ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Οι “ιερές διεκδικήσεις” χιλιάδων στρεμμάτων απειλούν και το Χαϊδάρι

Οι "ιερές διεκδικήσεις" χιλιάδων στρεμμάτων απειλούν και το Χαϊδάρι 3
“Ιερές διεκδικήσεις” στο Ποικίλο. Χάρτης των διεκδικήσεων του Μητροπολιτικού. Το αριστερό τους σκέλος φτάνει μέχρι το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου.

 

Με αγωνιστικό πνεύμα ενάντια στην απίστευτη διεκδίκηση 7.500 στρεμμάτων στη δυτική Αθήνα από εκκλησία της Λαμίας, ο ΑΣΔΑ, σε συνεργασία με τους Δήμους Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου πραγματοποίησε ανοικτή συγκέντρωση στο ΚΥΒΕ Περιστερίου (3 Οκτωβρίου).Η συζήτηση έγινε εν όψει της διεξαγωγής της δίκης (4/10) ανάμεσα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της δυτικής Αθήνας και του Ιερού Ναού Λαμίας «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», σχετικά με τις καταπατήσεις – διεκδικήσεις του δευτέρου, στο Ποικίλο Όρος, αλλά και εντός του αστικού ιστού!

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας Σπύρος Τζόκας, οι δήμαρχοι Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, Πετρουπόλεως
Βαγγέλης Σίμος και δεκάδες εκπρόσωποι φορέων των τριών πόλεων.

Ιερές διεκδικήσεις: “Ζητάνε και τα σπίτια του κοσμάκη”

Ο λόγος δόθηκε σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Οι γνώμες που ακούστηκαν κινήθηκαν
στον ίδιο άξονα: «Η έκταση είναι δική μας. Δεν μπορεί κανείς να μας την πάρει με χρυσόβουλα». Σκοπός ακόμα αυτής της συγκέντρωσης ήταν να ενημερωθούν οι κάτοικοι, που σε μεγάλη τους πλειοψηφία δεν γνωρίζουν το θέμα. Ανάμεσα στις διεκδικήσεις του Ναού από τη Λαμία, είναι κατοικημένες περιοχές, πλατείες, δημόσια κτήρια, σχολεία αλλά
και σπίτια.

Σελέκος: “Εχουν βάλει στο μάτι και το Σκαραμαγκά!”

Ο αντιπεριφερειάρχης, κ. Σπύρος Τζόκας, απευθυνόμενος στους κατοίκους τόνισε πως αυτό το θέμα, πολιτικά δεν θα περάσει. Στις ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι κύριοι Παχατουρίδης και Σίμος. Ο Μιχάλης Σελέκος επανέλαβε πως δεν θα επιτρέψουν να αμφισβητηθεί ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο. Αντίθετα θα αντιδράσουν με κάθε τρόπο στα σχέδια εμπορευματοποίησης του Ποικίλου Όρους και γενικότερα της δημόσιας γης.
Υποστήριξε ακόμα πως το Ποικίλο πρέπει να λειτουργήσει ως πνεύμονας ζωής για τους κατοίκους και όχι σαν χώρος που κάποιοι θα τον εκμεταλλευτούν εμπορικά.Ειδικότερα για το Χαϊδάρι, ανέφερε πως τόσο η Μητρόπολη Λαμίας όσο και η Μονή Κλειστών Πάρνηθας, έχουν διεκδικήσεις που φτάνουν μέχρι το Σχιστό και τον Σκαραμαγκά.
Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε πως ο χώρος όπου λειτουργούσε το Copa Copana, χάθηκε δικαστικά από ιδιώτη και ανήκει πια στη Μονή Κλειστών, η οποία και τον εκμισθώνει! «Με χρυσόβουλα των Σουλτάνων δεν μπορεί κανένας να αμφισβητήσει το δημόσιο χαρακτήρα της γης», είπε χαρακτηριστικά.

“Συνένοχος και το ίδιο το κράτος!”
Πρόσθεσε πως εκτός από την Εκκλησία υπάρχουν και άλλοι καταπατητές που το
καλοβλέπουν. Σε πολλές περιπτώσεις και το ίδιο το κράτος αμφισβητεί τη δημόσια
γη με νόμους που καθιερώνει όπως, με το νέο ρυθμιστικό, με τη δημιουργία υποζωνών
ή με το ξεπούλημα της όπως έγινε στο Ελληνικό. Οπουδήποτε υπάρχει μια μεγάλη
έκταση, δυστυχώς κάποιοι την επιβουλεύονται σε βάρος των συμφερόντων, της υγείας
και της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Στο μεταξύ αναβλήθηκε σήμερα η εκδίκαση
της πολύκροτης υπόθεσης. Η νέα δικάσιμος, ορίστηκε για το ερχόμενο Φεβρουάριο.
Σελέκος στο Δημοτικό Συμβούλιο: “Έρχεται η σειρά μας”
Λίγα 24ωρα πριν, ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (28 Σεπτεβρίου 2016) απευθυνόμενος προς το Σώμα είπε για αυτή τη διαδημοτική υπόθεση: «Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Η ανοικτή συγκέντρωση του ΑΣΔΑ είναι συνέχεια εκδηλώσεων που έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα. Έχουν προηγηθεί συσκέψεις στο Υπουργείο Εσωτερικών με συμμετοχή πολλών φορέων και των Δήμων Περιστερίου, Πετρουπόλεως, Χαϊδαρίου. Έχουν γίνει και άλλες συγκεντρώσεις, όπου παρευρέθηκαν
οι τεχνικές και οι νομικές υπηρεσίες των τριών Δήμων.Αυτή τη στιγμή εκδικάζεται
η υπόθεση στο δικαστήριο. Αφορά διεκδικήσεις της Μητρόπολης Λαμίας σε
Πετρούπολη και Περιστέρι. Καταλαβαίνετε όμως πως έρχεται και η σειρά του Δήμου
μας. Έρχονται διεκδικήσεις χιλιάδων στρεμμάτων και στο Χαϊδάρι. Να είμαστε παρόντες στους αγώνες και τις δίκες, για να φανεί πως δεν θα επιτρέψουμε σε οποιονδήποτε, είτε υπό το μανδύα της Μητρόπολης Λαμίας είτε από αλλού να διεκδικήσουν χώρους που ανήκουν στο Δημόσιο».
Το “Χαϊδάρι Σήμερα” σύντομα θα παρουσιάσει λεπτομερές ρεπορτάζ για τις διεκδικήσεις της Μονής Κλειστών Πάρνηθας στο Ποικίλο, μέχρι Σχιστό και Σκαραμαγκά.

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button