ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΛΛΑΔΑ

Αναβαθμίζεται το Μπαρουτάδικο, οι υπόγειες στοές του γίνονται Μουσείο Βιομηχανικού Πολιτισμού

Την Κυριακή 5 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος έγιναν αμέτρητοι περίπατοι και ξεναγήσεις σε δάση, άλση και ωραία τοπία. Στο Αιγάλεω το είδαν διαφορετικά. Συγκεντρώθηκαν σε ένα επίσης πολύ όμορφο μέρος, όχι για περίπατο αλλά στις  μυστικές στοές του Αιγάλεω.

Πήγαν στο Άλσος του Μπαρουτάδικου, για μια συμβολική εξόρμηση καθαρισμού, η οποία ωστόσο αποδείχτηκε ότι είχε… περιεχόμενο. Αυτό διότι  η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, που πήρε μέρος στην εξόρμηση, αξιοποίησε την ευκαιρία για να ανακοινώσει στους πολίτες ότι εξασφαλίστηκαν σημαντικά κονδύλια για την αναβάθμιση του Άλσους “Μπαρουτάδικο”, αλλά και και για την ανάδειξη των υπόγειων στοών του παλαιού εργοστασίου, ως Μουσείο Βιομηχανικού Πολιτισμού.

Πέρα από την Ρένα Δούρου, στο κάλεσμα του δημάρχου Δημήτρη Μπίρμπα ανταποκρίθηκαν αρκετοί πολίτες, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σχινάς Θεόδωρος κ.ά.

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας ευχαρίστησε την περιφερειάρχη για την ένταξη των παρεμβάσεων αυτών στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 

ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ. Ένα ιστορικό μνημείο που αξίζει να αναδειχτεί

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button