ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Δυναμική επανεμφάνιση Μαραβέλια

Μάς είχε λείψει… Και ενώ όλοι θεωρούσαν ότι ο Δημήτρης Μαραβέλιας
έριξε “μαύρη πέτρα” στην τοπική πολιτική σκηνή, όπως και ο ίδιος είχε διαβεβαιώσει το “Χαϊδάρι Σήμερα”, το
απόγευμα της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου εμφανίστηκε
δυναμικά στην αίθουσα του Δημοτικού
Συμβουλίου, σε συγκέντρωση της νομαρχιακής της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας δηλώσεις και για τα δημοτικά του Χαϊδαρίου.  Ο Δ. Μαραβέλιας σε γνωστές του επάλξεις, αυτή τη φορά για την προγραμματισμένη σύνοδο προέδρων και στελεχών της Β5 ΝΟΔΕ, παρουσία βουλευτών, πολιτευτών και δεκάδων μελών του κόμματος από τη δυτική Αθήνα. Ο ο τέως δήμαρχος Χαϊδαρίου ανέβηκε στο προεδρείο, ως επίσημος προσκεκλημένος. Δίπλα του ο Γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ., Βασίλης Σπανάκης, ο πρόεδρος της Β5 ΝΟΔΕ, Γιώργος Κώττης, και ο περιφερειάρχης του κόμματος στη Β’ Αθήνας Τάκης Νικολακέας.

Μαραβέλιας: “Οι βουλευτές μάς θυμούνται μόνο στις
εκλογές”

Στο
σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Μαραβέλιας
μίλησε για συσπείρωση της λαϊκής βάσης
της Ν.Δ. στο Χαϊδάρι και υποστήριξε το
κομματικό έργο που γίνεται σήμερα,
ιδιαίτερα δυτικά του Κηφισού, από τα νέα
πρόσωπα που ανέλαβαν τις Τοπικές Οργανώσεις. Έστειλε και μήνυμα πίστης στη νέα ηγεσία της ΝΔ, λέγοντας πως το
πολιτικό σύνθημα δόθηκε πρόσφατα στη
Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, όπου
ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το πολιτικό
στίγμα και από κάτω οι πρώην πρόεδροι
του κόμματος τον χειροκρότησαν. 
«Όποιες και να είναι οι διαφορές μας,
ο μοναδικός στόχος που πρέπει να γίνει
άμεσα εκτελεστόςείναι να φύγει η
επικίνδυνη εθνικά, οικονομικά, κοινωνικά
κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Γι’ αυτό
επιδιώκουμε εκλογές», είπε χαρακτηριστικά. Συνέστησε στα κομματικά στελέχη να
είναι έτοιμα για την εκλογική αναμέτρηση,
που θα δώσουν όλοι σαν απλοί
στρατιώτες. 
Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η επικριτική στάση του απέναντι στους βουλευτές του κόμματος, τους οποίους κατέκρινε διότι θυμούνται τα τοπικά μέλη μόνο στις
εκλογές. (Προφανής η αλλαγή στάσης του, αφού επί των ημερών του τα στελέχη της διοίκησης του Δήμου ήταν ολοφάνεροι “προωθητές” βουλευτών της Β΄ Αθήνας στο Χαϊδάρι, χωρίς ποτέ να καταδικάσει τη συμπεριφορά αυτή από επίσημη θέση, όπως κάνει τώρα.)  
Κάλεσε τους βουλευτές και τα στελέχη να γυρίσουν τις γειτονιές, εκεί που ο κόσμος
δίνει μάχη για της καθημερινότητας.
Έτσι θα καταλάβει ο κόσμος πως η Ν.Δ
είναι μια λαϊκή παράταξη, που ακουμπάει
και αφουγκράζεται τα προβλήματα του
απλού κόσμου.

“Είναι
καιρός να γυρίσει ο Δήμος μας στη Ν.Δ”
Το
ζενίθ όμως της τοποθέτησής του ήταν
όταν έκανε λόγο για επιστροφή του Δήμου
Χαϊδαρίου στη Ν.Δ, στις επόμενες δημοτικές εκλογές, οπότε και οι
παρευρισκόμενοι τον χειροκρότησαν, κάποιοι μάλιστα φώναξαν πως το Δημαρχείο
Χαϊδαρίου είναι έργο Μαραβέλια.
Σήμερα είναι περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και χωρίς άλλο πόστο, ενώ επί προεδρίας Σαμαρά είχε ανεβεί ψηλά στην κομματική ιεραρχία. Η αρχή της θητείας Κυριάκου Μητσοτάκη το βρίσκει μακριά από κομματικές θέσεις αιχμής και ένα πολιτικό στέλεχος καριέρας, σαν τον Δ. Μαραβέλια, ασφαλώς θα προσπαθήσει να χειριστεί την δυσμενή συγκυρία, όπως άλλωστε το είχε καταφέρει και με τον Μεσσήνιο αρχηγό.
Ο Δημήτρης Μαραβέλιας είχε δηλώσει στην εφημερίδα μας πως, αν αφήσει κάτι, δεν γυρίζει πίσω…, εννοώντας την τοπική πολιτική σκηνή και τον Δήμο. Στα χείλη των πολιτικών, βέβαια, τέτοιες διαβεβαιώσεις έχουν μικρή αξία, καθώς όταν η πατρίδα (ή ο Δήμος) τον καλεί έχει καθήκον να ανταποκριθεί… 
Με δεδομένη, λοιπόν, την αναζήτηση κομματικού ρόλου, πιστεύουμε πως ο πρώην δήμαρχος δεν θα έλεγε όχι σε μια πρόταση επιστροφής στα δημοτικά δρώμενα της
πόλης μας. Εξάλλου, όπως κυλάει η ζωή στην τοπική νεοδημοκρατική κονίστρα, με απουσία ηγέτη και παιδαριώδεις “δημοτικές κινήσεις” κάποιων παλιών του συνεργατών, μόνο σαν ιδανική μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάσταση για τον Δ. Μαραβέλια, που ελπίζει ότι σε 5 χρόνια από την από την άδοξη αποχώρησή του από το Δημαρχείο θα έχουν ξεχαστεί κάπως οι επιδόσεις του. Ίσως και το ίδιο το κόμμα του το ζητήσει, έτσι όπως έχουν τα πράγματα, και τότε πώς να αρνηθεί; (Το καθήκον που λέγαμε.)
Άνθρωποι που τον γνωρίζουν πάντως, λένε ότι η πραγματική του πρόσθεση είναι να ελέγξει την πολιτική κίνηση στο Χαϊδάρι και όχι να εκτεθεί και πάλι ο ίδιος σαν υποψήφιος (αυτό ακριβώς είχε επιδιώξει με την προώθηση του διδύμου Μποζίκα – Χαλκιά στις εκλογές του 2014). Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, θα “πουσάρει” την υποψηφιότητα προσώπου του στενού του περιβάλλοντος. Κάποιοι το πάνε και παραπέρα: Αν αυτό “δεν βγει”, θα φροντίσει να γίνει “γάμος” με πρώην υποψήφιο του κεντροαριστερού – πασοκικού χώρου, που δείχνει να τηρεί στάση αναμονής. Ένα τέτοιο σενάριο ευνοεί και το ευρύτερο πολιτικό κλίμα, όπως διαμορφώνεται σε κεντρικό επίπεδο.
Το “Χαϊδάρι Σήμερα” προσπάθησε να
επικοινωνήσει με τον τέως δήμαρχο για να τον ρωτήσει σχετικά με τις προθέσεις του, αλλά
δεν τα κατάφερε να μιλήσει μαζί του. Επίσης, θα τον ρωτούσαμε, αν είχαμε την ευκαιρία, ποιο επάγγελμα ασκεί σήμερα. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι σκοπεύει να ιδρύσει (ή ίδρυσε) γραφείο προώθησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με άλλους συνεργάτες. 
ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Δημήτρης Μαραβέλιας: “Δεν ξαναγυρίζω στο Χαϊδάρι”

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button