ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακαινίζει το Χριστοδούλειο Ορφανοτροφείο

Από το Χριστοδούλειο Ίδρυμα

Στις δύσκολες μέρες που διανύει η χώρα μας, παρά την οικονομική κρίση και την ψυχολογική φθορά, υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν την διαφορά στη ζωή κάποιων άλλων ανθρώπων. 

Άνθρωποι που έχουν βαθιά ριζωμένη μέσα τους την έννοια της αλληλεγγύης, της πίστης και της αγάπης στο συνάνθρωπο. Το Χριστοδούλειο στέκεται τυχερός αποδέκτης της συμπαράστασης αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι στέκονται δίπλα του αφενός γιατί έχουν εκτιμήσει το δύσκολο έργο του και αφετέρου γιατί βλέπουν τα αποτελέσματα που φέρει στην κοινωνία. Κάθε κορίτσι που εισάγεται σ’ αυτό, παρά τις δυσκολίες και τον πόνο που έχει ζήσει άδικα, μεταμορφώνεται σε χρήσιμο, έντιμο και αξιοπρεπή άνθρωπο και επιστρέφει στην κοινωνία με σκοπό να δώσει αυτό που έμαθε έστω και ετεροχρονισμένα, αγάπη. 

Αυτή την περίοδο το ίδρυμα έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο, σειρά ανακαινίσεων εκτελούνται από τις αρχές Ιουνίου έως σήμερα. Ανακαινίσεις αν και οι οποίες ήταν απαραίτητες από παλαιότερα δεν λάμβαναν χώρα έως σήμερα εξαιτίας οικονομικών δυσχερειών. Κάθε εργασία που γίνεται είναι ένα ακόμη λιθαράκι στη θεμελίωση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής των παιδιών μας. Αρχικά αποτελούν κομμάτι της ασφαλείας των μικρών γλυκών μας κοριτσιών, και ύστερα ομορφαίνουν τον χώρο που εξελίσσεται η ζωή τους, το ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ!

Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες στο ίδρυμα ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, το οποίο για δεύτερη φορά επέλεξε να βοηθήσει το χώρο μας και να αναλάβει τη διεκπεραίωση ενός μεγάλου μέρους ανακαινίσεων, των οποίων το κόστος ήταν τεράστιο, των αυλών και της παιδικής χαράς. Με μεράκι και χαρά οι εργάτες κάθε μέρα δίνουν άλλη όψη στα ήδη αλλοιωμένα από το χρόνο, δάπεδα.

Το βάψιμο του εξωτερικού χώρου του ιδρύματος ήταν απαραίτητο κι αυτό αδύνατον να εκτελεστεί με την δίκη μας συμμετοχή μόνο, έτσι η Vivechrom, ύστερα από αίτημα μας, χορήγησε στο ίδρυμα μεγάλη ποσότητα χρωμάτων. Με τη σειρά της η atese και η gk θέλησαν κι αυτοί οικειοθελώς να προσφέρουν, αναλαμβάνοντας τις απαραίτητες διεργασίες που χρειαζόταν πριν το βάψιμο και στη συνέχεια τις εργασίες ελαιοχρωματισμού.

Και επειδή το καλό τρίτωσε, σειρά έχει η ανακαίνιση των μπάνιων, η οποία θα γίνει από τη Hellenic hope. Μας γνώρισαν, μας αγάπησαν και επέλεξαν να φροντίσουν κι εκείνοι για την καλύτερη διαβίωση των κοριτσιών μας. Αφού ήδη έχουν καλύψει την δαπάνη για την πρόσληψη κοινωνικής λειτουργού και ψυχολόγου στο ίδρυμα, υπάλληλοι άκρως απαραίτητοι σ’ ένα τέτοιο χώρο. Θέλησαν να συνεχίσουν την προσφορά τους ανακαινίζοντας κάποια από τα μπάνια. 

Όταν βλέπουμε και ζούμε καθημερινά όλα αυτά που σας περιγράφουμε, το μόνο που αισθανόμαστε είναι ευγνωμοσύνη, αγάπη και δύναμη για τη συνέχεια ενός έργου ευθύνης. Ευχαριστούμε θερμά όλους σας, ο Θεός να δίνει υγεία και ευτυχία σ’ εσάς και τις οικογένειες σας.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button