίο εναποτίθενται οι ελπίδες πολλών ότι δεν θα ξαναπλημμυρίσουν τα σπίτια τους, στις οδούς Ιερού Λόχου, Ρίμινι, Κορυτσάς, Φιλοππάπου κτλ. «Να μη γίνουμε Μάνδρα», μας είπε ένας από αυτούς.

Το «Χαϊδάρι Σήμερα» επικοινώνησε σήμερα το πρωί με το δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο και του μετέφερε την έντονη ανησυχία των δημοτών. «Εγώ έχω αυτό το άγχος πολύ περισσότερο», μας είπε έντονα προβληματισμένος.

Τον ρωτήσαμε πότε επιτέλους θα ξεκινήσει το αντιπλημμυρικό έργο στη Λ. Αθηνών.

Μάς είπε: “Ο εργολάβος περιμένει τις εγκρίσεις για να ξεκινήσει το έργο. Υπολογίζουμε σε ένα μήνα. Συνέχεια πιέζουμε. Είμαστε συνεχώς σε τρέξιμο.”

Θυμίζουμε ότι η έναρξη του δημοπρατημένου έργου καθυστερεί από γραφειοκρατικές διαδικασίες πολλούς μήνες, τουλάχιστον από τον περασμένο Φεβρουάριο, με πιο βασική εκκρεμότητα τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πέριξ της μεγάλης Λεωφόρου.

Χαρακτηριστικά, στις αρχές του μήνα το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου κλήθηκε να ψηφίσει για δεύτερη φορά τις σχετικές ρυθμίσεις. Έτσι πέρασε ομόφωνα (3 Νοεμβρίου), η επικαιροποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο πλαίσιο της έναρξης του έργου «Κατασκευή συλλεκτήριου αγωγού επί της Λεωφόρου Αθηνών από την οδό Πατριάρχου Σεργίου (σύνορα με Αιγάλεω) μέχρι την οδό Πύλου (Δάσος)».

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του Σώματος, Βασίλης Παντελάρος, τόνισε πως όλο το προηγούμενο διάστημα η δημοτική αρχή έκανε προσπάθειες να πιέσει για να ξεκινήσει το έργο. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν να φτάσει εκείνη την ημέρα (3 Νοεμβρίου)  το συγκεκριμένο έγγραφο από την Περιφέρεια, που ζητούσε την επικαιροποίηση. Για το λόγο αυτό συζητήθηκε στη συνεδρίαση ως έκτακτο θέμα, εκτός της ημερήσιας διάταξης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

– Δημοπρατήθηκε το αντιπλημμυρικό της οδού Πύλου – Γιατί καθυστερεί αυτό της Λ. Αθηνών

– Μέσα στον Φεβρουάριο μπαίνουν μπουλντόζες για το μεγάλο αντιπλημμυρικό της Λ. Αθηνών

– Τους παράσυρε το ρέμα. Οδοιπορικό σε Αφαία και Σκαραμαγκά

– Η πλημμύρα έπνιξε την αξιοπιστία του Δήμου. Μηδενική προετοιμασία, τεράστιες καταστροφές. Τελική αποτίμηση

– Επιτέλους, “το νερό μπήκε στο αυλάκι”. Δημοπρατήθηκε το έργο της εικοσαετίας για το Χαϊδάρι

– Μεγάλες ζημιές σε σχολεία, σπίτια, αυτοκίνητα. Αποτίμηση της σημερινής καταστροφικής νεροποντής

– Ξανά στο προσκήνιο η σωτήρια κατασκευή αγωγού ομβρίων κάτω από τη Λ. Αθηνών
– Φως! Προς δημοπράτηση το μεγάλο αντιπλημμυρικό της Λεωφόρου Αθηνών
 
– “Καταστράφηκα”. Η κραυγή απόγνωσης του ιδιοκτήτη μιας μοναδικής ελληνικής βιομηχανίας, με έδρα τον Σκαραμαγκά
 
– Η πλημμύρα έπνιξε την αξιοπιστία του Δήμου. Μηδενική προετοιμασία, τεράστιες καταστροφές. Τελική αποτίμηση

– “Ντροπή! Για ποια αντιπλημμυρική προστασία μιλάτε;”

– VIDEO: Οδός Κορυτσάς, μετά από μισή ώρα βροχή…

– Συγκλονιστικές φωτογραφίες. Διάσωση στη Λ. Αθηνών, μπροστά στο Δημαρχείο!
 
– Ολονύκτια μάχη με τα νερά
 
– Ανοχύρωτη πόλη

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button