ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Οι άλλοι καλά… Μα και οι αριστερές εξουσίες στον ίδιο δρόμο;

Ο Κίμωνας Φουντούλης σχολιάζει το χτεσινό μας δημοσίευμα Το Χαϊδάρι κινδυνεύει να χάσει “φιλέτο” 3,5 στρεμμάτων στον Προφήτη Ηλία, ρωτώντας αν συνδέεται το ζήτημα με τους δασικούς χάρτες που πρόσφατα αναρτήθηκαν και συγκεκριμένα με το δεδομένο ότι ο Προφήτης Ηλίας δεν χαρακτηρίστηκε ως δάσος.

 Γράφει συγκεκριμένα: 
 
Συνδέεται η διεκδίκηση των 3,5 στρεμμάτων του δημοσιεύματος με το γεγονός ότι στο δασικό χάρτη ο Προφήτης Ηλίας δεν χαρακτηρίζεται ΔΑΣΟΣ;
 
Μήπως θα ήταν πιο ισχυρή η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της δημοτικής περιουσίας εάν τόνιζε το δασικό χαρακτήρα της περιοχής η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου που καθοδηγείται από το ΚΚΕ;
 
Σίγουρα θα ήταν ισχυρότερη!
 
Όμως παρατηρούμε σιωπή για τους αποχαραρακτηρισμούς δασων στη περιοχή μας.
 
Δεν περιμένουμε πρωτοβουλία από τα συμφέροντα “τιτλούχων γαιοκτημόνων” που διαχρονικά εκφράστηκαν από τις παρατάξεις Κ. Ντηνιακού, Κ. Σπηλιόπουλου, Δ. Μαραβέλια. Όπως δεν περιμένουμε παρέμβαση υπέρ του δάσους από τα σημερινά διάδοχα σχήματα Μποζίκα, Ντηνιακού, Δρούλια και λοιπών περί το τοπικό ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πολιτευτών.
 
Όμως η στάση ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ μαρτυρά την ώσμωση και την επιρροή των βαθέων συμφερόντων επί τοπικής και κεντρικής εξουσίας.
 
Φτάσαμε στο σημείο να εξαιρείται από το δασικό χάρτη το δάσος του Διομήδειου (κοντά στο γήπεδο Τάκης Χαραλαμπίδης) και αντίδραση μηδέν! 
 
Να μη ξεχνάμε και τη λυσσώδη προσπάθεια για καφετέρια στο λόφο, τη “Μεγάλη Ιδέα” της ανάπτυξης και κονόμας για όσους δεν κατέβαλαν νοίκια!
 
Η αστικοποίηση των ελεύθερων εκτάσεων λειτουργεί θετικά για τους έχοντες, όχι για το λαό.
ΚΙΜΩΝ Ε. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button