ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

“Μάχες” για τον πεζόδρομο της Καραϊσκάκη

Το θέμα της χρήσης του πεζόδρομου της οδού Καραϊσκάκη από τα μαγαζιά επανήλθε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιούλιος 2016), ανάβοντας τα αίματα για μια ακόμη φορά. Στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση ο Δημήτρης Τσατσαμπάς είχε θέσει το ζήτημα της επέκτασης των τραπεζοκαθισμάτων, για το οποίο υπήρξε έντονη διαφωνία με τη δημοτική αρχή. Η διοίκηση του Δήμου, από την πλευρά της υποστήριξε πως δεν έγινε καμία επέκταση κατάληψης του κοινόχρηστου χώρου από τους επαγγελματίες, ενώ αυτός αντίθετα
υποστήριζε πως έχει γίνει μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά.
Επανερχόμενος, λοιπόν, στο θέμα ο Δ. Τσατσαμπάς ρώτησε αν προβληματίζει τη δημοτική αρχή η σημερινή εικόνα του πεζόδρομου, δεδομένου ότι όλο και πυκνώνουν οι παρεμβάσεις των επαγγελματιών, όπως η τοποθέτηση διαφόρων προστατευτικών στο ύψος των πεύκων, φωτιστικών στο δάπεδο, αλλά και κάγκελων στα δημόσια παρτέρια, ενώ οι τιμοκατάλογοι μπαίνουν στο χώρο του περιπάτου. Απευθυνόμενος στη δημοτική αρχή θέλησε να μάθει αν πρόκειται να υπάρξει παρέμβαση ή κανονισμός, προκειμένου ο χώρος να είναι πιο ελεύθερος για τους πεζούς.
Επικριτικός απέναντι στην τοποθέτηση του Δ. Τσατσαμπά ήταν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Κώστας Βορέας. Κάλεσε μάλιστα τον ερωτώντα να περάσει, να δει και να συγκρίνει το σήμερα με τις περιόδους που ήταν ο ίδιος στη διοίκηση του Δήμου. Παραξενεύτηκε μάλιστα για την αναφορά που έκανε για τα κάγκελα που τοποθέτησαν από μόνοι τους οι καταστηματάρχες λέγοντας: «Δηλαδή να περπατάει ο κόσμος στα παρτέρια; Όποιος έχει μάτια, βλέπει». Ο κ. Βορέας πρόσθεσε πως θα γίνει παρέμβαση, για να εμποδίσουν το παρκάρισμα στον πεζόδρομο.
Ερώτηση σκοπιμότητας χαρακτήρισε με τη σειρά του την τοποθέτηση του κ. Τσατσαμπά, ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος. Βασική αιτία το γεγονός πως ο ίδιος δημοτικός σύμβουλος το είχε φέρει σαν θέμα στην προηγούμενη συνεδρίαση. «Αν κάποιος πιστεύει, πως επαναλαμβάνοντας το ίδιο θέμα θα αλλοιώσει την πραγματικότητα, τι άλλο να πω;», είπε χαρακτηριστικά. 

Υποστήριξε πως η σημερινή εικόνα σε καμία περίπτωση δεν είναι ίδια με εκείνη που επικρατούσε πριν από μερικά χρόνια, όταν δεν υπήρχε περιορισμός και ο καθένας έβγαζε τα τραπέζια του μέχρι το δρόμο. Ο δήμαρχος τόνισε πως όχι μόνο δεν σημειώθηκε αύξηση κατάληψης κοινοχρήστου χώρου, αλλά αντίθετα μείωση. 
Βασικός λόγος -σύμφωνα πάντα με τον κ. Σελέκο- είναι η προειδοποίηση της δημοτικής αρχής προς τους επιχειρηματίες του χώρου, πως, αν παραβιάσουν την οριοθέτηση, θα τους ανακαλέσουν την άδεια. Για το λόγο αυτό κάποιοι μπήκαν ακόμα πιο μέσα. 
Κλείνοντας ο κ. Σελέκος υποστήριξε πως θα πάρουν μέτρα για να ξηλωθούν όλες οι τέντες και οι πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί παράνομα, παρά τις αντιδράσεις των καταστηματαρχών. «Μακάρι να είστε και εσείς μαζί μας, όταν θα τις ξηλώνουμε», κατέληξε ο δήμαρχος.
 
Να ομορφύνουν τα παρτέρια
Έχουμε μια από τις πιο ωραίες κεντρικές βόλτες στην Αθήνα. Λείπουν όμως πινελιές καλαισθησίας και σύγχρονης φροντίδας. Οι μαγαζάτορες, για παράδειγμα, παραπονούνται -και όχι άδικα- ότι ποτέ αυτός ο πεζόδρομος δεν αξιώθηκε να αποκτήσει ωραία λουλούδια και όμορφες κηποτεχνικές εφαρμογές. Αυτό μοιάζει ακατόρθωτο στο Χαϊδάρι, αλλά το βλέπουμε συχνά σε άλλους Δήμους της περιοχής. Να, λοιπόν, ένα πεδίο δόξης για τους δημοτικούς μας άρχοντες, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Ας πάμε επιτέλους και ένα βήμα παραπέρα… 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button