ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Ο Μ. Σελέκος απειλεί με κινητοποιήσεις για τα αντιπλημμυρικά: “Ο κόμπος έφτασε στο χτένι”

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Δήμου ρίχνει την ευθύνη για τις καταστροφές που παθαίνει η πόλη κάθε φορά που βρέχει δυνατά στην αδιαφορία διαδοχικών κυβερνήσεων να κάνουν τις μελέτες και τα έργα που απαιτούνται.    

Προαύλιο 10ου Νηπιαγωγείου.

Ζητάει από το Υπουργείο Υποδομών να εκπονήσει ένα συνολικό σχέδιο προστασίας, που να παίρνει υπόψη την τοποθεσία της, το συνολικό πληθυσμό της, που έχει αυξηθεί από τότε που κατασκευάστηκε το δίκτυο, τα μεγάλα συγκροτήματα (στρατόπεδο, σχολεία και το νοσοκομείο) και τους παρακείμενους ορεινούς όγκους.

Άξιο παρατήρησης είναι ότι δεν στρέφει τα βέλη του κατά των προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου, ακόμα και για τον αγωγό της Λ. Αθηνών που “μένει στα χαρτιά από το 2006”, αλλά βάλλει μόνο κατά των κυβερνήσεων. 


Η δημοτική αφήνει να εννοηθεί ότι θα προβεί σε κινητοποιήσεις: “Τις επόμενες μέρες θα πάρουμε πρωτοβουλίες για να γίνει κατανοητό από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι”.
Ο Μ. Σελέκος απειλεί με κινητοποιήσεις για τα αντιπλημμυρικά: "Ο κόμπος έφτασε στο χτένι" 2
3ο Δημοτικό Σχολείο, οδός Κορυτσάς.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου:

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ!
ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ!
Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου εκφράζει την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη της, αυτές τις δύσκολες στιγμές,στους πληγέντες κατοίκους του δήμου μας. Οι καταστροφές και τα προβλήματα που προέκυψαν από την νεροποντή είναι μεγάλες και γι’ αυτό το λόγο η Δημοτική Αρχή έχει αιτηθεί από τις πρώτες ώρες, να κηρυχτεί ο Δήμος μας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Δυστυχώς εδώ και δεκαετίες στο Χαϊδάρι και σε ολόκληρη τη Δυτική Αθήνα, κάθε τέτοια εποχή, γινόμαστε μάρτυρες καταστροφών από αντίστοιχα καιρικά φαινόμενα. Στο δήμο μας για ακόμα μια φορά, η πλημμύρα έπληξε κατοικίες, δημοτικά κτίρια και σχολεία, ενώ δρόμοι πλημμύρισαν, χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα και από τύχη ευτυχώς, δεν υπήρξαν θύματα.
Από την πρώτη στιγμή έγινε προσπάθεια, με τα λιγοστά συνεργεία και τεχνικά μέσα του Δήμου και τεχνικά μέσα που έχουν σταλεί από άλλους Δήμους και φορείς,να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στις πληγείσες περιοχές, για την άντληση των υδάτων αλλά και την αποκομιδή των τόνων λάσπης, που το νερό έφερνε μαζί με χαλίκια και πέτρες από το βουνό. Μέχρι αυτές τις ώρες, γίνεται προσπάθεια και θα συνεχιστεί όσο χρειαστεί, στο πλάι του Χαϊδαριώτικου λαού που παλεύει με κάθε μέσο να προστατέψει την περιουσία του.
Οι καταστροφές δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία!
Κάθε χρόνο, όλοι μας περιμένουμε τη βροχή που θα προξενήσει πλημμύρες, γεγονός που δείχνει ότι η βασική αιτία, είναι η έλλειψη των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του Δήμου μας, ώστε να είμαστε σε θέση να προστατευτούμε από τα καιρικά φαινόμενα, έκτακτα και μη.
Η προσπάθεια που έγινε πέρυσι με κάποια μικρά έργα, αξιοποιώντας τις υπάρχουσες δυνατότητες του Δήμου δεν αρκεί, αφού το πρόβλημα αφορά πολλές γειτονιές της πόλης μας και ειδικότερα τις περιοχές γύρω από τις οδούς Επαύλεως, Κορυτσάς, Φιλοπάππου, Λουντέμη, Στέφου, Ρίμινι, Ιερού Λόχου και αλλού, τα σχολεία 4ο Γυμνάσιο – Λύκειο, 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο, 5ο Γυμνάσιο, 3ο Δημοτικό, 2ο, 6ο, 8ο και 10ο νηπιαγωγεία και δημοτικά κτήρια όπως το κολυμβητήριο, το Δημαρχείο και πολλά ακόμα.
Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν!
Για τις καταστροφές από τις πλημμύρες δε φταίει το κακό μας το ριζικό. Υπάρχουν ευθύνες για αυτή τη χρόνια κατάσταση που βαραίνουν διαχρονικά τόσο την περιφέρεια, όσο και τις Κυβερνήσεις. Θέλουμε να καταγγείλουμε τις σοβαρότατες ευθύνες τους, για τη συνολική κατάσταση που βρίσκονται οι Δήμοι της Δυτικής Αττικής και ο δικός μας,αφού δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της στάσης τους, ότι η κατασκευή του αγωγού μεταφοράς υδάτων στη λεωφόρο Καβάλας, που θα έλυνε σε κάποιο βαθμό το πρόβλημα, παραμένει αδικαιολόγητα στα χαρτιά από το 2006 και παρά τι συνεχείς παρεμβάσεις και επισημάνσεις σχεδόν καθημερινά της Δημοτικής Αρχής στην Περιφέρεια.
Φτάνει πια, ως εδώ! Υπάρχει λύση και πρέπει να τη διεκδικήσουμε!
Για να προστατευτεί αποτελεσματικά η περιοχή μας, χρειάζεται ένα συνολικό σχέδιο προστασίας που να παίρνει υπόψη την τοποθεσία της, το συνολικό πληθυσμό της, που έχει αυξηθεί από τότε που κατασκευάστηκε το δίκτυο, τα μεγάλα συγκροτήματα (στρατόπεδο, σχολεία και το νοσοκομείο) και τους παρακείμενους ορεινούς όγκους. Τέτοιο σχέδιο μεγάλου εύρους, έχει την ευθύνη να εκπονήσει και να υλοποιήσει άμεσα η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών, για να σταματήσουμε να μετράμε ανθρώπινες και υλικές απώλειες κάθε φορά που βρέχει. Τις επόμενες μέρες θα πάρουμε πρωτοβουλίες για να γίνει κατανοητό από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι.
Απαιτούμε εδώ και τώρα:
  • Να γίνει δεκτό το αίτημά μας στην Περιφέρεια και το Υπουργείο, για να κηρυχτεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
  • Να αποζημιωθούν άμεσα στο σύνολο των καταστροφών, οι πληγέντες με έκτακτο κονδύλι.
  • Να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα κατασκευής τάφρου όμβριων υδάτων στο βουνό, ο αγωγός στη λεωφόρο Καβάλας και να ξεκινήσει ο σχεδιασμός νέων παρεμβάσεων (Αφαία, Άνω Δάσος, Αστυθέα , Κορυτσάς κ.λ.π.)

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button